Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

3 svarīgākie faktori izvēloties putekļu sūcēju

Vai Tavs vecais putekļu sūcējs jau savu laiku ir nokalpojis, un vairs nespēj nodrošināt kvalitatīvu mājokļa uzkopšanu? Tas nozīmē, ka pienācis laiks iegādāties jaunu palīgu! Mūsdienās putekļu sūcēju piedāvājums internetā un veikalos kļūst arvien plašāks, tādēļ izvēlēties īsto modeli it nemaz nav vienkārši. Piedāvājam trīs faktorus, kuriem noteikti pievērst uzmanību, pērkot jaunu putekļu sūcēju.

Kāda tipa grīdas ir Tavā mājoklī?

Viens no pirmajiem uzdevumiem, kuru izpildīt, lai varētu vieglāk izvēlēties putekļu sūcēju, ir novērtēt, kādas grīdas ir Tavā mājoklī, proti, lielākoties paklāji, cietie grīdas segumi vai abu apvienojums. Vispārīgi runājot, mājās, kurās uz grīdām biežāk ir paklāji, labākā izvēle būs vertikālais putekļu sūcējs.

Taču, ja Tu vēlies izmantot klasiskā stila putekļu sūcēju, arī šajā kategorijā ir pieejami lieliski modeļi, un tos vari aplūkot interneta veikalā Xnet.lv. Izvēlies modeli, kuram ir īpaši paklājiem paredzēts uzgalis, kā arī motorizēta birste ar rotējošiem elementiem palīdzēs labāk savākt matus, spalvas un citus netīrumus no mīkstā grīdas seguma.

Savukārt, ja Tavā mājoklī lielākoties ir cietā seguma grīdas, piemēram, lamināts, parkets, flīzes un tamlīdzīgi, kā arī tikai daži paklāji, klasiskā stila putekļu sūcējs būs lieliska izvēle. Ar šī tipa modeļiem var ērti pārvietoties pa mājokli, piekļūt zem mēbelēm un tikt klāt grūti sasniedzamām vietām. Vienlaikus šīm ierīcēm komplektā nereti ir dažādi noderīgi uzgaļi arī citu virsmu uzkopšanai, kas ļauj iztīrīt putekļus, piemēram, aiz radiatoriem, starp žalūzijām un citviet.

Vairumā mājokļu ir sastopama cieto un mīksto grīdas segumu kombinācija. Šajā gadījumā, izvēloties piemērotāko putekļu sūcēju, jāņem vērā sava gaume, budžets un vajadzības. Piemēram, ja ikdienā reti esi mājās vai arī nevari paspēt regulāri veltīt laiku telpu tīrīšanai, iespējams, laba izvēle būs putekļu sūcēji roboti, kas paši paveiks darbiņu Tavā vietā, atliks tikai iztukšot putekļu nodalījumu - piedāvājumu vari aplūkot šeit.

Vai man ir svarīga efektīva gaisa attīrīšana no alergēniem?

Šis ir ļoti svarīgs jautājums, par kuru padomāt, pērkot putekļu sūcēju, jo daudzi no mums, it īpaši, pēdējos gados, daudz laika pavada iekštelpās, kur parasti alergēnu daudzums ir par divām līdz piecām reizēm augstāks nekā ārā. Tāpēc, ja Tavā ģimenē ir cilvēki, kas cieš no astmas vai alerģijām, noteikti vajadzētu padomāt par tāda modeļa izvēli, kas palīdzēs efektīvi veikt uzkopšanu arī šajā ziņā.

Labam putekļu sūcējam jābūt aprīkotam ar HEPA filtru, kas ievērojami uzlabo gaisa kvalitāti iekštelpās. HEPA filtri spēj “uzķert” ļoti smalkas daļiņas, tādēļ gaiss, ko ierīce izpūš atpakaļ telpā, parasti ir tīrāks, nekā iesūktais. Tāpat ir arī modeļi, kas aprīkoti ar cita veida filtriem, piemēram, lai kontrolētu mājdzīvnieku radītās smakas.

Cik bieži es izmantošu putekļu sūcēju?

Tavs mājokļa uzkopšanas grafiks spēj lielā mērā ietekmēt arī putekļu sūcēja izvēli. Tie cilvēki, kuri ļoti rūpējas par tīrību mājās, putekļu sūcēju noteikti izmantos gandrīz katru dienu. Tas nozīmē, ka ierīcei jābūt tādā izmērā, lai to viegli varētu novietot viegli pieejamā vietā.

Savukārt, ja nevēlies lieki tērēt laiku uzkopšanai, palīdzēs putekļu sūcēji roboti, kas darbojas automātiski, turklāt mūsdienās pieejami arī modeļi, kas spēj veikt ne tikai sauso, bet arī mitro tīrīšanu. Ja uz grīdām regulāri uzkrājas putekļi un spalvas, šī būs laba izvēle.

Meklē jaunu putekļu sūcēju? Ielūkojies plašajā interneta veikala Xnet.lv sortimentā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti