Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

3 ieteikumi, kas palīdzēs izvēlēties atbilstošāko trimmeri

Ikviens saimnieks un saimniece vēlas, lai zāliens ap viņu māju izskatītos skaists un sakopts. Tieši tādēļ, pienākot siltajam laikam, mēs visās malās dzirdam pļāvēju skaņas un jūtam svaigi pļautas zāles smaržu. Taču kad ierīce mājas apkārtnes sakopšanai jāizvēlas pašiem, pieņemt lēmumu nemaz nav tik viegli. Šoreiz tuvāk aplūkosim trimmerus, to veidus, kā arī noskaidrosim, kas jāņem vērā to iegādē.

Zāliena trimmeris                         

Kad runājam par trimmeri, ar šo vārdu parasti saprotam zāles pļaušanas ierīci ar rotējošu auklu vai asmeni. To veidi mēdz būt dažādi, tāpēc arī iegādes procesa svarīgākais elements ir īstā trimmera veida izvēle. Benzīna trimmeri ir jaudīgi, tādēļ spēs ātrāk tikt galā ar dažādiem uzdevumiem, pļaujot arī biezāku un garāku zāli. Elektriskie trimmeri ir ļoti viegli lietojami, tie strādā klusāk, kā arī to cena ir zemāka. Savukārt akumulatora trimmeri nodrošina ērtu pārvietošanos, neuztraucoties par to, vai vada garums būs pietiekošs utt.

Ņem vērā, ka trimmeri ir paredzēti ne tikai zāliena pļaušanai, bet arī piekļūšanai tādām vietām, kur stumjamais pļāvējs ir par lielu, piemēram, ogu krūmu un augļu koku appļaušanai dārzā, taciņu malu pļaušanai utt. Īpaši piemērots vietām, kur ir daudz šķēršļu.

Aplūkosim katru no trimmeru veidiem tuvāk.

Trimmeru veidi

  • Benzīna trimmeris būs piemērots lielākām teritorijā.

Ja tev ir plaša piemājas teritorija, piemēram, pagalms, dārzs utt., kuram katru gadu nepieciešams veltīt laiku un pūles, lai nopļautu zāli, jo platībā ir daudz koku, akmeņu un citu šķēršļu, benzīna trimmeris būs prātīgākā izvēle. Šīs iekārtas ir ļoti jaudīgas, tādēļ spēj nopļaut ne tikai garu un pāraugušu zāli, bet pat kokainus stiebrus. Turklāt, ņemot vērā to, ka šiem trimmeriem nav nepieciešama elektroenerģija, tos ērti var pārvietot, kur vien nepieciešams.

Šī būs laba izvēle tiem, kas vēlas sakopt lielāku zālienu vai, piemēram, lauku mājas apkārtni, kur ir daudz ogu krūmu, puķu dobju un citu objektu, kas traucētu izmantot parasto, stumjamo pļaujmašīnu. Tāpat jāpiebilst, ka benzīna trimmeri kalpo ilgāk, kā arī ar tiem ir diezgan viegli darboties (kad būsi to apguvis).

  • Elektriskais trimmeris noderēs tiem, kas vēlas klusu ierīci nelielu platību sakopšanai

Šīs iekārtas būs ideāli piemērotas mazāku pagalmu un teritoriju sakopšanai. Elektriskā trimmera apkope ir ļoti vienkārša, tie darbojas klusi un ātri. Tāpat šī būs labāka izvēle tiem, kuri meklē ekonomiski izdevīgāko variantu savai saimniecībai. Viss, kas tev jāizdara – jāpieslēdz trimmeris strāvas padevei, un vari sākt darbu, sakopjot vietas, kur ar citiem pļāvējiem nav iespējams piekļūt.

Elektriskais trimmeris ir noderīgs palīgs zāliena sakopšanā visa gada garumā. Savukārt laikā, kad šo ierīci neizmanto, vari to vienkārši novietot noliktavā vai garāžā. Protams, izvairies to likt mitrā vietā, jo šādi apstākļi nelabvēlīgi ietekmē elektroierīču darbību un drošību.

  • Akumulatora trimmeris – praktiska un viegli pārvietojama ierīce ātrai pļaušanai

Šīs iekārtas nodrošina tās pašas ērtības, kuras piedāvā elektriskais trimmeris, proti, klusu darbību un ērtu uzglabāšanu, papildinot to ar vienkāršāku lietošanu, jo trimmerim nav nepieciešams vads.

Ar šo iekārtu tu bez problēmām varēsi piekļūt pat visgrūtāk aizsniedzamām vietām pagalmos un dārzos, lai atbrīvotu tos no ataugušās zāles. Turklāt, ņemot vērā trimmera dizainu, tu varēsi darboties, nesatraucoties par pieslēgšanu elektrotīklam. Lieliski piemērots vasarnīcas apkārtnes sakopšanai.

Svarīgas trimmeru funkcijas un ierīču lietošana:

  • Trimmera kāts novirza jaudu no ierīces motora uz tā asmeni. Taisns kāts nodrošinās vieglāku piekļuvi vietām zem krūmiem un dzīvžogiem.
  • Izliekts trimmera kāts būs parocīgāks un ļaus vieglāk strādāt ar ierīci. Piemērots vasarnīcu teritoriju sakopšanai, piemēram, precīzai puķu dobju appļaušanai.
  • Saliekams trimmera kāts nodrošinās ērtu ierīces pārvadāšanu, piemēram, paņemot to līdzi uz lauku māju.
  • Ierīces svars. Benzīna trimmeri būs smagāki nekā citi, tāpēc, ja izvēlies šo veidu, iegādājies arī ērtu komplektu ierīces turēšanai, proti, siksnu sistēmu, kas vienmērīgi izlīdzina trimmera svaru, lai tas negultu tikai uz pleciem.
  • Pievērs uzmanību tam, vai trimmeris atbilst visiem drošības noteikumiem, kā arī ir aprīkots ar funkcijām, kas samazina traumu risku. Vienmēr nēsā aizsargapģērbu, apavus un aizsargpiederumus, piemēram, brilles, sejas sargu, skaņas slāpētāju utt.!
  • Pļaušanu veic virzienā no sevis, nevis uz sevi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti