Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Auto, kas ir sarunu centrā

2022. gada diskursu par automašīnām gan Latvijā, gan pasaulē aizēnojušas sarunas par pieaugošajām degvielas cenām, kopējo ekonomisko situāciju un neziņu par nākotni ne auto pasaulē, ne pasaulē vispār. Bet tas nenozīmē, ka auto tirgū nav, par ko priecāties. Gluži pretēji — inovācijas mašīnbūves jomā ir iespaidīgas. Šoreiz iepazīstinām ar dažiem auto, par ko 2022. gadā runā daudz auto entuziastu, un iemesliem, kādēļ tās izpelnījušās uzmanību.

Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW ir tehnoloģiski inovatīvs universālis, kas pieejams ar benzīna, dīzeļa vai uzlādējama hibrīda dzinēju. Auto eksperti uzteic 308 SW daudzveidīgumu un pielāgojamību — tas var būt gan pilsētas auto, gan ērts braucamais garos maršrutos pa apšaubāmas kvalitātes ceļiem. Auto ir būvēts ar ietilpīgu salonu un bagāžas nodalījumu, vienlaikus nepadarot mašīnu pārāk lielu un neparocīgu. Kritiķi īpaši uzteic zemo degvielas patēriņu un uzturēšanas izmaksas, kas padara Peugeot 308 SW par izdevīgu izvēli savā klasē.

Hyundai Bayon

Hyundai Bayon ir jaunākais un kompaktākais Hyundai SUV, kas ieguvis auto entuziastu simpātijas ar savu lielisko cenas-kvalitātes attiecību. Lai arī tas ir ekonomiskās klases automobilis, to būtu grūti pateikt, skatoties uz Bayon jaudīgo dizainu un aprīkojumu. Šis Hyundai ir pietiekami kompakts, lai viegli iekļautos saspringtā pilsētas satiksmē, bet pietiekami ietilpīgs, lai nodrošinātu komfortablu braukšanas pieredzi visiem pasažieriem. Auto relatīvi zemā uzbūve nodrošina labu aerodinamiku un kopā ar mūsdienīgo dzinēju ļauj samazināt degvielas patēriņu. Bayon ir pieejams arī ar daļējā hibrīda tehnoloģiju, kas ļauj ietaupīt vēl vairāk.

Suzuki S-Cross

Suzuki S-Cross ir SUV, kas nebaidās dominēt ne dizaina, ne jaudas ziņā. Tas ir liels, drošs, ietilpīgs, ar 129 ZS dzinēja jaudu un gatavs teju jebkādiem braukšanas apstākļiem. Lielo SUV klasē ir spēcīga konkurence, bet S-Cross tur līdzi un daudzos aspektos arī pārspēj līdzīgas uzbūves citu ražotāju auto. Tā daļējā hibrīda dzinējs reģenerē enerģiju, samazinot ātrumu, un ļauj uzlabot degvielas patēriņa efektivitāti par 20%, salīdzinot ar standarta dzinēju. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, S-Cross ir uzlabotas preventīvās drošības tehnoloģijas, nodrošinot uzticamu braukšanu sev un ģimenei.

Peugeot 508

Vēl viens Peugeot šajā sarakstā? Jā, un ne bez iemesla. Peugeot 508 hečbeks piedāvā daudz tehnisku inovāciju un dizainu, kas izceļas uz citu auto fona. Sekojot autobūves tendencēm, 508 piedāvā konfigurēt auto ar hibrīda dzinēju un papildina vadāmību ar viedām tehnoloģijām, uzlabojot gan braukšanas pieredzi, gan pārvietošanās drošību. Peugeot 508 drosmīgi pretojas vispārējai hečbeku tendencei kļūt arvien lielākiem, tā vietā prioritējot aerodinamiku, bet salona ietilpību paplašinot ar pārdomātu interjera dizainu. Tas ietver visas lielākās laba auto īpašības, esot jaudīgs, drošs, ērts braukšanai, ekonomisks un nenoliedzami izskatīgs.

Cik izplatīti kļūs hibrīdi un elektroauto? Cik gudras būs jaunākās viedās mašīnu vadības tehnoloģijas? Kā uzlabosies auto vadāmība un veiktspēja? Ar nepacietību gaidīsim, ko auto nozarē nesīs atlikušais gads.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti