Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Bērnu tekstilizstrādājumi - mājīgi, mīksti un ilgtspējīgi

Ar rūpīgi atlasītu tekstilizstrādājumu palīdzību varat izveidot drošu un mājīgu vidi bērniem mājās.

Vai esat kādreiz aizdomājušies par pretrunīgajām prasībām kvalitatīvai bērnu gultas veļai, segām, dvieļiem un citiem tekstilizstrādājumiem? Tiem jābūt mīkstiem un maigiem, bet tajā pašā laikā viegli kopjamiem. Lai krāsas un raksti priecētu bērnus, ir svarīgi, lai tie atbilstu arī mājas interjeram un krāsu gammai. Ne vienmēr ir viegli izdomāt, kā saskaņot tik dažādas un dažkārt pat pretrunīgas prasības. Skaidras prioritātes un daži nelieli triki palīdzēs izvēlēties augstas kvalitātes tekstilizstrādājumus, kas priecēs gan bērnus, gan vecākus.

Maigums un izturība var būt lielisks pāris 

Bērni vēlas, lai viņus apņem maigums, tomēr, izvēloties bērnu gultas veļu, noteikti jāatceras, ka nereti tā netiek izmantota tik saudzīgi un rūpīgi. Diez vai ir iespējams minēt visas situācijas, kurās jebkuram tekstilmateriālam, ko izmanto bērni, ir nācies izturēt nopietnus pārbaudījumus. Radošs bērns var nokrāsot gultas veļu ne tikai ar guaša krāsām, bet arī ar ievārījumu vai šokolādi. Ja jaunie toņi neatbilst mātes gaumei, pastāv risks mazgāt gultas veļu augstā temperatūrā. Tāpēc apdomīgi vecāki pievērš uzmanību ne tikai auduma maigumam un gludumam, bet arī tā sastāvam un kopšanas ieteikumiem. Kvalitatīva kokvilna ir vislabākā izvēle, lai izturētu bērnu bezgalīgās iztēles izaicinājumus. Mīkstā katūna gultas veļa ir pietiekami maiga, lai nodrošinātu optimālu ķermeņa temperatūru un gaisa caurlaidību. Labas emocijas sniegs arī kokvilnas gultas veļas vieglā kopšana.

Izvēloties citus tekstilizstrādājumus, piemēram, dekoratīvas spilvendrānas, dvieļus vai citu tekstilu, ir vērts pievērst uzmanību arī auduma sastāvam un kopšanas ieteikumiem. 

Dizains, kas patīk gan bērniem, gan vecākiem – iespējama misija

Kad esat izlēmuši par bērnu gultas veļas vai citu tekstilizstrādājumu īpašībām, ne mazāk sarežģīta izvēle ir produkta dizains. Nav noslēpums, ka bērnu un viņu vecāku gaume bieži vien nesaskan. Spilgtas krāsas un aplikācijas ar iemīļotiem varoņiem ne vienmēr labi sader ar mājokļa neitrālajiem toņiem vai skandināvu interjera dizainu. Tomēr ar radošu pieeju var rast risinājumus, kas apmierinās gan mazuļu vēlmi ienirt rotaļīgu krāsu virpulī, gan vecāku vajadzību kontrolēt haosu un radīt harmonisku mājas vidi.

Daudziem ļoti labi zināma kontrolētās izvēles metode, kad bērnam tiek dota izvēles brīvība no vairākiem piedāvātajiem variantiem. Taču tas ne vienmēr glābj situāciju. Tad var noderēt cita stratēģija – „teritoriju” dalīšana. Piemēram, varat ļaut bērnam izvēlēties gultas veļu ar viņam vai viņai tuvu dizainu, bet vecākiem - gultas pārklāju vai segu. Tādējādi abas puses varēs brīvi izvēlēties sev tīkamus tekstilizstrādājumus, neietekmējot viens otra gaumi.

Vēl viens triks, kas var palīdzēt pārvaldīt krāsu un rakstu kakofoniju koplietošanas telpās, piemēram, vannas istabā, var būt vienotu ģimenes krāsu izvēle. Diskusijas par krāsām un visiem tīkama toņa izvēli var būt vērtīgas demokrātijas stundas, kurās Jūsu bērns iemācīsies uzklausīt citus ģimenes locekļus un rast argumentus, lai pamatotu savu izvēli. Dvieļus, kas patīk visiem ģimenes locekļiem varat atrast šeit. Jūsu ziņā ir izlemt, kura dvieļu krāsa iegūs visvairāk balsu.

Drošas un pievilcīgas telpas izveide bērnam būs daudz vieglāka, ja vecāki lems par auduma kvalitāti un funkcionalitāti, savukārt, bērniem tiks dota brīvība izvēlēties sev tīkamu dizainu. Šo aspektu ņemšana vērā nodrošinās ilgtspējīgu izvēli, jo gultas veļa, dvieļi un citi tekstilizstrādājumi kalpos ilgāk un sagādās prieku bērniem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Pieci pieprasītākie juridiskie pakalpojumi

Mums katram dzīvē var gadīties situācijas, kad ir nepieciešams izmantot juridiskos pakalpojumus. Fiziskas personas visbiežāk meklē juridisko palīdzību, lai sakārtotu dažādus ģimenes tiesību jautāj...

Kā izvēlēties labu SEO speciālistu?

Kad cilvēki meklē produktus vai pakalpojumus internetā, tikai retais atrastos rezultātus izskata arī otrajā, trešajā vai ceturtajā meklētājprogrammu lapā – lielākā daļa cilvēku pārtrauc meklēšanu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti