Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziņas

Rīgas mežu brieži pārvesti uz Vidzemi

SIA Rīgas meži noslēgusi staltbriežu ganāmpulka pārvešanu no savas teritorijas Tīnūžu pagastā, Ogres pievārtē uz briežu dārzu Vidzemē, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

SAB: Krievija turpinās uzturēt konfrontējošas attiecības ar rietumiem

Īsā un vidējā termiņā Vladimira Putina režīms turpinās uzturēt konfrontējošas attiecības ar rietumiem, tai skaitā pēc nepieciešamības draudot ar konflikta eskalāciju, tostarp kodolieroču izmantošanu, tomēr Krievijas gatavība uzsākt atklātu militāru konfrontāciju ar spēcīgāku pretinieku ir maz iespējama, savā jaunākajā rakstā vērtējis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Siliņa: Kalniņa-Lukaševica ir izsverama kandidāte ārlietu ministra amatam

Saeimas priekšsēdētājas biedre, bijusī Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) ir izsverama kandidāte ārlietu ministra amatam, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), komentējot iespējamos ārlietu ministra amata kandidātus.

Nedēļas otrajā pusē bieži līs

Tuvākajās dienās Latvijā bieži gaidāms lietus, svētdienas pēcpusdienā un nākamās nedēļas pirmajās dienās gaisa temperatūra var sasniegt +20 grādus, prognozē sinoptiķi.

Sanāksmes laba moderēšana – tas nav līderisms © DIENA

Vai ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa demisija Vienotībai ļaus kaut ko saglābt līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām atlikušajos divos mēnešos un kas īsti notika pirms Lieldienām – premjere paprasīja Kariņa demisiju vai Kariņš viņai to ļāva izdarīt, ar polittehnologu Danu Titavu sarunājas Agnese Margēviča.

Latvijā pārspēts 2.aprīļa siltuma rekords

Otrdien līdz plkst.16 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +22,3 grādi Daugavpilī, un tas ir jauns 2.aprīļa nacionālais siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīgas līcī konstatē lielu apjomu invazīvo Atlantijas maktrgliemeņu

Veicot LIFE REEF projektā plānoto izpēti, Rīgas līcī konstatēts liels daudzums invazīvo Atlantijas maktrgliemeņu Rangia cuneata, kas līdz šim Latvijā konstatēta vien atklātajos ūdeņos – Liepājas ostā un Pāvilostā. Agrīna invazīvo sugu atklāšana un izpēte ļauj ātrāk reaģēt un palīdz samazināt iespējamo ekoloģisko kaitējumu vietējām sugām.

KP: Latvijā ražotām olu, zivju un gaļas produktu precēm piemēro lielāku uzcenojumu

Latvijā ražotām olu, zivju un gaļas produktu precēm mazumtirdzniecības piegādes ķēdes posmā tiek piemērots vidēji lielāks uzcenojums nekā ārpus Latvijas ražotām precēm, kā arī mazumtirgotāju sadarbības līgumos ar piegādātājiem konstatētas nepilnības, secināts Konkurences padomes (KP) veiktajā olu, zivju, piena, gaļas, graudu un maizes produktu tirgus izpētes noslēdzošajā sadaļā.