Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

3 dabas takas Pierīgā, ko apmeklēt brīvdienās

Klāt maijs, un gada siltākās sezonas vēstneši manāmi ik uz stūra. Siltie saules stari, maigās vēja brāzmas un čivinošās putnu balsis tā vien vilina pilsētniekus pie dabas, un kur vēl labāks veids, kā atpūsties no ikdienas steigas, ja ne došanās relaksējošā pastaigā pa kādu no Pierīgas skaistajām dabas takām. Tavai ērtībai esam apkopojuši 3 no Pierīgas teritorijā esošajām dabas takām, lai noskaidrotu, kurp šonedēļ vedīs Tavi brīvdienu plāni.

Līgatnes dabas takas

Kā pirmo no Pierīgas pieturas punktiem noteikti jāpiemin labiekārtoto Līgatnes dabas taku kopumu, kas atrodas aptuveni 74 km attālumā no galvaspilsētas, pārvietojoties pa A2 autoceļu posmā Rīga – Sigulda – Līgatne. Šis ceļojums Tev, visticamāk, aizņems apmēram 1 stundu un 18 minūtes, taču, tas patiešām būs tā vērts.

Līgatnes dabas takas ierīkotas veselu 4 līdz 5 km garumā un stiepjas gar unikāli savdabīgo Gaujas senlejas teritoriju. Šeit iespējams apskatīt gan daudzveidīgu faunu un floru, kā arī nodoties aktīvās atpūtas priekiem, izaicinot ģimenes locekļus vai draugus - kurš spēs pieveikt visvairāk no dabas takā izvietotajiem posmiem.

Ņem vērā, ka dabas takas Līgatnē sastopamas vairākos sarežģītības posmos (augsne, grants, kāpnes), tāpēc, pirms dodies ceļojumā ar gados jaunākiem bērniem un/vai senioriem, izvērtē, vai visi pastaigas dalībnieki būs spējīgi šos posmus pārvarēt pašu spēkiem.

Zaķumuižas dabas taka

Otrais pieturas punkts meklējams tepat – Zaķumuižā. Tās ir Zaķumuižas dabas takas, kas atrodas daiļajā Ropažu novadā aptuveni 28 kilometrus no Rīgas. Ja esi iecerējis pārvietoties ar auto, tad šis ceļojums Tev šķitīs īpaši pievilcīgs, aizņemot mazāk par 35 minūtēm.

Kas apskatāms Zaķumuižas dabas takā? Šī dabas taka ved elpu aizraujošā pastaigā gar Lielās Juglas krastiem, muižas dīķi, zirgu staļļiem un citām Zaķumuižas kompleksa ēkām, kas itin labi saglabājušās vēl šobaltdien. Šo taku vietējie iedzīvotāji raksturo kā visai universālu pastaigu vietu, jo pa to iespējams pārvietoties gan ejot, gan braucot ar divriteni, gan pārvietojoties ar slēpēm ziemas periodā.

Zaķumuižas dabas taka ir aptuveni 2 km gara – to iespējams izstaigāt  35 minūšu laikā. Jāpiebilst, ka takas veidotāji ir īpaši padomājuši arī par pašiem mazākajiem pastaigāties gribētājiem, takas viducītī izvietojot rotaļu laukumiņu.

Ragakāpas dabas takas

Visbeidzot esam nonākuši arī līdz Buļļuciema iecienītākajai atpūtas vietai, proti, Ragakāpas dabas parkam. Šis dabas parks atrodas apmēram 25 km attālumā no Rīgas un ir ideāli piemērots, lai izrautos no pilsētas urbānās atmosfēras, lai smeltos nedaudz miera un relaksācijas.

Parkā ierīkotā Ragakāpas taka sastāv no vairākām tematiskām iedaļām, kas saistītas ar augiem, kukaiņiem un priežu kokiem. Tajā ir izvietoti arī vairāki informatīvie stendi, lai ikviens apmeklētājs varētu iepazīties ar šī biotopa nozīmi un tajā mītošajām augu, un dzīvnieku sugām. Ņem vērā, ka takas DA beigu posmā iespējams apskatīt arī Zvejniecības brīvdabas muzeju.

Viss nepieciešamais laiskai atpūtai pie dabas krūts

Ja nu gadījumā esi izlēmis doties ne tikai relaksējošā pastaigā pa kādu no augstāk minētajām Pierīgas dabas takām, bet arī izbaudīt nakti zem kailas debess, noteikti vērts apmeklēt interneta veikalu Xnet.lv.

Xnet.lv interneta veikalā pieejami silti un komfortabli guļammaisi, kā arī dažāda izmēra teltis, kas palīdzēs Tev justies ērti un droši. Xnet.lv – guļammaisa un telts izvēle pat pašiem prasīgākajiem dabas entuziastiem!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti