Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ātro kredītu saņemšanas iespējas

Ar katru gadu Latvijā palielinās to uzņēmumu skaits, kas piedāvā aizņemties internetā. Jaunajiem klientiem uzņēmumi salīdzinoši bieži piedāvā aizņemties uz vienu mēnesi ar 0% komisiju un 0% pārmaksu. Piedāvājums ir vilinošs un rezultātā ātrie kredīti internetā ir kļuvuši par pašu populārāko no nebanku patērētāju kreditēšanas veidiem.

Saskaņā ar statistiku 2015. gadā tika izsniegti nedaudz vairāk par 882 tūkstošiem ātro aizdevumu 192,58 miljonu eiro vērtībā, kas ir 41% no visiem no jauna izsniegtajiem kredītiem šajā tirgus segmentā. Ja arī Jūs plānojat ņemt īstermiņa aizdevumu, rūpīgi izvērtējiet finansiālās iespējas atmaksāt kredītu. Iepazīstieties ar līguma nosacījumiem. Aizņemieties atbildīgi.

Kā praksē notiek kredīta izsniegšana internetā?

Situācijās, kad steidzami vajag īstermiņa aizdevumu, ir jāizvērtē – a) cik liela summa ir vajadzīga, b) cik daudz es drīkstu aizņemties, lai nerastos problēmas ar naudas atmaksu. Kad ir rasta atbilde uz abiem šiem jautājumiem, ir svarīgi izprast kredīta piešķiršanas procedūru:

  • jāpiesakās aizdevumam (jāaizpilda anketa un jāpiekrīt līguma nosacījumiem);
  • jāpārskaita simbolisks maksājums uz kreditora bankas kontu (1 cents);
  • kredītspeciālisti izvērtē pieteikumu, ņemot vērā klienta ienākumus, izdevumus un kredītvēsturi;
  • nauda tiek ieskaitīta bankas kontā.

Atsevišķos gadījumos 1. un 2. punkts var būt samainīts vietām, taču tas nemaina lietas būtību, jo pārējie soļi ir vienādi. Pieteikties ātrajam kredītam ir iespējams visu diennakti, t.sk. brīvdienās un svētku dienās, taču kredīti netiek izsniegti naktīs. Kredītspeciālistiem kā jebkuram cilvēkam ir savs noteikts darba laiks, līdz ar to anketu vērtēšana un naudas pārskaitījumi nevar notikt ārpus darba laika. Klientu ērtībai lielākā daļa mazo kredītu uzņēmumu strādā katru dienu vismaz līdz plkst. 20.00.

Vai visi piedāvājumi ir vienādi ?

Nē. Kredītus izsniedz dažādi uzņēmumi, līdz ar to arī atšķirās pieejamās summas lielums, atmaksas termiņš un nosacījumi. Plašāku informāciju par dažādiem aizdevumiem Kredit.lv var atrast ikviens, kurš plāno aizņemties internetā uz vienu mēnesi vai pat vairākiem gadiem. Galvenā uzmanība, kas jāpievērš ir kredīta izmaksas. Vispārēju priekšstatu par izmaksām sniedz gada procentu likme, taču tikai pie nosacījuma, ja netiek izvēlēts kāds no akcijas piedāvājumiem. Akcijas ietvaros var būt spēkā īpaši nosacījumi, kas ļauj saņemt aizdevumu ar 0% komisiju un 0% pārmaksu ar atmaksas termiņu līdz vienam mēnesim. Ja saistības tiek izpildītas noteiktajā termiņā, vienīgās izmaksas ir veiktais reģistrācijas maksājums (1 cents). Attiecībā uz atkārtotiem darījumiem vai ātro kredītu uzņēmumiem, kur netiek piedāvāts pirmais aizdevums bez procentiem, ir jārēķinās ar komisijas maksu, vismaz astoņi, desmit procenti mēnesī.

Kam nevajadzētu aizņemties?

Cilvēkiem, kas nav pārliecināti par iespējām atmaksāt naudu noteiktajā laikā, kredīti internetā nav piemēroti. Vairumā gadījumu komisijas maksa par līguma pagarināšanu uz vienu mēnesi var sasniegt desmit un vairāk procentus, kas ir ļoti daudz, ja salīdzina ar līdzvērtīgiem kredītiestāžu piedāvātiem finanšu pakalpojumiem. Vienlaikus ir jāatceras, ka mūsdienās aizvien lielāku nozīmi iegūst kredītvēstures pārbaude. Ilgstoši parādnieki tiek iekļauti parādnieku datu bāzēs, bet, ja tas notiek dzīve kļūst sarežģīta. Saņemt patēriņa kredītu vai hipotekāro kredītu bez ķīlas kļūst problemātiski un arī citu pakalpojumu saņemšana var būt apgrūtināta. Šeit mēs nemaz nerunājam par to, ka naudas atgūšanā var tikt iesaistīti parādu piedziņas uzņēmumi un tiesa, kuras izdevumus vēlāk jāsedz pašam parādniekam. i. Lai arī Latvijā joprojām ir pieejami ātrie kredīti no 18 gadiem, tomēr viss iepriekš minētais ļauj secināt, ka aizņemšanās internetā nav bērnu spēle un prasa rūpīgu un pārdomātu rīcību no ikviena, kas plāno aizņemties internetā. Aizņemieties atbildīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti