Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

2020. gada aktuālākās mobilo telefonu inovācijas

Tirgū straujiem soļiem ienāk arvien jauni mobilo telefonu modeļi, kas aprīkoti ar jaunākajām un modernākajām funkcijām. Līdz ar telefonu evolūcijas tempu, ko pieprasa sīvā tirgus konkurence, mēs varam sagaidīt dažādas inovatīvas ierīces, kas 2020. gadā piedāvās mums kaut ko pavisam jaunu. Sākot ar mazo svaru un beidzot ar salokāmu ekrānu, mobilo telefonu nozarei paredzama daudzsološa un revolucionāra nākotne. Lūk, dažas no 2020. gada aktuālākajām mobilo telefonu inovācijām!

Salokāms ekrāns

Lai gan mobilo telefonu tirgus analītiķi bija paredzējuši, ka jau 2019. gadam bija jābūt “salokāmā tālruņa gadam”, tomēr dažādu problēmu dēļ tikai pāris ražotāji 2019. gadā faktiski ienāca tirgū ar saliekamām ierīcēm.

Ja baumas ir patiesas, mēs varam sagaidīt, ka 2020. gadā no Ķīnas tehnoloģiju kompānijām TCL un Xiaomi vai starptautiskajiem zīmoliem Apple un Google tiks izlaisti dažādi telefonu modeļi ar salokāmiem ekrāniem. Galvenā salokāmā ekrāna priekšrocība – iespējams baudīt lielāku ekrānu, taču tajā pašā laikā nepieciešams mazāk vietas uzglabāšanai.

5G tehnoloģija

Mēs esam pieredzējuši 5G android viedtālruņus jau 2019. gadā, un ir pilnīgi skaidrs,ka 2020. gadā to būs vēl vairāk. Tā kā 5G tehnoloģija ir izpētīta un 5G infrastruktūra un tīkli ir kļuvuši uzticamāki, cilvēki var sākt patiesi baudīt reālo 5G mobilo telefonu ēru.

Gandrīz visi jaunie telefoni, kurus bija paredzēts atklāt MWC 2020 (Pasaules Mobilais Kongress) atbalsta 5G, jo ātrs un nepārtraukts interneta savienojums ir mūsu nākotne.

Priekšējā kamera – mini apļveida caurums

Gadu gaitā viedtālruņu ražotāji ir meklējuši veidus, kā padarīt telefonu kameras arvien mazākas un mazākas. 2020. gadā mēs redzam, ka mobilie telefoni aprīkoti vairāk nekā ar vienu vai divām kamerām, turklāt katra no tām ir izstrādāta no vissīkākajām detaļām.

Iepriekšējos gados populārs bija iedobes dizains, taču tagad ražotāji tiecas uz to, lai mobilo telefonu kameras spētu aptvert pēc iespējas plašāku telpu, tādēļ iedobes dizains pakāpeniski pazūd no tirgus. Daudzi vēlas izbaudīt pilnīgi visu ekrānu, tomēr neatsakās no šīs priekšējās kameras, jo tā ir eleganta savā vienkāršībā un pārsteidzoša savā kvalitātē un veiktspējā.

Vairāk un augstāku megapikseļu kameras

Mūsdienās mobilie telefoni ir aprīkoti ar ļoti jaudīgām programmatūrām. Īpaši ievērojama šajā kontekstā ir telefona kameras kvalitāte – daudzu modeļu kameras pārspēj par visprofesionālāko foto tehniku. Ražotāji arvien cenšas realizēt kaut ko interesantu un unikālu. Sākot ar vienu kameru, beidzot ar divkāršām, trīskāršām un pat vēl vairāk kamerām, 2020. gada mobilo telefonu tirgus piedāvā mums plašas izvēles iespējas.  

Runājot par kameras megapikseļiem, pašlaik tirgū ir pieejamas galvenokārt 32MP, 48MP, 64MP un pat 108MP mobilo telefonu kameras. Lai gan vairāk kameru un augstāki megapikseļi patiesībā nenozīmē labāku fotoattēlu kvalitāti, šī funkcija piesaista lietotājus.

Dažādi tirgus eksperti nosaka, ka 2020. gads ir mobilo telefonu kameru inovācijas gads, jo vēl nekad agrāk nav redzēti tik dažādi un moderni mobilie telefoni kā šogad.

Bezvadu uzlādes tehnoloģija

Daudzi lietotāji pieprasa ātrāku un ērtāku mobilo telefonu uzlādi, un ražotāji to ņem vērā. Bezvadu uzlādes telefoni ir lieliska iespēja tiem, kam apnikuši sapinušies un pazuduši lādētāja vadi. Lai gan tā vēl nav kļuvusi par universālu funkciju, teju visi jaunākie telefoni aprīkoti ar bezvadu uzlādes tehnoloģiju.

Mobilo telefonu tirgus tendences rāda, ka pašlaik ražotāji sacenšas par to, kurš telefona modelis spēs piedāvāt pēc iespējas lielāku bezvadu uzlādes jaudu, kas nodrošina arvien īsāku uzlādes laiku.

Jauna akumulatora tehnoloģija

Šogad trīs zinātnieki dalīja Nobela prēmiju ķīmijā par viņu lomu litija jonu baterijas izstrādē - viedtālruņos un klēpjdatoros (arī elektromobiļos) izmantotās standarta bateriju tehnoloģijas izstrādē. “Viņi radīja uzlādējamu pasauli,” rezumējot sasniegto, sacīja Karaliskās Zviedrijas Zinātņu akadēmijas pārstāve.

Tomēr litija jonu viedtālruņa baterija varētu iegūt zināmu konkurenci jau šogad. Pavisam iespējams, ka Samsung jau nākamajā gadā  varētu censties ieviest telefonu ar grafēna baterijas tehnoloģiju, lai palielinātu gan akumulatora darbības ilgumu, gan uzlādes ātrumu. Tam nepieciešams palielināt telefona jaudu, nepalielinot telefona kopējās izmaksas, taču šāda tehnoloģija nodrošinātu pilnīgu uzlādi mazāk nekā pusstundas laikā, kas ir straujš pavērsiens visā mobilo telefonu attīstības ērā.

Bezkontakta maksājumu tehnoloģija

Uzlabojoties mobilo sakaru drošībai un pieaugot globālajiem lietotņu ieņēmumiem, arvien populārāka kļūst iespēja apmaksāt savus pirkumus ar mobilo telefonu. Vairs nav nepieciešams nepārtraukti nēsāt līdzi maku, jo 2020. gadā teju visi telefoni aprīkoti ar NFC jeb  tuva darbības lauka sakariem.

Ar šādu tehnoloģiju aprīkotas arī norēķinu ierīces veikalā. Izmantojiet bankas lietotni, PayPal, Venmo, Google maksājumu, Samsung Pay vai Apple Pay. Pielieciet savu telefonu pie termināļa un viss – apmaksa kļuvusi tieši tik vienkārša!

Pateicoties šīm un daudzām citām inovācijām, šķietami jaunākais modelis var novecot pavisam ātri. Labākie mobilie telefoni, arī moderni telefoni senioriem pieejami interneta veikalā 220.lv – izmantojiet iespēju un apskatiet plašo piedāvājumu jau tūlīt pat!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti