Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

5 padomi, kā samazināt elektrības rēķinu

Rēķins par elektrību ir viena no lietām, ko katru mēnesi saņem ikviena mājsaimniecība. Rēķina summa atkarīga no patērētā elektroenerģijas daudzuma. Savukārt patērēto elektroenerģijas daudzumu nosaka tas, cik dažādas elektroierīces ir mājoklī, vai tās ir energoefektīvas. Šajā rakstā vēlamies ar jums padalīties piecos padomos, kas noteikti ļaus samazinās elektrības rēķinu.

1. Izvēlies LED apgaismoju (h2)

Lai gan bieži dzirdēts, ka labāk izvēlētie energoefektīvās LED apgaismojuma spuldzes nevis parastās, tomēr cilvēki joprojām izvēlas par labu parastajām spuldzēm. Par LED apgaismojuma izmantošanu ir svarīgi domāt tieši mūsu klimata zonā, jo dienas garums pārsvarā atšķiras no nakts garuma, turklāt ziemas tumšās diennakts stundas visbiežāk tiek pavadītas iekštelpās. Lai gan pārsvarā starp cilvēkiem valda uzskats, ka LED apgaismojumam piemīt auksta gaisma, tomēr mūsdienās tiek pierādīts pretējais, piedāvājot LED apgaismojumu ar siltu un patīkamu gaismu, bet tajā pašā laikā neradot milzīgu elektrības patēriņu. LED spuldzes cenas ziņā ir dārgākas par parastajām, tomēr elektrības rēķins tiks atpelnīt vienas ziemas laikā, ja tiks nomainītas visas elektro spuldzes no parastajām uz LED apgaismojumu.

2. “Viedās” sadzīves tehnikas iegāde (h2)

Lai samazinātu elektroenerģijas patēriņu noteikti ir vērts padomāt arī par viedās sadzīves tehnikas iegādi. Jums ir iespēja iegādāties kādu no sadzīves tehnikas ierīcēm, kas pašas spēs izskaitļot, kuros brīžos ir nepieciešams pazemināt gaisa temperatūru, padarīt telpu gaišāku/tumšāku, apsildīt vannas istabas grīdu, palielināt gaisa mitrumu un daudzas citas lietas. Tādā veidā ir iespējams ietaupīt uz elektrības rēķina.  Ja šobrīd Jums nav pieejami tik lieli finanšu līdzekļi, protams, varat naudu iekrāt vai arī izmantot patēriņa kredītu sniegtās iespējas. Viens no nebanku aizdevējiem, kurš piedāvā draudzīgus noteikumus attiecībā pret patēriņa kredītiem, ir Creamcredit.lv (https://www.creamcredit.lv/). Patēriņa kredītus pie šī nebanku aizdevēja iespējams saņemt sākot no 500 EUR līdz pat 10 000 EUR.  Mēneša procentu likme, ko piedāvā Creamcredit.lv ir no 2.4% līdz 6%, balstoties uz Jūsu kredītreitingu. Tādā veidā iespējams tikt pie izdevīga piedāvājuma, kas ļaus iegūt finansējumu viedās sadzīves tehnikas iegādei!

3. Enerģijas analīzes pasūtīšana (h2)

Lai gan elektrības rēķinā ir atspoguļota kopējā summa par patērēto enerģiju mēneša griezumā, ar to varētu nepietikt, lai saprastu, kuras no pozīcijām vajadzētu samazināt. Tādā gadījumā noder enerģijas patēriņa analīzes pasūtīšana, kas ļaus saprast, kura no mājsaimniecībā esošajām ierīcēm patērē visvairāk enerģijas. Latvijā ļoti daudzi uzņēmumi piedāvā veikt enerģijas analīzi, tādā veidā radot jums skaidru priekšstatu par to, kura no mājsaimniecībā esošajām ierīcēm patērē visvairāk enerģijas. Pēc šī pārskata iegūšana daudz vienkāršāk būs saprast, kuras no ierīcēm, iespējams, vajadzētu nomainīt, lai varētu nākotnē ietaupīt naudu uz elektrības rēķina. Noteikti nepieciešams padomāt par esošo sadzīves tehniku mājoklī. Uzzināt kāda ir enerģijas klase katrai sadzīves tehnikai, kas atrodas Jūsu mājoklī. Piemēram, ja mājā ir ledusskapis, tad vislabāk, lai tas būtu enerģijas klasē A+++, jo šāda veida sadzīves tehnika patērē mazāk enerģijas nekā A klases ledusskapji. Šis pats princips attiecas arī uz citu sadzīves tehniku, kas atrodas Jūsu mājoklī. Ir vērts padomāt par energoefektivitātes paaugstināšanu mājoklī, jo tikai tādā veidā iespējams tikt pie zemākiem ikmēneša elektrības rēķiniem!

4. Ierīču atslēgšana (h2)

Bieži vien ir redzēts, ka cilvēkiem mājoklī ir ieslēgtas elektroniskās ierīces arī brīžos, kad viņi guļ vai arī atrodas ārpus mājas. Piemēram, bieži vien cilvēki aizmirst izslēgt gaismu vannas istabā, vai arī, dodoties ārpus mājas tiek atstāts ieslēgts radio. Cilvēks ārpus mājas pavada aptuveni 9h, un visu šo laiku mājās tiek patērēta elektroenerģija. Iespējams, ir laiks padomāt par to, ka nepieciešams vienkārši izslēgt elektroierīces, un tādā veidā būs iespējams ietaupīt lai gan nelielu naudas summu, tomēr mēneša vai gada griezumā šī summa noteikti būs lielāka. Tieši no sīkumiem rodas lielas lietas, tāpēc ir vērts apsvērt visus aspektus, kā būtu iespējams ietaupīt elektroenerģiju!

5. Pakalpojuma sniedzēja izvēle( h2)

Kopš Latvija pārgāja uz brīvo enerģijas tirgu, cilvēkiem ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko pakalpojumu sniedzēju. Ja šobrīd jau vairākus gadus izmantojat viena elektrības sniedzēja pakalpojumus, iespējams, ir pienācis laiks iepazīties arī ar citu uzņēmumu sniegtajiem piedāvājumiem, tādā veidā atrodot vēl izdevīgāku variantu. Pirms veikt pāreju pie cita pakalpojuma sniedzēja, noteikti pārliecinies, ka tā izvirzītie noteikumi ir izdevīgāki un jums ilgtermiņā nenāksies pārmaksāt. Ja neesat tik zinošs, lai veiktu pakalpojumu analīzi, noteikti ir vērts lūgt kāda zinoša speciālista padomu, kas palīdzēs izvēlēties pašu piemērotāko risinājumu tieši jūsu saimniecībai.

Šie pieci padomi noteikti Jums noderēs, ja esat izvēlējies samazināt rēķinus par patērēto elektroenerģiju. Tādā veidā būs iespējams iekrāt naudu kaut kam citam, piemēram, ceļojumam vai dzīvokļa labiekārtošanai!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti