Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga
  • Avots: http://focus.vesti.lv
  • 11. oktobris, 2018, 10:55

Melu tvertne: Viltus policistu sērga

Medijs http://focus.vesti.lv pārpublicē sociālajā tīklā izplatītu, bet nepārbaudītu informāciju.

Ziņas pārpublicētas saglabājot oriģinālā avota rakstību un izteiksmes veidu - netiek labota gramatika.

UZMANĪBU! Brīdina par ceļu policistu "bandu", kas Rīgā uzdarbojas, no autovadītājiem izspiežot naudu

Kāds autovadītājs internetā brīdinājis citus par ceļu policistiem, kas Rīgā no autovadītājiem ar negodīgām metodēm izspiežot naudu.

Sociālajā tīklā Facebook Rūdolfs raksta:

"Rīgā ir uzradušies ceļu policisti, kā minimums 4, kas ar viltus alkometru un narkotiku testa, draudu un šantāžas palīdzību izspiež no autovadītājiem naudu!

Valsts policija reaģējot uz sociālajā tīklā Facebook pausto norāda:

Mūsu rīcībā nav informācijas par publikācijā izteiktajām aizdomām. Tāpat mūsu rīcībā nav informācijas par kādu grupu, kas, uzdodoties par viltus policistiem, apturētu mašīnas un “izspiestu naudu”. Valsts policija ir sazinājusies ar šī ieraksta autoru, lūdzot sniegt informāciju par publikācijā minētā gadījuma vietu, laiku un apstākļiem, bet atbildē esam saņēmuši solījumu, ka raksta autors kaut kad vērsīšoties IDB un sniegšot informāciju. Šobrīd nekādu papildu informāciju neesam saņēmuši, tāpēc arī nevaram neko pārbaudīt.

Vienlaikus aicinām iedzīvotājus - ja komunikācijā ar policijas darbiniekiem Jums rodas aizdomas par viņu iespējamu pretlikumīgu rīcību vai prasībām, lūgums nekavējoties ziņot policijai 110 vai Iekšējās drošības birojam: 67209055, lai varētu nekavējoties reaģēt un pārliecināties par faktisko situāciju.

{{banner}}

Rūdolfs raksta (saglabāta oriģinālā rakstība, kļūdas nav labotas):

"Sākumā aptur, itkā rutīniska pārbaude, bet uzreiz jau sāk čomisku sarunu, vēl pirms likšanas iepūst alkometrā, ar tekstiem: ''Izskatties saguris.. nelabi izskataties..utt''. Pat apjuku un nesapratu, ko uz to atbildēt. Tad liek iepūst, viss ok! Bet čomiskā, un familiārā (uzrunājot uz Tu, nevis Jūs) saruna turpinās, ka 'kautkas neesot tā kā vajag!' un tiek pasaukts pārinieks, kam jau trešajā personā pirmais stāsta: ''Paskaties uz viņu, kautkas nav''! Tad otrs uzdod dažus līdzīgus jautājumus, kāpēc tāds saguris utt..

Tad pirmais atnes kautkādu tipa ''jaunāko testu, kurā nu pilnīgi viss uzrādīšoties un vai tiešām to vajadzētu veikt..?'' Man šajā brīdī jau parādījās azarts, pret viņu nekaunību un saku: ''Davai, nekādu problēmu, veicam testu!''

Uz baltas plastmasiņas jāuzspļauj siekalas. Un tad pāris minūtes jāpagaidot un viss būšot redzams. Sākumā to testu uzlika man uz paneļa, un aizgāja, tad atnāca un apskatījās un teica, ka vēl jāpagaida, un šoreiz aizgāja ar visu testu. Atnāca pēc minūtēm 10 un tāds līdzjūtīgs jau, ka tak esot teicis, ka labāk nevajadzēja testu veikt. Viss tests sarkans pēkšņi.. Tagad viņiem mani esot jāved uz asins analīzēm un nu būšot lielas nepatikšanas, jo analīzēs uzrādīšoties VISS! Es prasu kāds vēl VISS, kas tieši, neesmu ne dzēris ne dajebko lietojis.

Un te sākās labākais - jūtot, ka ar mani viegli nebūs, jo jau diezgan uzvilcies un jau gribēju zvanīt uz viņu sūdzību biroju IDD, sāka mani mierināt, ka redz man jau nav nekas jālieto, ka varbūt pēdējo 30 dienu laikā esmu kādas medicīniskas zāles lietojis un ka tas tad arī uzrādīsies un pat tas varot būt kā pamats atņemt tiesības.. Un līdzīgas muļķības pieklusinātā tonī stāsta man..

Redzot, ka lietas lēni iet, pienāk atkal pārinieks un prasa, nu, ''kas mums tur esot par lietu?'' Es tajā brīdī kautkā saliku galvā to brīdi, ka viņš ar manu to testu aizgāja un tad atnāca un atnesa citu, visdrīzāk, un saku viņiem, taisam vēlreiz to testu un tagad manā klātbūtnē gaidīsim rezultātus un filmēsim. Šie apjuka, aizgāja uz mirkli, un te pēkšņi ar močiem piebraukuši vēl 2 policisti.. Pienāk pie mana mašīnas loga nu jau trešais un bez sveiki vai labdien uzreiz saka: "Eu, vecīt, nejoko, sūdi būs''! Es atbildu, ka Jūsu kolēģi nepareizi veica testu, taisam vēlvienu! Uzreiz aiziet! Atnāk pirmais un atdod tiesības un tehnisko un kautkādu mistisku tekstu pasaka, ka es tak esot kautkam tur pazīstams un ko es uzreiz neteicu.. Tipa, notēloja atkal baigo čomu man un sanāk, ka palaida mani, jo es viņiem tak pastarpināts čoms kautkāds esmu! Kopā tas aizņēma ap 30 min!

Piezvanīju uz IDD, pastāstīju par situāciju, viņi man lūdza uzrakstīt epastu. Es prasīju, vai viņi var garantēt manu anonimitāti un to, ka man neatriebsies tie paši vai citi ceļu policisti? Godīgi atbildēja, ka nevar to garantēt. Nu tad es tā arī nolēmu, ka nav ko un būtu par šo aizmirsis, ja man tikko neizstāstītu mani ārzemju viesi, kuri bija izīrējušī mašīnu un kurus centrā gaišā dienas laikā (tāpat kā mani) apturēja šī pati 'banda' pēc apraksta un izkrāpa 1000 EUR. Aizturēja uz veselu stundu un draudēja, ka viņi tiks deportēti no Latvijas, nokļūs cietumā, 5000 EUR sods utt utt (kas ir totāli meli). Lika mēli parādīt, un ureiz jautā, kāpēc balta mēle. Tad triks ar plastmasiņu un aiziešanu un atnākšanu atpakaļa ar jau sarkanu testu un līdzjūtīgā gribēšana palīdzēt, lai nav nepatikšanas. Tie neziņā ko atbildēt. Un tas viss lauzītā angļu valodā.

Galvenais varonis, pirmais policists, tāds gaļīgs, korpolents, ap 35-45g. Ja vajadzēs, atpazīšu, jo īpaši pēc balss.

Kā portālam Diena.lv trešdien norādīja Valsts policijas pārstāvji, šobrīd nav saņemts iesniegums vai plašāka informācija par šo gadījumu. Kā ierasts - šādu "šoka" ierakstu noslēgumā izskan aicinājums ar to pēc iespējas vairāk "dalīties" sociālajos tīklos.

 


Redakcijas komentārs

Raivis Vilūns, Diena.lv žurnālists

Šajā ziņā izmantota sociālajā tīklā Facebook pausta informācija, kuru nav apstiprinājusi nedz pati Valts policija, nedz, izmantojot žurnālistikā pieņemtās metodes, konkrētā portāla darbinieki. Ziņa pārpublicēta, lai, izmantojot daļas sabiedrības neuzticību tiesībsargājošajām iestādēm, piesaistītu uzmanību savam medijam un celtu tā apmeklējumu. Ziņa atbilst kategorijām Viss ir slikti un Šokējoši.

Tomēr ir nepieciešams norādīt, ka iepriekš Latvijā Valsts policija vairākas reizes ir aizturējusi viltvāržus, kuri ir izlikušies par likuma sargiem. Pārskatot aģentūras LETA ziņu arhīvu, secināms, ka pēdējo desmit gadu laikā, bijuši vismaz 7 šādi gadījumi. Tāpēc ir būtiski norādīt, ka šaubu gadījumā iedzīvotājiem nepieciešams vērsties pie Valsts policijas.


Ziņo par meliem

Informē mūs par ziņām, kuras tev šķiet nepatiesas - mēs noskaidrosim, kā ir patiesībā!

Jaunākie meli