Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

10 padomi, kā uzlādēt viedtālruni ātrāk

Nepieciešams steidzami izmantot viedtālruni, taču baterijas līmenis ir kritiski zems. Pazīstama situācija? Diemžēl mūsdienu viedtālruņu akumulatori nespēj pēc vienas uzlādes darboties tik ilgi kā tas bija kādreiz. Pat, ja viedtālrunis aprīkots ar ātrās uzlādes funkciju, var nākties gaidīt salīdzinoši ilgu laiku, kamēr tā akumulators sasniedz 100% slieksni. Izmantojiet laiku lietderīgi – lūk, 10 padomi, kā uzlādēt viedtālruni ātrāk!

Ieslēdziet lidmašīnas režīmu

Kad viedtālrunī tiek ieslēgts lidmašīnas režīms (Airplane Mode), tajā tiek atslēgti mobilie sakari, Wi-fi, GPS un citas programmas, kas paredz izmantot sakarus. Jo mazāk aktīvu programmu, jo ekonomiskāk tiek lietota enerģija, tādējādi uzlāde notiek ātrāk. Tomēr atcerieties, ka lidmašīnas režīmā Jūs nevarēsiet izmantot arī aplikācijas un sociālos tīklus, līdz ar to, ja gaidāt kādu svarīgu ziņu vai zvanu, tā noteikti nav piemērotākā opcija!

Lādējiet viedtālruni ar ekrānu uz leju

Mūsdienās daudziem viedtālruņiem ieslēdzas ekrāns, līdz ko tiek saņemts kāds paziņojums. Ekrāna patstāvīga ieslēgšanās/izslēgšanās ir viens no faktoriem, kas patērē visvairāk enerģijas, tādēļ uzlādes laikā pagrieziet viedtālruni ar ekrānu uz leju!

Ieslēdziet akumulatora enerģijas taupīšanas režīmu

Mūsdienās daudziem viedtālruņiem ir speciāls režīms, kas noder situācijās, kad baterijas līmenis ir kritiski zems – akumulatora enerģijas taupīšanas režīms (Low Power Mode). Kad viedtālrunī tiek ieslēgts šis režīms, tas dažādu funkciju veikšanai patērē mazāk enerģijas, tādējādi paildzinot viedtālruņa darbību pēc vienas uzlādes, kā arī paātrinot uzlādes procesu.

Izmantojiet citas viedierīces lādētāju

Mūsdienās, iegādājoties viedtālruni, vairumā gadījumu lādētājs tiek iekļauts komplektā. Šajā komplektā visbiežāk ietilpst standarta viedtālruņa lādētājs ar 1-1,5 ampēru strāvas stiprumu, savukārt citu viedierīču lādētāji mēdz būt spēcīgāki, ar 2,1 apmēru strāvas stiprumu.

Ja Jums ir ''iPhone'' viedtālrunis, pamēģiniet to uzlādēt ar ''Apple iPad'' lādētāju! Neuztraucieties, ka tādā veidā sabojāsiet viedtālruņa bateriju, jo oficiālajā lādētāja izmantošanas sarakstā iekļauti visi ''iPhone'' viedtālruņu modeļi.

Izmantojiet elektroligzdu nevis USB ligzdu

Tie cilvēki, kuriem viedierīces ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, ērtības nolūkos mēdz lādēt savus viedtālruņus nevis pie elektroligzdas, bet gan pie datora USB ligzdas. Datora USB ligzda viedtālruni uzlādē aptuveni 2-3 reizes lēnāk, tādēļ, ja viedtālrunis nepieciešams steidzami, izmantojiet elektroligzdu!

Veiciet uzlādi istabas temperatūrā

Vecākiem viedtālruņu modeļiem zemā un augstā temperatūrā var rasties darbības problēmas, tādēļ vienmēr veiciet uzlādi istabas temperatūrā! Skaidrs, ka ārā, zem klajas debess viedtālruni nelādēsiet, tomēr vairāki viedtālruņu īpašnieki, īpaši tie, kuri izmanto ''iPhone'', novērojuši, ka ziemā viedtālrunis izslēdzas ātrāk, pat, ja tam ir teju vai 100% uzlādēta baterija. 

Izmantojiet kvalitatīvu lādētāju

Tā kā lādētājs tiek izmantots ļoti bieži, tas mēdz diezgan ātri nolietoties, tādēļ ik pa laikam (4-6 mēneši) vajadzētu iegādāties jaunu lādētāju. Esiet īpaši uzmanīgs, ja pamanāt, ka lādētājs ir nodilis! Ja lādētājs ir samežģījies un/vai tam ir kādi pārrāvumi, protams, enerģijas padeve būs lēnāka, līdz ar to viedtālrunis lādēsies ilgāk. iPhone lādētājs un Samsung lādētāji plašā izvēlē pieejami interneta veikalā 220.lv.

Uzlādes laikā izslēdziet viedtālruni

Ja augstāk minētie padomi nepalīdz paātrināt uzlādes procesu un varat kādu laiku iztikt bez viedtālruņa, izslēdziet to! Tādā veidā varēsiet būt drošs, ka viedtālrunis noteikti nepatērē enerģiju.

Uzlādes laikā neizmantojiet viedtālruni

Kā jau minējām, ekrāns ir viens no faktoriem, kas patērē visvairāk enerģijas, tādēļ uzlādes laikā centieties neizmantot viedtālruni!

Iegādājieties portatīvo lādētāju

Tiem, kuriem mūžīgi ir gandrīz izlādējies viedtālrunis, var noderēt tāda ierīce kā portatīvais lādētājs jeb powerbank. Turklāt, mūsdienās portatīvais lādētājs var būt arī kā viedtālruņa maciņš, tādējādi varēsiet uzlādēt viedtālruni, atrodoties ceļā.

Lai arī cik ļoti mēs rūpētos par viedtālruņa bateriju, ar laiku un neskaitāmām uzlādēm tā mēdz nolietoties. Esat jauna viedtālruņa meklējumos? Viedtālruņi un to aksesuāri plašā izvēlē pieejami interneta veikalā 220.lv – ienāciet un izvēlieties labāko!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti