Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

5 team building idejas - airsofts, kvesti u.c.

Team building jeb komandas saliedēšanās pasākumi ir nozīmīgs aspekts veiksmīgai uzņēmuma darbībai. Motivēts un lojāls darbinieks nozīmē panākumus un nākotnes attīstību. Kādu saliedēšanās pasākumu sarīkot šajā reizē? Lasi šo rakstu un saņem atbildi!

Kādēļ saliedēšanās aktivitātes ir tik nozīmīgas?

Reiz slavenais basketbolists Maikls Džordans ir teicis, ka: “Talants uzvar spēli, bet komandas darbs un inteliģence uzvar čempionātus.” Viņa sacītais apzīmē to, ka lielus panākumus var sasniegt tikai sadarbojoties.

Team building palīdz būvēt spēcīgu kolektīvu. Lūk, vēl vairāki iemesli, kādēļ sarīkot saviem kolēģiem foršu pasākumu:

  1. neformāla socializēšanās un networking;
  2. kolēģu iepazīšana no citas puses, kopēju interešu atklāšana;
  3. komandas kopēja gara uzlabošanu, izklaide un atpūta;
  4. uzņēmuma iekšējās kultūras būvēšana;
  5. darbinieku novērtēšana un motivēšana;
  6. iespēja atklāt līdera dotības;
  7. Savstarpējās komunikācijas uzlabošanās u.c.

Šobrīd, kad daudz ir strādāts attālināti, šādi pasākumi ir jo īpaši nozīmīgi. Daudzi uzņēmumu īpašnieki atzīst, ka ieguldīt savos darbiniekos ir tā vērts.

Lai atvieglotu Tev darbu, esam sagatavojuši vairākas interesantas idejas kolektīva saliedēšanās pasākumam. Lasi un izvēlies piemērotāko!

Airsofts

Airsofts būs piemērots azartiskiem un sportiskiem cilvēkiem. Tā ir šaudīšanās spēle, taču atšķirībā no klasiskā peintbola, trāpījuma gadījumā nepaliek krāsas pleķis. Airsoft ieroči ir reālu ieroču kopijas jeb replikas. Tas pasākumu padarīs vēl aizraujošāku. Šādu aktivitāti Tavā vietā sarīkos airsoft veikals un izklaides parks “GUNSnLASERS” Rīgā.

Spēles starta komplektā ir iekļauts:

  • airsoft ieroči katram spēlētājam (vispopulārākie airsoft ieroči ir MP5 un M4 automāti);
  • sejas maska;
  • cimdi;
  • bumbiņas;
  • pasākuma vadītājs jeb instruktors;
  • spēles misijām nepieciešamie atribūti;
  • norobežots un speciāli iekārtots spēles laukums;
  • galdiņš ballītes turpinājumam.

Ņem vērā, ka airsoft ieroči sver tikpat daudz, cik reāli kaujas ieroči, tādēļ būs nepieciešams spēks, lai izturētu visu spēli. Iespējams, šī aktivitāte vairāk piemērota vīriešu darba kolektīvam, tomēr airsoft veikals “GUNSnLASERS” stāsta, ka arī daiļā dzimuma pārstāves ir gana drosmīgas.

Sacīkstes elektrokartingos

Elektrokartingi Latvijā vēl ir salīdzinoši jaunums. Ne visi azarta cienītāji ir ar tiem izbraukuši, tādēļ ir vērts izmēģināt. Atšķirībā no benzīna kartingiem, šiem ir lielāks uzrāviens, līkumos var braukt sānslīdē, kā arī iespējams regulēt jaudu atbilstoši katra braucēja prasmēm un drosmes līmenim. Un tas vēl nav viss!

Ātrāko braucēju TOP

Lai pasākumam piešķirtu vēl lielāku azartu, varat rīkot savstarpējas sacīkstes, jo elektrokartingu sistēma veic precīzu brauciena laika uzskaiti. Noskaidrojiet, kurš no jūsu bariņa ir visātrākais! Šāds neformāls pasākums var kļūt par jūsu uzņēmuma tradīciju, kurā ātrākais braucējs saņem ceļojošo kausu.

Izklaides mega paka

Airsoft veikals un izklaides parki “GUNSnLASERS” saviem klientiem piedāvā arī izklaižu komplektus. Atpūtas parkā Mārkalnes ielā 10, Rīgā, vari izvēlēties:

elektrokartingi + airsoft;
elektrokartings + lāzertags jeb lāzera peintbols.

Kā jau minējām iepriekš, airsoft ieroči ir visai smagi, tādēļ, iespējams, jūsu kolektīvam piemērotāka būs lāzertaga spēle.

Lāzertag jeb lāzerpeintbols

Ja airsoft ieroči šoreiz nebūs jūsu izvēle, pamēģiniet lasertag! To var spēlēt jau no četru gadu vecuma, tāpēc patiks ikvienam. Atpūtai pieejami gan iekštelpu, gan ārtelpu laukumi vairākās lokācijās Rīgā.

Īsumā par lāzertagu:

  • spēlei izmanto ieročus, kas “šauj” ar nekaitīgu lāzeru;
  • trāpījums nav sāpīgs, to jūt tikai ar vibrāciju un dzird ar skaņas signālu;
  • nav iespējams šmaukties, jo sistēma visu precīzi uzskaita;
  • plaša misiju jeb spēļu scenāriju un atribūtu izvēle;
  • spēli vada profesionāls instruktors;
  • dinamiska spēles gaita;
  • pēc spēles katrs saņem diplomu ar savu statistiku.

Spēles laikā ir iespējams “nopelnīt” arī kādu titulu, piemēram, kamikadze, snaiperis u.c. Piedzīvoto vēl ilgi gribēsies pārrunāt, atceroties smieklīgākos momentus.

Kas jums būs piemērotāks - airsoft ieroči vai tomēr lasertags? Neatkarīgi no tā, ko izvēlēsieties, “GUNSnLASERS” airsoft veikals un izklaides parki Tev palīdzēs team building organizēšanā. Lai uzzinātu vairāk par šāda tipa saliedēšanās pasākumiem, apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv!

Kvests birojā

Vai kādreiz esat prātojuši par izlaušanos no pašu biroja? Šī būs interesanta saliedēšanās spēle, kas neprasa lielas izmaksas. Būs vajadzīga izdoma, radošais gars un laiks, lai visu sagatavotu.

Kā tas notiek?

Kvests jeb izlaušanās istabas ir spēle, kur vienlaikus jāliek lietā gan loģiskā domāšana, gan domāšana “ārpus kastes”. Komanda tiek ieslēgta telpā un risinot dažādus spēles vadītāja sagatavotus uzdevumus un meklējot pavedienus, tai jātiek laukā pēc iespējas ātrāk. Ja nepieciešams, var lūgt vadītāja palīdzību, taču tādā gadījumā komanda saņem papildu soda minūtes. Pēc viena uzdevuma seko nākošais u.t.t., piemēram, atrod atslēgu lādei, kurā iekšā ir mīkla. Atmin mīklu, uzzina, kur slēpjas kods telefonam, kurā ir attēls nākošajai norādei u.t.t.

Dažas idejas tematiskiem uzdevumiem un pavedieniem, ko iekļaut spēles scenārijā:

  • lādes atslēga pielīmēta zem tā kolēģa galda, kurš vienmēr birojā ierodas pirmais;
  • norāde paslēpta zem puķu poda, kuru uzdāvināja sadarbības partneris;
  • parole ir gads, kurā dibināts uzņēmums;
  • trūkstošais cipars ir skaits, cik litri ūdens birojā tiek izdzerti mēnesī.

Šādas aktivitātes sagatavošanai ir vērts lūgt palīgā vēl kādu kolēģi. Lai arī tas prasa laiku, rezultāts būs interesants un jautrs. Šādā veidā darbinieki uzzinās jaunu un interesantu informāciju ne tikai par uzņēmumu, bet arī viens par otru.

Foto orientēšanās

Pārbaudi, cik labi Tavi kolēģi zina apkārtni, kurā atrodas jūsu birojs! Visdrīzāk, ikviens būs pārsteigts par jauniem, interesantiem faktiem un līdz šim nepamanītām ēkām.

Šai aktivitātei būs nepieciešama sagatavošanās. Vispirms izstaigā apkārtni un safotografē interesantus objektus, piemēram:

  • laterna;
  • ēkas durvis;
  • ēkas loga rāmis;
  • mājas fasāde;
  • veikala/kafejnīcas skatlogs;
  • puķu dobe u.tml.

Attēlus izdrukā un pieraksti nelielu norādi, kas komandām var palīdzēt atrast īsto objektu. Kā pierādījums, ka komandas ir bijušas pie konkrētā punkta, katrai ir jānofotografējas pie tā. Lai būtu interesantāk, lūdz katrai komandai fotografēšanās brīdī izpildīt kādu nosacījumu, piemēram:

  • bildē jābūt redzamām kājām;
  • jānostājas pēc alfabēta;
  • jānostājas secībā, kad ir dzimšanas dienas;
  • bildē jābūt redzamam uzņēmuma nosaukuma pirmajam burtam;
  • bildē jābūt redzamam, ka visi saka “siers” u.tml.

Par radošumu var piešķirt papildu balvas. Uzvar tā komanda, kas visātrāk atgriežas atpakaļ un ir bijusi visos kontroles punktos, kā arī izpildījusi papildu noteikumus.

Neatkarīgi no tā, vai jūsu kolektīvam labāk patiks airsoft ieroči, brauciens ar kartingiem vai vienkārši neformāla pasēdēšana birojā pēc darba laika beigām, team-building pasākumiem ir liela nozīme. Ieviesiet savā uzņēmumā jaunas tradīcijas, kas stiprinās komandas garu un lojalitāti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti