Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā

Austrumu slimnīcā izveidota Molekulārā vēža diagnostikas komanda

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) izveidota Molekulārā vēža diagnostikas komanda - īpaša multidisciplināra sanāksme, kurā pacientu gadījumi tiek analizēti, balstoties gan uz klīnisko informāciju, gan audzēja molekulāro profilu, kuru nosaka ar ģenētiskajām analīzēm, aģentūru LETA informēja RAKUS Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Gundega Vārpa.

FOTO: Šosezon Rīgā vairāk kruīza kuģu pasažieru nekā pērn

Ar ASV kruīzu līnijas Holland America Line kuģa Rotterdam vizīti šonedēļ noslēgusies aktīvā kruīza sezona Rīgas ostā. Saskaņā ar Rīgas brīvostas pārvaldes datiem, šogad, ceļojot ar kruīza kuģiem, Rīgu apmeklējuši 79 624 ārvalstu tūristu, kas ir par 5% vairāk nekā pagājušā gada sezonas laikā. Lielākā daļa kruīzu ceļotāju bija no Vācijas, ASV un Lielbritānijas, pavisam kopā no 126 pasaules valstīm.

Līdz oktobra vidum slēgs Operas skvēru

Celiņu atjaunošanas laikā līdz oktobra vidum tiks slēgts skvērs pie Nacionālās operas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

FOTO: Rīgas brīvosta sakārto sikspārņu ziemošanas vietas Mangaļsalas fortos

Apliecinot zaļas ostas principu ievērošanu un rūpējoties par bioloģiskās sugu daudzveidības saglabāšanu Rīgas ostas teritorijā, Rīgas brīvostas pārvalde sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi ir iesaistījusies Mangaļsalas fortu – sikspārņu ziemošanai nozīmīga objekta – sakārtošanā. Aizvadītajā nedēļā drošai sikspārņu ziemošanai iekārtots jau trešais Mangaļsalas fortu bunkurs – tā telpas attīrītas no atkritumiem un uzstādītas slēdzamas, režģotas ieejas durvis, lai pasargātu fortos ziemojošās sikspārņu sugas no ziņkārīgajiem apmeklētājiem, kas var traucēt šo aizsargājamo dzīvnieku ziemas miegu.

Piektdien Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas

Noslēdzoties Eiropas mobilitātes nedēļai, piektdien, 22.septembrī, rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti savām ikdienas gaitām Rīgā bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgā plāno anulēt 139 azartspēļu atļaujas

Rīgā plāno anulēt 139 azartspēļu atļaujas, to paredz šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas atbalstītie vairāki domes lēmumprojekti, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.