Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

5 faktori, kas ietekmē bērnu ratu izvēli

Kad ģimenē ienāk mazulis, bez kvalitatīviem bērnu ratiem neiztikt. Un to iegāde nepavisam nav viegls uzdevums – tik daudz zīmolu, modeļu, krāsu, izmēru un dizainu. Kā izvēlēties labāko savam bērnam? Iesakām piecus svarīgākos kritērijus, kuriem pievērst uzmanību.

Netaupi uz drošības rēķina
Kad ar savu mazuli dodies pastaigā, uz veikalu vai ciemos, vissvarīgākā ir drošība. Tu negribēsi izmantot ratiņus, kuri acīmredzami ir neizturīgi, riteņi ķeras vai arī ir vaļīgi, kā arī pats rāmis nav pietiekoši stabils. Tev jāpievērš uzmanība tam, lai rati būtu augstas kvalitātes, veidoti no izturīga materiāla, kas kalpo pietiekoši ilgi, kā arī pasargā tavu mazuli. Tāpat svarīgi ir tas, lai tu savu mazuli varētu redzēt un viņš varētu lūkoties uz tevi, kamēr jūs pastaigājaties. Līdz ar to nozīme ir arī tam, kāds ir ratu dizains. Pievērs uzmanību arī vietām, pa kurām plāno pārvietoties. Vai tā ir tikai iela, vai arī lauku ceļš, parks utt.? Tev nepieciešami rati, ar kuriem būs vienlīdz ērti un droši pastaigāties pa visām šīm vietām.

Izvēlies komfortu
Ja tev šķiet, ka būšana par māmiņu nozīmē visu dienu pavadīt mājās, tad varu pavēstīt – tā nebūt nav. Mūsdienās mammas vienmēr ir kustībā, un tas nozīmē, ka viņām nepieciešami bērnu rati, kurus iespējams viegli salikt un pārvietot arī bez citu palīdzības. Vai tā būtu pastaiga, došanās uz veikalu, vai pie ārsta – komfortam ir nozīme. Pārliecinies, ka tevis izvēlētos ratus var ērti salikt un ievietot automašīnā, kā arī pēc tam viegli uzstādīt atpakaļ bez liekas piepūles. Iedomājies, ka tev to visu vajadzēs izdarīt, vienā rokā turot mazuli!

Pielāgošana bērna vecumam
Bērni aug ļoti ātri, to zina ikviena mamma un tētis, tādēļ diezgan ātri nākas vienus ratus mainīt pret citiem. Taču mūsdienās ir iespējams iegādāties tādus ratiņus, kas piemēroti vairākām vecuma grupām, sākot no pirmā gadiņa, līdz pat četriem un vairāk gadiem! Arī interneta veikalā 220.lv iespējams izvēlēties multifunkcionālos ratiņus, kas atbilst nevis vienai, bet pat divām un trim vecuma grupām. Tas nozīmē, ka izvēloties šādus ratus, tu tos varēsi izmantot ilgāk. Viss, kas tev jāizdara – jāpielāgo tos bērna augumam.

Pielāgojami rati ir vērtība
Rati, kurus iespējams mainīt, pārveidot un pielāgot savām vajadzībām, ir katra vecāka sapnis. Turklāt tie ir ne tikai praktiskāki, bet arī estētiski pievilcīgāki. Klasiski, taču tajā pašā laikā moderni bērnu rati mūsdienās ir ļoti iecienīti, jo tiem iespējams iegādāties dažādus papildus aksesuārus, lai pielāgotu savām un bērna vajadzībām.

Tam ir noderīgi un praktiski aksesuāri
Mēs dzīvojam laikmetā, kad ērtība un funkcionalitāte ikvienai lietai ir ļoti svarīga, tai skaitā arī bērnu ratiem. Lai padarītu savu dzīvi vieglāku, izvēlies ratus, kuru komplektā ietilpst arī dažādi noderīgi aksesuāri, piemēram, lietus pārklājs, ceļojumu soma, bērna guļammaiss, piekabināmais ritenis (lielākiem bērniem), ērts rokturis ar roku sildītāju, nodalījums somām, kabatas sīkumiem utt. Tevi pārsteigs tas, cik daudz lietu dažkārt nepieciešams paņemt līdzi, ejot ārpus mājas ar mazuli. Tādēļ ir ļoti ērti, ja to visu iespējams salikt ratiņos. Lietus pārklājs, kā arī saulessargs būs noderīgas lietas mūsu klimata apstākļos, kad saulaina diena pēkšņi var pārsteigt ar lietusgāzēm.

Un kam tu pievērs uzmanību, izvēloties bērnu ratiņus?

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti