Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

7 svarīgi rīta rituāli, kas palīdzēs dienu uzsākt moži

Kā jau zinām, cilvēki ir dažādi, un atšķirīgi ir arī katra paradumi. Ja esi “cīrulis”, kurš mostas agri un labprātāk strādā tieši dienas pirmajā daļā, nevis vakarā, tad Tev savā ziņā ir paveicies, jo lielākoties pieņemts, ka darbs sākas plkst.8 vai 9 no rīta, kas nozīmē, ka produktīvi vari strādāt tieši savā darba laikā. Taču, ja esi “pūce” un no rītiem tev nepieciešamas vairākas stundas, lai tā kārtīgi pamostos, tad nu ir problēma. Kā apmānīt savu organismu, ka nu laiks ražīgam darbam, un iesākt dienu moži? Par to raksta turpinājumā.

7. Uzliec savas domas, idejas un mērķus uz papīra

Ne visi to zina, taču svarīgi ir ne tikai celties agri, lai organisms paspētu pamosties līdz darba dienas sākumam, bet arī iesākt rītu ar darbībām, kas atstāj pozitīvu ietekmi uz turpmāko dienu un arī tavu noskaņojumu. Un viena no šīm darbībām ir savu domu apkopošana un ideju izklāstīšana uz papīra. To vislabāk veikt pēc brokastīm, piemēram, kad malko tasi kafijas.

Iegādājies sev kladi un ik rītu vai vismaz pārdienās 15-20 minūtes velti šim uzdevumam. Pieraksti lietas, cilvēkus, par kuriem esi pateicīgs. Pieraksti savas idejas, kas varbūt radušās nakts laikā, vai tuvākus un tālākus mērķus. Šis laiks, ko pavadīsi tikai ar savām domām, palīdzēs tev justies laimīgākam un novērtēt to, kas Tev ir.

6. Iedzer tasi kafijas

Kad esi izstaipījies, nomazgājis seju ar aukstu ūdeni, brīdī, kad gatavo brokastis, uztaisi sev arī tasi gardas kafijas. Vislabāk šim mērķim noderēs kafijas automāts, kas visu var izdarīt tavā vietā. Bet ja arī Tev tāda nav, pagatavo kafiju pats!

Kafija (tiesa, ne pārspīlēti lielā daudzumā) ir veselīga. Tā stimulē smadzeņu darbību un palīdz uzmundrināties, turklāt mazina risku saslimt ar otrā tipa diabētu un Pārkinsona slimību. Tāpat kafija ir bagāts antioksidantu avots, kas aizsargā organismu no brīvo radikāļu veidošanās, kas veicina infekcijas, vājinot imūnsistēmu.

5. Ieslēdz mūziku un padejo

Kuram gan nepatīk klausīties iemīļotākās dziesmas pa ceļam uz darbu! Tas mūsos vairo pozitīvas domas, kas savukārt sniedz arī enerģiju. Taču klausīties mūziku vari ne tikai savā automašīnas radio, bet arī no paša rīta, kad ej dušā vai brokasto.

Ideāli, ja vēl vari paspēt arī izdejoties. Vienkārši ieslēdz savu mīļāko dziesmu brīdī, kad esi pamodies, un ļaujies kustībām. Tā tu mazināsi nogurumu (arī gadījumā, ja iepriekšējā vakarā gulēt aizgāji vēlāk, nekā parasti), aizbaidīsi mūdro noskaņojumu un vienkārši gūsi pozitīvu enerģiju produktīvai dienai.

4. Noliec malā mobilo telefonu

Rītu sākt ar ziņu lasīšanu, e-pastu vai sociālo tīklu pārskatīšanu nu dien nav labākā doma. Ja tu to dari, tu savu prātu it kā “ieslēdz” darba režīmā jau uzreiz pēc pamošanās. Labāk sāc dienu mierīgi, koncentrējoties pats uz sevi, nevis uz to, ko dara citi.

3. Izdzer vismaz glāzi ūdens

Kad pamodīsies, visticamāk, būsi nedaudz dehidrēts, un pat neliela dehidrācija nozīmē zemu enerģijas līmeni. Ūdens ir dzīvība un to nevar noliegt. Tādēļ neatkarīgi no tā, vai pēc brokastīm vai to laikā dzer kafiju, neaizmirsti par glāzi tīra ūdens uzreiz pēc pamošanās!

2. Piecelies un izstaipies

Ja Tev no rīta tomēr nav tik daudz laika, lai dotos pastaigā vai skrietu, pietiks arī ar vienkāršiem vingrinājumiem. Tādā veidā pamodināsi savu ķermeni, turklāt izstaipītie muskuļi palīdzēs izvairīties no dažādām traumām.

Ik rītu, kad nozvana modinātājs, lēnām celies kājās un izstaipies. Aktīvākam rītam vari arī ķerties klāt fiziski grūtākiem vingrinājumiem. Bet skaiti līdzi, lai katru vingrinājumu veiktu vismaz 10 – 20 sekundes. Un visā šajā laikā nedomā ne par ko, arī ne par turpmākajiem dienas uzdevumiem. Velti šo laiku sev un domā tikai par savu ķermeni!

1.Paēd īstas brokastis

Ne velti saka, ka brokastis izlaist nedrīkst. Ne tikai kafija, bet arī ēdiens sniedz enerģiju. Protams, burgers no kāda ātrā restorāna nav labākā izvēle. Izbaudi no rīta maltīti, kas satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un dabīgo cukuru! Augļi, putra, pilngraudu maize, šķiņķis, omlete ar dārzeņiem vai smūtijs ir tieši tas, kas tev vajadzīgs.

Neatkarīgi no tā, ar kuriem no augstāk minētajiem ieteikumiem tu sāksi savu dienu, padari tos par ieradumiem, kurus neizlaid. Kad būsi apradis ar jauno rīta rutīnu, tad vairs lieki domāt nevajadzēs un rītu patiešām iesāksi možs un enerģijas pārpildīts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti