Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

5 soļi, kā sagatavot automašīnu rudens sezonai

Vasaras tveice ir mūs atstājusi, un soli pa solim tuvojas salnas, kas sev līdzi nes krāsainas lapas, miglainus rītus un īsteni rudenīgus laika apstākļus. Lai aukstums mūs nepārsteigtu pēkšņi, laicīgi nepieciešams veikt visus nepieciešamos darbus. Jā, šeit var būt gan dārza sakopšana, gan ražas novākšana, taču šoreiz parunāsim mazliet vairāk par to, kā veiksmīgāk sagatavot savu automašīnu rudens sezonai

Lūk, kas Tev būtu jāņem vērā:

1. Nomaini auto salona gaisa filtru.

Tavas automašīnas gaisa filtrā ar laiku uzkrājas dažādi putekļi un arī augu putekšņi, tādēļ vasaras beigās to visu būtu nepieciešams iztīrīt, lai uzlabotu gaisa plūsmu auto salonā, dzinēja darbību un jaudu. Rudens ir īstā sezona, kad ļaut savam auto mazliet “uzelpot” un sagatavot to laika apstākļu maiņai. Gaisa filtra nomaiņa lielākajā daļā transportlīdzekļu ir diezgan vienkārša. Parasti šis uzdevums neaizņem vairāk par 30 minūtēm, un nav nepieciešami papildus instrumenti. Šis ir viena no ātrākajiem, lētākajiem un vieglākajiem darbiem, kuru auto īpašnieks var paveikt pats.

2. Pārbaudi auto akumulatoru.

Zema gaisa temperatūra var apgrūtināt automašīnas akumulatora funkciju pildīšanu, kas, attiecīgi traucē veiksmīgi iedarbināt transportlīdzekli. Ja akumulators ir vecāks par trim, četriem gadiem, pastāv augstāks risks, ka tas vairs nedarbosies atbilstoši, it īpaši, ja iepriekš ir bijušas problēmas ar auto iedarbināšanu siltā laikā.

Lai pārliecinātos, kādā stāvoklī ir mašīnas baterija, dodies uz autoservisu, lai tur tiktu veikta pārbaude. Iespējams, Tev nāksies iegādāties jaunu, tādēļ atceries – ja nav laika to izdarīt, mūsdienās par izdevīgām cenām ir pieejami arī akumulatori internetā. Piemēram, 220.lv piedāvā pasaulē labāko ražotāju akumulatorus laivām, vieglajiem un kravas auto. Atliek tikai izvēlēties vajadzīgos parametrus, un redzēsi preces, kas atbilst Tavām prasībām.

3. Pievērs uzmanību riepu stāvoklim.

Riepas ir jāpārbauda regulāri, un rudens nav izņēmums. Vispirms jāpārliecinās, ka riepās ir pareizais gaisa spiediens, kas nodrošina nepieciešamo drošību uz ceļa – saķeri ar virsmu un stabilitāti vadībā. Atceries, ka ziemas riepas Latvijā obligāti jālieto, sākot no 1.decembra, taču, ņemot vērā neparedzamos laikapstākļus, vadies pēc situācijas un nepieciešamības gadījumā uzstādi tās ātrāk. Pārējā laikā ņem vērā to, kādā stāvoklī ir Tava auto vasaras vai vissezonas riepas. Pievērs uzmanību to nodilumam, vai nav kādu bojājumu un vai nav nepieciešama balansēšana. Ja neesi pārliecināts par savām spējām izvērtēt riepu stāvokli, aizbrauc uz tuvāko servisu vai riepu centru.

4. Pārbaudi motoru.

Motoreļļas un dzesēšanas šķidruma līmenis, drošības jostas un caurules noteikti vajadzētu pārbaudīt, apskatot automašīnu. Atceries, ka eļļa jāmaina regulāri, lai nodrošinātu mašīnas dzinēja pareizu un efektīvu darbību. Dzesēšanas šķidrumu kalpošanas laiks var atšķirties, bet vidēji ir no diviem līdz pieciem gadiem. Ik pa laikam vajadzētu lūgt, lai mehāniķis pārbauda auto cauruļu un drošības jostu stāvokli.

5. Apskati logu tīrītāja slotiņas un noskaidro tīrītāja šķidruma līmeni.

Logu tīrītāja slotiņas lielākoties kalpo vienu līdz divus gadus, tāpēc, ja tās sen neesi mainījis, pirms aukstā laika pienākšanas pārliecinies, ka tās ir nomainītas pret jaunām. Tāpat, protams, vajadzētu arī uzpildīt logu tīrīšanas šķidrumu, ja tā līmenis ir zems. Tas īpaši noderēs, kad sāksies lietus un slapjš sniegs.

Seko šiem padomiem, un Tev rudens laikā būs krietni mazāk raižu, kas saistītas ar automašīnu. Un, protams, neaizmirsti pēc tam parūpēties par auto atbilstību lietošanai ziemas apstākļos.

 





 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti