Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

10 vienkārši ieradumi, kas palīdzēs ietaupīt naudu

Mūsdienās par gudru finanšu plānošanu tiek runāts daudz. Un ne velti – tas ir vienmēr aktuāls temats. Lai izmainītu savu finansiālo situāciju un īstenotu lielākas ieceres, dažkārt pietiek ar dažu vienkāršu ieradumu maiņu. Protams, sākumā tas var šķist īsts izaicinājums, taču, kad jaunais domāšanas veids būs kļuvis par ikdienu, virzīties uz priekšu būs daudz vienkāršāk.

Turpinājumā 10 vienkārši īstenojami ieradumi, kas var palīdzēt sākt ietaupīt naudu jau šodien. 

Mazāk laika pavadi pie TV

Viens no veidiem, kā ietaupīt naudu, ir samazināt laiku, ko pavadi pie televizora. Tas var sniegt vairākus finansiālus labumus: mazāku elektrības rēķinu, kā arī vairāk laika citām, daudz svarīgākām lietām, piemēram, sava biznesa attīstīšanai. Ja atteiksies no televizora pavisam, ietaupīsi arī to naudu, ko maksā par televīzijas abonementu. 

Pārskati savas kredītsaistības

Kredītlīnija un dažādi citi aizdevumi ir mūsdienās labi zināmi risinājumi. Tie ļauj iegūt papildu naudas līdzekļus dažādās situācijās, taču, ja ir mērķis ietaupīt, vērts izvērtēt jau esošās kredītsaistības un to atmaksu izvirzīt kā vienu no galvenajām prioritātēm. Ja kredītu atmaksāsi pirms noteiktā termiņa, ietaupīsi procentos aprēķināto summu. 

Pārtrauc krāt, sāc pārdot

Cilvēki mēdz aizrauties ar dažādu kolekciju veidošanu, domājot, ka tās nesīs kādu finansiālu labumu ilgtermiņā. Taču tas ne vienmēr atbilst patiesībai – reizēm ienākumi no kolekcijas pārdošanas ir daudz zemāki par tajā ieguldīto. Tādēļ, ja Tev ir kāda kolekcija, apsveri iespēju vismaz daļu no tās pārdot jau tagad, lai iegūto naudu ieguldītu tajā, kas nesīs lielāku finansiālu labumu. 

Izmanto klientu atlīdzības programmas

Ir daudz veikalu un pakalpojumu sniedzēju, kas atalgo savus uzticamos klientus. Tiek īstenotas dažādas lojalitātes programmas, izsniegti atlaižu kuponi, kā arī veikta naudas atmaksa par pirkumiem konkrētajā tirdzniecības vietā. 

Izveido dāvanas pats

Ja vēlies ietaupīt naudu, vienlaikus iepriecinot draugus un radiniekus, viens no veidiem, kā īstenot abus šos mērķus, ir radīt dāvanas pašam. Tu vienkārši un salīdzinoši lēti vari pagatavot dažādus tēju maisījumus, sveces un ziepes, uzcept kūku vai cepumus. Personalizētas dāvanas sniedz lielāku prieku, jo tās nav iespējams nopirkt veikalā.

Apgūsti 30 dienu likumu

Izvairīšanās no spontāniem pirkumiem ir viens no svarīgākajiem personīgo finanšu noteikumiem. Un 30 dienu likums ir efektīvākais veids, kā šo noteikumu īstenot. Ik reizi, kad rodas kārdinājums iegādāties kādu neplānotu lietu, pieņem lēmumu nogaidīt 30 dienas. Ja pēc šī termiņa noskatītā lieta joprojām Tev būs vajadzīga, varēsi to iegādāties. Tādā veidā izvairīsies no nepārdomātiem pirkumiem un ietaupīsi naudu. 

Sastādi iepirkumu sarakstu 

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ietaupīt naudu, ir doties uz veikalu ar iepirkumu sarakstu. Tādā veidā iepirkumu grozā nokļūs tikai tās lietas, kas patiešām nepieciešamas. 

Aicini draugus ciemos

Ēšana un izklaides ārpus mājas ir dārgs prieks, tādēļ, ja plānota tikšanās ar draugiem, labāk uzaicini viņus ciemos. Pagatavojiet kopīgu maltīti, noorganizējiet spēļu vakaru un jautri pavadiet laiku.

Labo apģērbu, nevis izmet to

Dažkārt apģērbu, kuram radies kāds defekts, izdevīgāk ir salabot, nekā izmest. Tas pats attiecas arī uz apaviem.

Netērē daudz naudas bērnu izklaidēm

Lai noorganizētu aizraujošu izklaidi bērniem, nebūt nav jāiztērē iespaidīgas naudas summas. Apmeklējiet bezmaksas muzejus un izstāžu zāles, uzrīkojiet sporta spēles tuvākajā stadionā, dodieties piknikā uz parku vai pārgājienā pa mežu. Atceries, ka tas, ko bērni vēlas visvairāk, ir Tavs laiks, nevis Tava nauda. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti