Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Deviņi uz vienu programmētāja prakses vietu – lielākā jauniešu interese SIA ZZ Dats vēsturē

Pēdējos gados vērojama arvien pieaugoša interese par programmētāju prakses vietām, un SIA “ZZ Dats” šogad uz prakses sludinājumu saņemti 70 pieteikumi – 19% no tiem iesniegušas jaunietes. Tādējādi uz vienu no astoņām apmaksātajām prakses vietām vidēji pieteikušies deviņi pretendenti ne tikai no Rīgas, bet arī reģionālajām mācību iestādēm. Iespēja piedalīties reāla projekta īstenošanā – programmēšanā, prakses vadītājs kā mentors un iespējamais atbalsts kursa darba, bakalaura darba vai maģistra darba izstrādē, apmaksāta prakses vieta, šīs pēc SIA “ZZ Dats” administrācijas un personāla vadītājas Iveta Kažemakas vērojumiem ir galvenās prioritātes, kā IT studenti izvēlas prakses vietu.

Gaisa temperatūra otrdien vēl nepārsniegs +10 grādus

Agrā otrdienas rītā vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemē un Pierīgā, izveidojusies migla ar redzamību 200-600 metri un vietām ir īslaicīgi nokrišņi, tie vairāk skar Vidzemi, liecina meteoroloģiskā informācija. Otrdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +6..+10 grādiem, vietām piekrastē nekļūs siltāks par +4 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Latvijā pieminēs komunistiskā genocīda upurus

Atceroties Latvijas iedzīvotāju izsūtīšanu uz Sibīriju un citiem attāliem Padomju Savienības reģioniem 1949.gada 25.martā, šodien visā Latvijā piemin komunistiskā genocīda upurus.

Šonedēļ kļūs ievērojami siltāks

Šonedēļ Latvijā laiks kļūs ievērojami siltāks, tomēr Lieldienu brīvdienās iespējams lietus un krasas temperatūras svārstības, liecina Global Forecast System dati.