Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

7 padomi, lai veļas mašīna kalpotu ilgāk

Veļas mašīna pieprasa diezgan lielu finansiālu ieguldījumu, līdz ar to pēc iegādes mēs rēķināmies, ka tā kalpos uzticīgi vairāku gadu garumā. Tomēr veļas mašīnas kalpošanas laiks nav atkarīgs tikai no izvēlētā modeļa un lietošanas biežuma - tas atkarīgs arī no saimnieka, cik regulāri un rūpīgi viņš kopj savu ierīci. Vēlaties, lai veļas mašīna atsver savu ieguldījumu ar uzviju? Lūk, 7 padomi, lai veļas mašīna kalpotu ilgāk!

Regulāri sekojiet līdzi veļas mašīnas tehniskajam stāvoklim

Pat, ja veļas mašīna kalpo lieliski, ieteicams regulāri pārbaudīt tās tehnisko stāvokli – jo ātrāk pamanīsiet radušos problēmu, jo ātrāk un vieglāk varēsiet to novērst. Ja šķiet, ka ierīcei radušās kādas problēmas, nemēģiniet to labot patstāvīgi (ja vien neesat mehāniķis) – izvairieties no papildu galvassāpēm un vēl lielākām problēmām, tā vietā nogādājiet ierīci pie meistara.

Ik pa laikam izmazgājiet veļas mašīnu

Lai arī cik jocīgi tas varētu likties, arī veļas mašīna ik pa laikam ir jāizmazgā. Aptuveni divas reizes gadā (atkarībā no lietošanas intensitātes), ievietojiet ierīcē mazgāšanas līdzekli baltai veļai, iestatiet 90 grādu temperatūru un darbiniet to vismaz stundu – tādā veidā veļas mašīna pašattīrīsies un, iespējams, uzlabosies tās veiktspēja. Modernākām veļas mašīnām ir ekoloģiskās cilindra tīrīšanas jeb ''Eco Drum Clean'' funkcija, kas ļauj attīrīt cilindru bez jebkādiem ķīmiskiem līdzekļiem.

Ar laiku veļas mašīnas cilindrā un filtros uzkrājas kaļķis un mazgāšanas līdzekļa atlikumi, līdz ar to tā jāizmazgā arī manuāli, izmantojot speciālus līdzekļus. Filtrā uzkrājas arī priekšmeti, kas mazgāšanas laikā izkrituši no apģērba, kā monētas, pogas, papīri u.tml., turklāt jaunākiem modeļiem ir īpašs priekšmetu uztvērējs, kuru vajadzētu iztīrīt vismaz reizi mēnesī. Atcerieties iztīrīt arī veļas mašīnas atvilktnes!

Pārliecinieties par veļas mašīnas stabilitāti

Veļas mašīnai vajadzētu atrasties stabili gan miera stāvoklī, gan tad, kad tā tiek darbināta. Labākā opcija ir to iebūvēt, taču, ja tas nav iespējams, pārliecinieties, vai tā atrodas uz cietas, līdzenas virsmas.

Turiet veļas mašīnas durvis atvērtas

Vienmēr vajadzētu sekot līdzi mazgāšanas ciklam un izņemt veļu no ierīces līdz ko cikls noslēdzies. Pēc mazgāšanas veļas mašīnas durvis, kā arī atvilktnes vajadzētu turēt atvērtas, pretējā gadījumā tvertnē parādīsies sasmacis aromāts un arī pelējums.

Lietojiet veļas mašīnu atbilstoši ražotāja noteikumiem

Veļas mašīnu vajadzētu izmantot saudzīgi – tā, kā to noteicis ražotājs! Ņemiet vērā tādus ieteikumus, kā maksimālā ietilpība, ko drīkst un ko nedrīkst mazgāt, nepieciešamais mazgāšanas līdzekļa daudzums. Tikpat svarīgi ir nepārslogot veļas mašīnu no ārpuses, tādēļ nekādā gadījumā neizmantojiet to kā plauktu - jo lielāka slodze, jo vairāk ierīcei jāpiepūlas, lai veiktu savu funkciju. Pārslodze ir viens no visbiežākajiem iemesliem, kādēļ rodas veļas mašīnas darbības traucējumi.

Neaizmirstiet parūpēties par veļas mašīnas ārpusi

Veļas mašīna kalpos ilgāk, ja parūpēsieties arī par tās ārpusi. Viena no populārākajām ierīču ''vecuma'' kaitēm ir rūsa un, lai no tās izvairītos, pārklājiet skrāpējumus ar speciālu līdzekli vai laku. Aptuveni reizi nedēļā notīriet veļas mašīnas ārpusi ar maigu lupatiņu un ziepjūdeni.

Neuztveriet veļas mašīnu kā spēļmantiņu

Mūsdienu veļas mašīnas ir vizuāli pievilcīgas, aprīkotas ar vairākiem režīmiem un funkcijām, tādēļ bieži tās tiek uztvertas kā spēļmantiņas, ar kurām eksperimentēt, spaidot podziņas un vērojot, kas notiks. Pret veļas mašīnu ir jāattiecas nopietni– veļas mašīna kalpos tik ilgi, cik ilgi saimnieks par to rūpēsies!

Pašreizējā veļas mašīna savu laiku jau nokalpojusi? Kvalitatīvas un ilgtspējīgas veļas mašīnas, tai skaitā pasaulē iecienītā Electrolux veļas mašīna un Whirlpool veļas mazgājamā mašīna ar augšas ielādi plašā izvēlē pieejama interneta veikalā 220.lv – ienāciet, izvēlieties un noteikti nenožēlosiet!

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti