Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

6 padomi, kā vannas istabu uzfrišināt “pa lēto”

Remonts nekad nav lēts ieguldījums mājokļa labiekārtošanā, taču ir veidi, kā šīs izmaksas iespējami samazināt un maksimāli ietaupīt, vienlaikus neriskējot ar remonta kvalitāti. Padomos, kā uzfrišināt vannas istabu, ja budžets ir ierobežots, un kā pareizi izvēlēties santehnikas preces, dalās interneta veikala 1a.lv speciālisti. Iepazīsties ar tiem turpinājumā!

Izvērtē remonta nepieciešamību

Aplūko savu vannas istabu un godīgi atbildi sev uz jautājumu: “Cik ļoti šobrīd šeit ir vajadzīgs remonts?” Visas iekārtas darbojas, kā nākas, un caurules nepil, Tev vienkārši apnicis esošais iekārtojums un gribas kaut ko citādāku? Daudz izdevīgāk un lētāk būs nomainīt vai ieviest vannas istabā kādu dizaina vai apgaismojuma elementu, lai iegūtu citu noskaņu telpā. Vannai ir redzamas lietojuma pazīmes, kuru dēļ to it kā varētu nomainīt, bet vispār tā joprojām lieliski pilda savu funkciju? Nemet to ārā, bet atjauno! Vecā čuguna vanna kalpos ilgāk nekā lētas vannas no citiem materiāliem, ja to pārklāsi ar šķidrā akrila kārtu. Vai flīzes ir saplīsušas, caurules aizaugušas un pil, un vannā ir parādījusies aizdomīga plaisa? Šajā gadījumā gan ir nepieciešams kapitālais remonts.

Ietaupi, veicot demontāžu pats

Ja gribi, lai remonta meistari vispirms izvāktu visu veco no vannas istabas, nāksies piemaksāt krietnu summu. Ja gribi ietaupīt, demontē izlietni un podu pats, kopā ar draugiem vai ģimenes vīriešiem iznesiet vannu, atbrīvo grīdu un sienas no flīzēm, izmantojot kaltu, savukārt veco krāsas kārtu noņem ar metāla birstītes vai rokas slīpmašīnas palīdzību! Tā pat arī ieekonomēt varēsi, ja jaunās santehnikas preces un būvmateriālus uz mājām vedīsi pats nevis izmantosi veikala transporta pakalpojumus vai lūgsi to izdarīt remonta meistariem.

Liels ietaupījums – plastmasas caurules

Ir trīs iemesli, kādēļ izvēlēties plastmasas caurules notekūdeņu aizvadīšanai:

  • tās ir lētas (daudz lētākas nekā citu materiālu caurules);
  • tās ir ērti un viegli montēt (līdz ar to mazākas izmaksas par meistaru darbu);
  • tās ir tik pat izturīgas pret temperatūras un spiediena maiņām kā metāla caurules.

Turklāt plastmasas caurules un savienojumi kalpos apmēram 50 gadus, kas nozīmē, ka pēc pareizas un kvalitatīvas uzstādīšanas Tu krietnu laiku varēsi vairs neuztraukties par cauruļu mainīšanu.

Izdari pareizu sienu un griestu apdares izvēli

Tā kā vannas istabā ir augsts mitruma līmenis, sienu un griestu apdarei ir jābūt hidrofobai un mitruma izturīgai. Sienu noklāšanai lieliski derēs flīzes vai hidrofoba, īpaši vannas istabām paredzēta akrila krāsa, ka lieti noderēs arī griestu krāsošanai. Turklāt, ja izvēlēsies izmantot krāsu, varēsi ietaupīt naudu, ko citādi vajadzētu izlietot flīžu iegādei un maksāt meistariem par flīžu ieklāšanu.

Dušas kabīne lētas vannas vietā

Ja vēlies ietaupīt arī turpmāk, vannas vietā izvēlies dušas kabīni! Tā ne tikai aizņem daudz mazāk vietas vannas istabā, bet arī ir ekonomiskāka ūdens patēriņa ziņā – mazgājoties dušā Tu ietaupi līdz sešām reizēm vairāk ūdens nekā laiskojoties vannā.

Iegādājies būvmateriālus un santehnikas iekārtas izdevīgi

Nav nepieciešams vannas istabu veidot kā santehnikas zīmolu parādi – arī lētākas santehnikas iekārtas kalpos un izskatīsies tik pat labi, kā zīmolu preces. Dodies būvmateriālu un santehnikas preču iepirkšanās maratonā tad, kad veikalos ir vislielākās atlaides, un Tu ietaupīsi krietnu žūksni naudas.

Ienāc interneta veikalā 1a.lv un iegādājies vannas istabas santehniku par īpaši izdevīgām cenām un saņem ar piegādi uz mājām jebkurā Latvijas vietā! Iepērcies gudri – izvēlies 1a.lv!

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti