Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

9 praktiski padomi, kā labāk iekārtot bērnistabu

Iekārtot istabu savai atvasei var būt aizraujoša pieredze. Tomēr tas var būt arī izaicinoši - galu galā, radīt vidi, kas bērnam patiks ne vien tagad, bet arī pēc vairākiem gadiem, ir diezgan sarežģīts uzdevums. Nepieciešami daži padomi? Te tie būs!

Izvēlieties vienkāršību

Ja runa ir par bērnu istabām, mazāk gandrīz vienmēr ir vairāk. Neaizraujoties ar mēbelēm un dekorācijām, Jūs atstāsiet vairāk vietas rotaļām un nodrošināsiet neitrālu vidi, ko vieglāk pielāgot bērna mainīgajām vajadzībām.

Veidojiet bērnam draudzīgu vidi

Vai vēlaties izveidot bērnam draudzīgu telpu? Iedomājieties, ka esat vienu metru garš. Raugoties uz telpas iekārtojumu no bērna perspektīvas, īstos risinājumus atrast būs vienkāršāk.

Piemēram, veikalu piedāvājumā atrodamas dažāda veida bērnu gultas (apskatīt šeit), tomēr, ja uz šo pirkumu raudzīsieties, ņemot vērā bērna vajadzības, noteikti pastiprinātu uzmanību pievērsīsiet gan drošības aspektam, gan tam, lai bērns pats no gultas var brīvi izkāpt, kā arī, protams, tajā iekāpt.

Fokusējieties uz rotaļāšanos

Lai radītu vidi, kas patiks Jūsu bērnam, fokusējieties uz nodarbi, ko viņš mīl visvairāk -rotaļāšanos! Esiet radošs - piekariniet šūpoles un izveidojiet bumbu baseinu. Lielisks bērnistabas elements ir arī tāfeles siena, kur mazajam māksliniekam radoši izpausties.

Tāpat labs istabas papildinājums varētu būt iebūvēta klinšu kāpšanas siena, kur bērns pirms naktsmiera var iztērēt enerģiju.

Pievienojiet mazliet fantāzijas

Bērni uz pasauli raugās citādāk kā pieaugušie - viņu ikdienā ir vairāk fantāzijas. Piešķiriet telpai mazliet maģiskas noskaņas, izmantojot gaismiņas, griestu zvaigznes, sienu zīmējumus, karodziņu virtenes. Bērns to noteikti novērtēs.

Izmantojiet gudri telpas sniegtās iespējas

Neatkarīgi no tā, kāda ir istabas platība, ir gudri maksimāli izmantot visu telpu. Īpaši svarīgi tas ir, ja istaba paredzēta vairākiem bērniem. Šajā ziņā noderīga var būt, piemēram, divstāvīgā gulta, kā arī dažādas transformējamās mēbeles, ko var pielāgot atkarībā no vajadzības.

Atvēliet pietiekami daudz vietas mantu uzglabāšanai

Rotaļlietas (iegādāties varat arī interneta veikalā 220.lv), spēles, grāmatas, apģērbs… bērniem ir ļoti daudz mantu. Un, lai telpā regulāri nevaldītu juceklis, ir svarīgi parūpēties par mantu racionālu uzglabāšanu. Te noderēs iebūvētie skapji un plaukti, zem gultas novietojamas mantu kastes, kā arī āķi pie sienām, kur pakarināt drēbes vai citas lietas.

Spēlējieties ar krāsām

Bērniem patīk krāsas, bet izvēlēties īsto var būt sarežģīti. Protams, Jūsu mazā meitiņa tagad dievina visu, kas ir rozā krāsā, taču tas nenozīmē, ka viņa to darīs arī vēlāk.

Ja meklējat ilgtermiņa risinājumu, izvēlieties kādu neitrālu toni un papildiniet to ar košiem akcentiem, ko ir vienkārši atjaunināt, kad bērns ir gatavs pārmaiņām.

Ierīkojiet darbošanās zonu

Ja vien telpas platība atļauj, ierīkojiet arī darbošanās zonu, kur bērns var zīmēt, veidot, krāsot un citādi praktiski darboties. Vecākiem bērniem, savukārt, vajadzīga vieta mācībām. Dodiet priekšroku praktiskiem risinājumiem, neaizmirstot arī par labu apgaismojumu.

Dodiet iespēju paslēpties no visa

Ikvienam laiku pa laikam vajag paslēpties no visa - padomāt, palasīt vai vienkārši atpūsties. Lasīšanas stūrītis tam ir lieliski piemērots. Tas var būt gan ērts krēsls pie loga, gan arī vigvams ar daudziem mīkstiem spilveniem un pledu.

Visu skaistai un funkcionālai bērnistabai nepieciešamo atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Izvēlei kvalitatīvas bērnu gultas, rotaļlietas un citi lieliski elementi, kas palīdzēs radīt lielisku vidi bērna atpūtai un attīstībai. Ieskatieties un uzziniet vairāk - www.220.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti