Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

10 instrumenti mazam un lielam remontam: kā izveidot universālu meistara komplektu?

Apnicis izsaukt meistaru, lai tiktu galā ar vismazāko tehnisko ķibeli mājoklī? Lai gan dažās situācijās bez profesionālas palīdzības neiztikt, itin bieži problēmas ar mēbelēm, elektrību un ūdensvadu var atrisināt pašu rokām – vienīgais, kas nepieciešams, ir kvalitatīvi instrumenti. Uzzini, kādus instrumentus izvēlēties, lai ietaupītu gan laiku, gan naudu!

1.Āmuri

Āmurs ir atrodams pat tādās mājās, kur citi instrumenti nemaz nav zināmi. Patiešām, bez āmura neiztikt pat mazākajos remontdarbos, tāpēc sāc veidot savu meistara komplektu ar kvalitatīviem āmuriem – metāla āmurs noderēs ikdienas remontdarbu veikšanai, bet gumijas āmurs – darbos, kas prasa uzmanīgāku un maigāku pieeju, piemēram, mēbeļu salikšanā vai flīžu pielāgošanā.

2.Skrūvgrieži

Akumulatora skrūvgiezis-urbjmašīna ir nopietns instruments, kas neprofesionāliem meistariem var būt vajadzīgs reizi desmit gados. Pavisam cita lieta ir rokas skrūvgriežu komplekts, kas palīdzēs salikt kopā mēbeles, ieskrūvēt sienā naglas un dībeļus un tikt galā ar vairumu ikdienas uzdevumu. Lai darba procesa vidū nevajadzētu mesties uz veikalu, aprīko savu instrumentu kasti vismaz ar parasto un krustenisko skrūvgriezi, bet vislabāk iegādājies skrūvgriezi ar uzgaļu komplektu.

3.Celtniecības nazis

Griezt ar parastu nazi ir ērti tikai virtuvē, bet remonta darbiem ir vajadzīgs īpašs celtniecības nazis. Atšķirībā no virtuves naža, celtniecības nazim ir daudz lielāks rokturis, kas nodrošina ne tikai ērtāku lietošanu, bet arī lielāku drošību. Celtniecības nažiem var būt viens vai vairāki nomaināmi asmeņi, tas var būt saliekams vai ar atlokāmu asmeni – variantu ir daudz, tāpēc izvēlēties piemērotāko nebūs sarežģīti.

4.Rokas zāģis

Papildus celtniecības nazim instrumentu komplektu vērts papildināt ar vēl vienu griezējinstrumentu – kompaktu rokas zāģi, kas lieti noderēs koka, plastmasas un metāla zāģēšanai. Lai ietaupītu naudu, izvēlies universālus zāģus vai modeļus ar nomaināmiem asmeņiem.

5.Līmes un līmlentes

Lai gan tas nav gluži instruments, remontā iztikt bez līmēm un līmlentēm var būt pagrūti. Komplektam vērts pievienot arī mitrumizturīgu lenti un elektrības izolācijas lenti, lai tiktu galā ar visa veida ķibelēm.

6.Šķēres

Universālas mājsaimniecības šķēres no tērauda noderēs visa veida mājsaimniecības darbos un remontā. Atšķirībā no drēbnieku šķērēm, mājsaimniecības šķēres ir daudz izturīgākas un saglabā asumu pat pēc intensīvas ilgtermiņa lietošanas.

7.Uzgriežņu atslēgas

Ar vienu atslēgu tālu netiksi, tāpēc labāk uzreiz pirkt atslēgu komplektus vai vismaz regulējamas atslēgas. Protams, nevajag pārcensties – diez vai mājas meistaram būs vajadzīga atslēgu kaste ar 50 vai pat 100 daļām, taču atslēga ar 10-20 uzgriežņiem var būt parocīga, ja esi uz Tu ar šādiem darbiem.

8. Mērinstrumenti

Rulete un līmeņrādis ir universālākie mērinstrumenti, kas noderēs gan ikdienas darbos, gan nopietnā remontā. Ar ruleti varēsi taisni piekarināt fotorāmi vai gleznu, un līmeņrādis palīdzēs pārbaudīt horizontāles un vertikāles taisnumu teju jebkurā vietā: vannas istabā, virtuvē, viesistabā u.c.

9.Knaibles

Neaizvietojams instruments dažādiem atslēdznieku darbiem, darbam ar vadiem, kā arī grūti sasniedzamu uzgriežņu un skrūvju pieskrūvēšanai. Knaibles palīdzēs satvert dažāda lieluma priekšmetus un pat pieskrūvēt skrūves bez atslēgas palīdzības.

10.Naglas, skrūves, bultskrūves un uzgriežņi

Bez šāda komplekta pat lielākā instrumentu kaste būs nepilnīga, jo naglas, skrūves un uzgriežņi noder visdažādākajos darbos. Diemžēl šiem mazajiem, bet neaizvietojamajiem remonta palīgiem ir tendence pazust vissvarīgākajā brīdī, tāpēc parūpējies par to, lai naglu un līdzīgu priekšmetu krājumi būtu pietiekami lieli. Neizmet rezerves naglas un skrūves kas paliek pāri pēc mēbeļu salikšanas un citiem darbiem – pienāks brīdis, kad tās noderēs! Un, lai visi instrumenti vienmēr būtu pa rokai, neaizmirsti iegādāties speciālu kasti vai somu instrumentu glabāšanai.

Šos un daudzus citus instrumentus vari iegādāties vienuviet – 1a.lv interneta veikalā. Tavai ērtībai instrumenti ir sadalīti vairāk nekā 30 grupās un katra grupa ir aprīkota ar parocīgiem meklēšanas filtriem. Ienāc un izvēlies visu nepieciešamo mājas meistara komplektam 1a.lv mājaslapā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti