Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

5 izcilas vietas ziemīgām pastaigām ģimenes lokā

Ziemīgas pastaigas svaigā gaisā ir viena no tām nodarbēm, kas palīdz noskaņot gan ķermeni, gan prātu ziemas saulgriežu vakara sagaidīšanai, kā arī pavadīt lielisku laiku kopā ar pašiem tuvākajiem ģimenes locekļiem. Lai gan šī gada noslēdzošais mēnesis ir iesācies ar pastiprinātiem ierobežojumiem koronavīrusa pandēmijas sakarā, Jūs vēl joprojām varat izbaudīt ziemīgo pastaigu burvību, ievērojot visus valstī noteiktos piesardzības pasākumus. Ja ideja par nelieliem kopā būšanas svētkiem ģimenes lokā svaiga gaisa apstākļos Jūs iepriecina, taču nevarat izlemt par piemērotākās pastaigu vietas izvēli, apsveriet šajā rakstā uzskaitītās lokācijas.

Ziemas brīnumzeme Skaņākalna dabas takā

Pirmā pastaigu vieta atrodas Mazsalacas novada teritorijā, aptuveni divu stundu garā braucienā no Rīgas. Mazsacalas šarms nepārprotami ikvienam Latvijas dabas taku cienītājam asociējas ar skaisto Salacas upes ieleju un tajā atrodamajiem smilšakmens atsegumiem. Taču Salacas līkumainos krastus rotā arī Skaņākalna dabas takas līkloči, kas savā 3 kilometru garajā laipu maršrutā gaidu ikvienu ziemīgo sajūtu baudītāju.

Skaņākalna dabas taka ir tikai daļa no plašā Skaņākalna parka, kas sevī ietver visdažādākos apskates objektus tajā skaitā Velna alu, Rūķu taku un tā dēvētās Neļķu klintis. Arī visa mistiskā mīļotājiem šeit būs ko redzēt – Vilkaču priedes neparastie sakņu vijumi pārsteigs pat gados jaunākos Skaņākalna apmeklētājus.

Satezeles pilskalna ainaviskie skati

Ainavisku skatu un vēstures nostāstu apvīto Latvijas vietu cienītājiem noteikti jāizbrīvē laiks, lai dotos uz Satezeles pilskalna pusi. Satezeles pilskalns ir pazīstams arī kā Līvu kalns, jo šī vieta ir godam kalpojusi kā līvu cīnītāju galvenais nocietinājums līdz pat tālajam 1212.gadam. Pilskalns atrodas mežu apvītā teritorijā un ziemas mēnešos ir gatavs apburt ikvienu tā apmeklētāju ar sniegotām koku galotnēm, un vienmēr dzirkstošajām Satezeles avota skaņām. Burvīga vieta relaksējošām pastaigām miermīlīgajā ziemas periodā.

Lai apskatītu šo vietu un pie viena izbaudītu arī līvu cīnītāju vēsturiskās vēsmas, jādodas uz Gaujas kreisā krasta pusi līdz pat Vējupītes gravai, kas par savām mājām sauc Siguldas pilsētas teritoriju.

Ziemīgās pērles Kārķu pagasta pusē

Mājot ardievas Siguldas ainavu burvībai, kas savā skaistumā paliek nemainīgas gan vasarā, gan ziemā, jādodas tālāk uz Kārķu pagastu. Šī vieta apskatāma Valkas novada teritorijā, kas no iepriekš aprakstītā Satezeles pilskalna atrodas apmēram 105 kilometru attālumā. Ko apskatīt Kārķos? Kārķu pagasts lepojas ar labiekārtoto Lustiņdruvas dabas taku – īpaši aizsargājamu dabas teritoriju. Šīs vietas apmeklējums izvērtīsies īstā ziemas pasakas ceļojumā, jo neskatoties uz bargo salu un baltā sniega segumu, dabas procesi Lustiņdruvā nekad neapstājas.

Lustiņdruvas dabas takas apmeklējums var izrādīties īpaši interesants tieši zinātkārajiem ķipariem, jo Kārķu pagasta iedzīvotāji ir parūpējušies par visai interesanta apskates objekta nodrošināšanu. Izejot vienu no Lustiņdruvas labiekārtotajām takām, Jūs sastapsieties ar unikālu veidojumu, ar kura palīdzību ikviens interesents varēs salīdzināt putna spārna garumu ar savu roku garumu. Arī kārķēniešu iemīļotais mini Tarzāna parks, kas mājo Lustiņdruvas takas viducītī, būs lielisks aicinājums izkustēties un sasildīt ķermeni. Atliek vien parūpēties par siltu zābaciņu esamību un ceļojums var sākties!

Iespaidīgais gaismas parks kūrorta pilsētas sirdī

Protams, ziemas sajūtas ķeršana aiz astes turpinās arī vienā no lielākajām Latvijas kūrortpilsētām. Jūrmalas Dzintaru mežaparks arī šogad ir parūpējies par varenu gaismas šovu pašā pilsētas sirdī. Izbaudiet naksnīgu pastaigu mežaparka teritorijā, apbruņojieties ar siltu tēju vai kafiju termosā, un neaizmirstiet uzņemt arī fotogrāfiju pie kāda no iespaidīgajiem gaismekļiem. Fantastiskas sajūtas ģimenes lokā garantētas!

Pēc jūrmalnieku sarūpētā gaismas šova apskates, pavisam noteikti jāiegriežas arī turpat blakus esošajā skatu tornī. Dzintaru mežaparka tornis slejas veselu 33.5 metru augstumā un pašiem bezbailīgākajiem ainavu cienītājiem piedāvās apburoši ziemīgu skatu uz visu apkārt esošo Jūrmalas pilsētas teritoriju.

Aukstās sezonas pikniks Volzbaha kalnā

Kā būtu ar netradicionālu ziemas pikniku nepieradinātās Kurzemes plašumos? Viss, kas Jums ir vajadzīgs, ir siltas zupas uzlējums iecienītākajā termosa krūzē, labs noskaņojums un Vaiņodes apkārtnes karte. Vaiņodes pagasta teritorijā atrodas kurzemnieku iecienīta ziemas aktīvās atpūtas vieta, kas palutinās visus aktīvā gara īpašniekus ar aizraujošiem slēpju, snovborda un ragaviņu nobraucieniem.

Dabas baudītājiem, kas vēlas pieredzēt ko nedaudz mierīgāku, noteikti iepatikties Volzbaha kalna apkārtnē apskatāmās dabas skatu ainavas. Dodoties ziemīgā pastaigā pa Volzbaha teritoriju, Jums noteikti jāapskata arī Lielbātas avots, kas atrodas vien nieka kilometra attālumā no Vaiņodes neatvairāmās Volzbaha nogāzes.

Pirms došanās ziemīgās noskaņas baudīšanā, apdomājiet arī savu un mazāko ģimenes locekļu apavu izvēli. Nekas nevar tā izjaukt pastaigas burvību kā neērti, spiedoši, mitri vai sezonai nepiemēroti apavi. Sausā laikā pilnīgi pietiks ar siltinātiem sporta apaviem, taču ziemas sezonai raksturīgajos nokrišņos lieti noderēs firmas Crocs zābaki.

Apavi pašiem mazākajiem ķipariem, kā arī vīriešu sporta apavi un sieviešu sporta apavi internetā atrodami viena klikšķa attālumā – veikalā 220.lv. Lai fiziskās aktivitātes ziemas sezonā nenorimst!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti