Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Eiropa

Armēnija aptur Sputnik licenci

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija Sputnik vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.

ES vienojas par patvēruma sistēmas reformu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) vienojušies par ES patvēruma sistēmas reformu, kas patvēruma procedūras padarīs ievērojami stingrākas.

Zelenskis: Armijas vadība lūgusi mobilizēt pusmiljonu cilvēku

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien pavēstīja, ka armijas vadība lūgusi mobilizēt 450 000 līdz 500 000 cilvēku, tomēr viņš ierosinājis izstrādāt plānu tālāk, lai paredzētu ne tikai jaunu karavīru piesaistīšanu, bet arī to karavīru demobilizāciju, kas karo jau aptuveni divus gadus.

Bijušais Vagner instruktors gatavs liecināt SKT

Bijušais Krievijas algotņu grupējuma Vagner instruktors un viens no Krievijas Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošā algotņu grupējuma Redut komandieriem Igors Saļikovs atlidojis uz Nīderlandi un ir gatavs Starptautiskajā Krimināltiesā (SKT) liecināt par Krievijas kara noziegumiem, vēsta Nīderlandes televīzijas programma EenVandaag, kas ir iepazinusies ar Saļikova paziņojumu.

Medijs: Decathlon turpina slepus piegādāt preces Krievijai

Francijas sporta aprīkojuma mazumtirdzniecības uzņēmums Decathlon slepus turpina pārdot preces Krievijā, neskatoties uz to, ka oficiāli paziņojis par darbības apturēšanu valstī saistībā ar Maskavas pilna apjoma kara izvēršanu Ukrainā, liecina pētniecības organizācijas Disclose vietnē publiskots ziņojums.

Islandē sācies vulkāna izvirdums

Islandē uz dienvidiem no galvaspilsētas Reikjavīkas pirmdienas vakarā sākās vulkāna izvirdums, kas šodien plešas plašumā, radot zemē četrus kilometrus garu ugunīgu plaisu.