Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

5 ieteikumi, kas palīdzēs izvēlēties labāko kafijas automātu mājai

Katru rītu, kad modinātājs mūs mēģina izraut no saldiem sapņiem, mums ir nepieciešama tase karstas kafijas, lai pamostos un mundri sāktu dienu. Patiesi labas kafijas smarža, kas ātri vien izplatās visā mājā liecina par to, ka diena būs izdevusies un produktīva. Kā jūs gatavojat kafiju no rītiem – vai uzlejat krūzītē dabīgo kafiju un cīnāties ar kafijas biezumiem? Ja tā, tad ir laiks ieviest savās mājās palīgu, kas padarīs jūsu rītus daudz patīkamākus – kafijas automātu.

Aplūkojot kafijas automātu izvēli internetā var ātri vien apjukt – kafijas automāti mājai ir tik dažādi, svārstīgās cenu amplitūdās, atšķirīgu zīmolu un ražotājvalstu. Kādu izvēlēties un pēc kādiem kritērijiem?

  1. Ja jums ir svarīgi, cik daudz vietas aizņems kafijas automāts, piemēram, jums ir pavisam neliela virtuvīte, tad iespējams piemeklēt izmērā pavisam nelielus kafijas automātus. Parasti šādi kompakti aparāti ir tieši kafijas automāti ar kapsulām. Tie aizņem maz vietas un lieliski iederas arī pašā šaurākajā mājas virtuvītē vai nelielā ofisā. Kafijas automāti ar kapsulām ir ļoti ērti lietojami un neprasa nozīmīgu apkopi. Kafijas pagatavošana ar šādu aparātu būs ļoti ātra un parocīga – kā reiz priekš steidzīgiem rītiem! Atliek vien ievietot kapsulu un nospiest pogu, kad jūsu tase aromātiskas kafijas būs pasniegta.
  2. Ja vēlaties patiešām kvalitatīvu un svaigi maltu kafiju, un jums nav nozīmīgs kafijas automāta izmērs, tad lieliska izvēle būs pupiņu kafijas automāts, kas samaļ kafijas pupiņas tieši kafijas pagatavošanas procesā. Līdz ar to jūsu kafija būs patiesi svaiga un īpaši aromātiska. Šie aparāti parasti aizņem vairāk vietas, tie ir lielāki izmēros. Daži modeļi ir arī samērā skaļi. Lai vai kā, šāds aparāts nepievils ar pagatavotās kafijas īpaši labo kvalitāti.
  3. Ja vēlaties baudīt ne tikai pašu kafiju, bet arī tās pagatavošanas procesu, tad jums jāizvēlas profesionāli kafijas aparāti. Tomēr, lai baudītu īpašā dzēriena pagatavošanu, var izvēlēties arī filtra kafijas automātu, kas padarīs procesu īpaši baudāmu. Šis aparāts nederēs steidzīgiem kafijas baudītājiem – būs vajadzīgs vairāk laika, lai pagatavotu tasīti iecienītā dzēriena.
  4. Cena un zīmols bieži vien ir svarīgākie faktori, kurus ņemam vērā, kad kaut ko iegādājamies. Bieži vien vēlamies iegādāties laba zīmola preci par zemu cenu, tomēr, tas reti kad ir iespējams. Protams, ik pa laikam parādās izpārdošanas un akcijas, tomēr izvēlieties savu jauno palīgu rūpīgi – dažkārt labāk nedaudz piemaksāt, toties lietot aparātu ilgi un veiksmīgi, nevis drīz vien iegādāties jaunu. “Es mīlu kafiju” veikalā iespējams iegādāties kafijas automātus no tādiem atpazīstamiem ražotājiem kā Illy, Stollar, Sage un citiem. Šeit atrodami zīmoli, kurus atzīst kafijas baudītāji un profesionāļi visā pasaulē.
  5. Vienmēr padomājiet par to, cik izmaksās pati kafija. Bieži vien kopējās izmaksas var pārsniegt jūsu sākotnējos aprēķinus. Ja iegādājaties samērā lētu kapsulu kafijas automātu, bet mājās ir vairāki tā lietotāji, tad parēķiniet, cik jums ilgtermiņā izmaksās kafijas kapsulas? Varbūt šādā gadījumā tomēr labāk izvēlēties pupiņu kafijas automātu, kas ir dārgāks, tomēr ilgtermiņā var atmaksāties. Katrā ziņā, kafijas automāts ir pirkums ilgam laikam, tāpēc rūpīgi jāapsver tā iegāde. “Es mīlu kafiju” konsultanti ir cilvēki, kas ar kafiju ir uz “Tu”. Viņi ieteiks labāko variantu tieši jūsu vēlmēm un vajadzībām kā arī atbilstoši finansiālajām iespējām. Mēs noteikti atradīsim kopīgu valodu, jo mūs vieno viens – mēs visi mīlam kafiju.

Vieniem garšo stipra kafija, citiem maigs kapučīno. Ja ikdienā dzerat kafijas dzērienus un mīlat dažādību, arī tas būs būtisks aspekts izvēloties savu kafijas automātu. Ne visi automāti “prot” gatavot dažādu veidu kafijas. Citiem, lai, piemēram, pagatavotu kapučīno, jāpieliek diezgan lielas pūles un jaiemanās tas darīt. Kafija ir mūsu ikdienas enerģijas lādiņš, tāpēc tai jābūt baudāmai. Pietiks niekoties ar kafijas krūzītēm, biezumiem un nospiedējiem – tas aizņem laiku un tiešām nav parocīgi. Jaunie kafijas automāti ir klusi, ja ceļaties agri, jūsu kafijas rituāls nevienu neuzmodinās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti