Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ADAS sistēmas kalibrēšana - kas tā ir un kādēļ vajadzīga?

Lai pārvietošanās ar automašīnu būtu patīkama un droša, ir jārūpējas par tās tehnisko stāvokli un jāseko līdzi jebkurām izmaiņām, kas var negatīvi ietekmēt drošību.

Auto ražotāji nemitīgi domā par dažādiem drošības risinājumiem un to uzlabojumiem. Šeit var runāt, piemēram, par sistēmu ADAS, kas paaugstina transportlīdzekļa drošību. Tā ir auto vadītāja asistēšanas sistēma, kas brīdina autovadītāju par iespējamām sadursmēm un citiem riskiem.

Šāda veida asistenta veids un to skaits dažādiem transportlīdzekļiem var būt atšķirīgs, bet viens no pamatelementiem ir autovadītāja kamera. Tā fiksē braukšanas stilu un bīstamās situācijās, piemēram, kad automašīnas priekšā negaidīti uzrodas kāds šķērslis, tā dod impulsu bremzēšanas sistēmai apstāties. Tāpat šāda kamera atpazīst ceļa zīmes un brīdina par to neievērošanu.

Šī kamera visbiežāk tiek uzstādīta  vējstikla augšējā daļā, bet, kad tiek veikta vējstikla nomaiņa, tās izvietojums var mainīties. Jāņem vērā, ka pat tad, kad jaunais kameras novietojums atšķiras tikai nedaudz, iepriekšējās kalibrēšanas iestatījumi var būtiski mainīties, līdz ar to sistēmas darbība var nebūt korekta.

Lai sistēma darbotos korekti un raidītu precīzus signālus, ir svarīgi veikt tās kalibrēšanu.

ADAS sistēmas kalibrēšana var tikt veikta dažādos veidos:

  • Statiskā kalibrēšana notiek servisā, ņemot vērā automašīnas markas prasības un citus aspektus. Process aizņem aptuveni stundu;
  • Dinamiskā kalibrēšana tiek veikta automašīnas braukšanas laikā ar diagnostikas ierīces palīdzību. Savā pamatā kalibrēšanas process ietver divus etapus - statisko kalibrēšanu servisā un dinamisko - braukšanas laikā.

Kā redzams, kalibrēšana ir ļoti būtiska drošībai uz ceļa, tādēļ ir svarīgi izvēlēties uzticamu servisu, kur šo pakalpojumu veikt.

Ieskatieties uzņēmuma Carglass piedāvājumā, lai iegūtu visu vajadzīgo informāciju par šo un citiem Jums aktuāliem pakalpojumiem, konsultējieties ar speciālistiem un piesakiet vizīti Jums tuvākajā Carglass servisā.

Papildus ADAS sistēmas kalibrēšanai uzņēmums nodrošina arī tādus pakalpojumus, kā vējstikla maiņa, aizmugurējā stikla nomaiņa un stiklu remonts. Carglass servisu raksturo kvalitatīvi materiāli un zinoši speciālisti, kas palīdzēs Jūsu automašīnu padarīt drošāku un komfortablāku. Ieskatieties, lai uzzinātu vairāk - www.carglass.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti