Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ziņas

Liedagā sastapts šogad pirmais roņu mazulis

Kurzemes piekrastē pie Ovišiem nedēļas nogalē sastapts šogad pirmais roņu mazulis. Tas bija veselīgs un tam palīdzība nebija nepieciešama. Lai ronēnus saudzētu, Dabas aizsardzības pārvalde aicina roņiem netuvoties un sargāt tos no suņu uzbrukumiem.

Vidējo inflāciju martā un turpmākajos mēnešos prognozē zem 1%

Šā gada martā inflāciju nedaudz palielinās akcīzes nodokļu likmes pieaugums alkoholiskajiem dzērieniem, tabakas izstrādājumiem, tabakas aizstājējproduktiem un elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm, tomēr vidējā inflācija martā un turpmākajos mēnešos saglabāsies zem 1%, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Pirmdiena būs saulaina

Agrā pirmdienas rītā visā Latvijā saglabājas skaidras debesis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Pirmdien visā Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Gada inflācija februārī Latvijā bija 0,4%

Patēriņa cenas šogad februārī salīdzinājumā ar janvāri Latvijā pieauga par 0,1%, bet gada laikā - šogad februārī salīdzinājumā ar 2023.gada februāri - palielinājās par 0,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.