Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

5 efektīvi veidi, kā sagatavot savu automašīnu pavasarim

Gatavojoties pavasarim, svarīgi veikt automašīnas apkopi. Tā arī ļaus Jums labāk sagatavoties vasarai, kad noteikti plānoti garāki izbraucieni. Neatkarīgi no tā - dodaties uz tuvāko pludmali vai garākās brīvdienās, Jums būs prieks, ka esat tam pienācīgi sagatavojis savu auto.

Dodieties uz automazgātavu

Pavasara tīrīšana nav vajadzīga tikai Jūsu mājoklim. Ziemas sezona automašīnām mēdz būt īpaši grūta, jo laikapstākļi un sāls uz ceļiem spēkratam var kaitēt. Tādēļ pavasara sezonu noteikti sāciet ar auto mazgāšanu. Lielākam efektam izmantojiet automazgātavas pakalpojumus, lai siltajā laikā varētu ieripot ar tīru un spīdīgu auto.

Ja tomēr dodat priekšroku auto mazgāšanai paša spēkiem, labs risinājums būs augstspiediena mazgātājs. Tas atvieglos mazgāšanas darbu un palīdzēs sasniegt lielisku rezultātu. Nopērkami vairāku veidu augstspiediena mazgātāji internetveikalā 220.lv - tie atšķiras gan pēc jaudas, gan spiediena un citiem parametriem, tādēļ ikviens var izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko  variantu.

Svarīgākie aspekti, kas jāņem vērā, izvēloties augstspiediena mazgātāju, ir:

  • Tā izmērs un svars - jaudīgākas ierīces parasti arī ir lielākas un smagākas, tādēļ rūpīgi jāizvērtē, kāda ir optimālā augstspiediena mazgātāja jauda;
  • Dzinējs - te jāņem vērā tādi faktori kā frekvence, fāzes, jaudas diapazons, spriegums, nominālā strāva;
  • Šļūtenes garums - pārliecinieties, kāds ir ierīces šļūtenes garums, lai būtu drošs, ka auto mazgāšana būs parocīga;
  • Trokšņa un vibrācijas līmenis;
  • Cita veida tehniskā specifikācija

Šie parametri mēdz atšķirties atkarībā no ierīces modeļa - izpēties piedāvājumu un izvēlieties piemērotāko.

Pārbaudiet un nomainiet automašīnas riepas

Vai zinājāt, ka varat samazināt degvielas patēriņu vienkārši pārliecinoties, ka gaisa līmenis Jūsu automašīnā ir atbilstošs ražotāja noteiktajām rekomendācijām? Pietiekams gaisa spiediens auto riepās arī ļauj uz ceļa justies drošāk, tādēļ noteikti regulāri pārbaudiet to.

Gatavošanās gada siltajai sezonai ietver arī riepu maiņu uz sezonai atbilstošām. Izvēloties jaunas vasaras riepas (to var darīt arī šeit), pievērsiet uzmanību vairākiem faktoriem:

  • Protektora zīmējumam - tas var būt simetrisks, asimetrisks vai virziena;
  • Riepas pretestībai - šis parametrs ir ļoti svarīgs, jo tieši ietekmē auto degvielas patēriņu;
  • Riepu bremzēšanas ceļš uz slapjas ceļa virsmas - viens no būtiskākajiem drošības rādītājiem vasaras riepām;
  • Riepu trokšņu līmenis - zems trokšņu līmenis palielina braukšanas komfortu. Riepu trokšņu līmenis tiek mērīts decibelos (dB)

Citi svarīgi aspekti, kas būtu jāņem vērā, ir riepu izmērs, kvalitāte, kā arī autovadītāja braukšanas paradumi.

Ne mazāk būtisks jautājums ir cenas un kvalitātes attiecība. Vasaras riepas var iedalīt četrās klasēs - Premium, Biznesa, Vidējā un Budžeta. Ja vien iespējams, vēlams izvēlēties augstākās klases riepas. Tās uzrāda augstākos rezultātus neatkarīgajos riepu testos.

Laba izvēle ir arī pasaulē atzītu zīmolu meitasuzņēmumu ražojums - arī tās riepas izceļas ar augstu kvalitāti un lieliskiem veiktspējas rādītājiem.

Pārbaudiet vējstikla tīrītāja slotiņas un šķidrumu

Ziemas laikapstākļi var sabojāt vējstikla tīrītāja slotiņas. Ja tās ir savu laiku nokalpojušas, nomainiet tās. Jaunas vējstikla tīrītāja slotiņas nemaksā daudz, turklāt ir vienkārši nomaināmas.

Tāpat Jums vajadzētu pārliecināties, ka esat papildinājis vējstikla šķidrumu. Svarīgi izvēlēties vasaras sezonai piemērotu variantu, jo vasarā vējstikla šķidrums pilda citas funkcijas, kā tas ir ziemas periodā.

Nozīme ir arī šķidruma kvalitātei - būtiski, lai vējstikls tiktu notīrīts efektīvi un būtu ideāla caurredzamība.

Pārbaudiet akumulatora stāvokli

Jaunas sezonas sākumā ir svarīgi pārbaudīt arī to, kādā stāvoklī ir automašīnas akumulators. Iespēju pārbaudīt akumulatoru piedāvā daudzi autoservisi. Ja tas nedarbojas tik labi, cik vajadzētu, varat to savlaicīgi remontēt vai nomainīt, tā aiztaupot daudzas problēmas nākotnē.

Nomainiet eļļu

Regulāra eļļas maiņa var būtiski palielināt automašīnas kalpošanas laiku. Noteikti ievērojiet ražotāja rekomendācijas attiecībā uz eļļas izvēli un nomaiņas biežumu. Tāpat svarīgi nomainīt arī eļļas filtru.

Mainoties sezonai, ir svarīgi tai sagatavot arī savu automašīnu. Tas ietver gan riepu nomaiņu, gan rūpes par spēkrata tehnisko stāvokli.

Ja aktuālas jaunas vasaras riepas, augstspiediena mazgātājs vai kāda cita auto prece, ieskatieties interneta veikalā 220.lv. Tur atradīsiet plašu auto preču klāstu, lai Jūs varētu pilnvērtīgi sagatavot savu auto pavasarim un vasarai.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Ko ņemt vērā, pērkot veselības apdrošināšanu?

Veselības apdrošināšana kalpo kā garantija, ka, nonākot neparedzamās ar veselības problēmām saistītās situācijās, Jūs nesaskarsieties ar lieliem finansiāliem izdevumiem. Tas ir ieguldījums savā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti