Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Aktuāla trimmera iegāde? Uzzini, kā izvēlēties piemērotāko!

Tuvojoties siltajai sezonai, daudzi domā par zāles pļaušanai piemērotu instrumentu ierīci. Viens no populārākajiem risinājumiem ir trimmeris – tas ir ērts un praktisks, turklāt ar to var piekļūt arī grūti aizsniedzamām vietām. Ja arī Tev aktuāla trimmera iegāde, turpini lasīt un uzzini, kā izvēlēties piemērotāko.

Dažādi trimmeru veidi

Apskatot, kādi ir trimmeri internetā un citās tirdzniecības vietās, jāsecina, ka piedāvājums ir gana daudzveidīgs. Atšķiras gan to specifikācija, gan cenas. Lai orientēties piedāvājumā būtu vienkāršāk, jāzina, ka trimmerus var iedalīt trīs veidos – benzīna, elektriskajos un akumulatora:

  • Vairums benzīna trimmeru modeļu darbojas ar noteiktās proporcijās sajauktu benzīna un eļļas maisījumu. Šāda tipa trimmeri paredz arī sarežģītāku apkopi, taču tie ir jaudīgāki, piemēroti sarežģītāku darbu veikšanai, lielāku teritoriju pļaušanai;
  • Elektriskie trimmeri ir salīdzinoši viegli un klusi. Taču to darbību ierobežo elektrības vads, tādēļ ierīce vairāk piemērota piemājas teritorijas uzkopšanas darbiem. Īpaša uzmanība jāpievērš arī drošības jautājumiem- ar elektrisko trimmeri nevar pļaut slapju zāli, kā arī, uzglabājot ierīci, jāraugās, lai tai netiek klāt mitrums;
  • Akumulatora trimmeri ir mobili, jo tos neierobežo vads. To darbībai nav vajadzīgs arī benzīns. Akumulatora trimmeri ir pietiekami jaudīgi, taču to darbības laiku ierobežo akumulatora darbības ilgums – to periodiski nepieciešams uzlādēt. Šī iemesla dēļ akumulatora trimmeri vairāk piemēroti nelielu zālienu pļaušanai.

Lai izvēlētos piemērotāko risinājumu, izvērtē savas vajadzības, pļaujamo teritoriju un citus aspektus.

Kāta veids

Ņemot vērā plašo modeļu klāstu, trimmera veids nav vienīgais kritērijs, pēc kā izvēlēties piemērotāko ierīci. Nozīme ir arī citiem parametriem. Viens no tādiem ir trimmera kāts. Visbiežāk sastopami divu veidu kāti – taisns un izliekts.

Ar taisnu kātu vieglāk piekļūt zonai zem krūmiem un žogu malām, savukārt saliekts kāts ir turēšanai parocīgāks. Dažkārt pārdošanā arī trimmeri ar saliektu kātu – šāds risinājums īpaši noderīgs, ja ierīci plānots bieži pārvadāt.

Jauda

Svarīgs faktors ir arī trimmera jauda. Atkarībā no ierīces veida un modeļa, tās jauda var būt no 20 līdz 240 vatiem. Jo lielāka jauda, jo efektīvāka darbība. Jau minēts, ka benzīna trimmeri būs jaudīgāki par cita veida ierīcēm.

Pļaušanas parametri

Izvēloties trimmeri, jāizvērtē arī, kādi ir pļaušanas parametri. Tā piemēram pļaušanas diametrs ietekmē to, cik ātri veiksies darbi – jo pļaušanas platums lielāks, jo ātrāk darbs tiks paveikts. Te gan jāatceras, ka šaurām vietām vieglāk piekļūt ar trimmeri, kuram ir neliels pļaušanas diametrs.

Trimmera svars

Lai trimmeri lietot būtu maksimāli ērti, nozīme ir arī tā svaram. Taču šo parametru vajadzētu vērtēt kopā ar ierīces jaudu – darbs ar nelielu, bet mazāk jaudīgu ierīci nebūs tik efektīvs kā pļaušana ar smagāku, taču attiecīgi arī jaudīgāku ierīci.

Komplektācija

Atsevišķi modeļi pieejami ar dažādiem papildu elementiem, piemēram, pleca siksnu, dažādiem uzgaļiem un papildus asmeņiem. Pirms iegādājies trimmeri, iepazīsties ar tā sniegtajām iespējām!

Kur iegādāties trimmeri?

Viens no variantiem, kur iegādāties trimmeri, ir specializētie veikali. Taču arvien biežāk pircēji dod priekšroku interneta veikaliem. Pirmkārt, tas ir ērti, jo visu plašo piedāvājumu var apskatīt uzreiz, otrkārt – tas ļauj ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus. Neatkarīgi no tā, kādai tirdzniecības vietai dod priekšroku, pirms pirkuma izdarīšanas iepazīsties ar trimmera specifikāciju un garantijas nosacījumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti