Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Biroja mēbeles – no krēsla līdz skapju sistēmai

Lai ērti un mūsdienīgi iekārtotu biroju, nepieciešams iegādāties daudz un dažādas mēbeles. Jāpadomā gan par darbinieku ērtībām, gan klientu uzņemšanu, gan dažādu biroja preču novietošanas iespējām un atpūtas zonas iekārtošanu. Šis darbs būs vienkāršāks, ja biroja mēbeles tiks iegādātas vienuviet un vadoties pēc konkrēta plāna.

Darba vietu iekārtošana

Vēlams sākt ar darba vietu iekārtošanu darbiniekiem. Katram cilvēka būs nepieciešams savs biroja galds un augumam pielāgojams krēsls. Lai biroja koptēls būtu veiksmīgs, darbinieku galdus vēlams izvēlēties vienādus vai vismaz vienā stilā.

Aizvien lielāku popularitāti iemanto augstumā regulējami galdi. Šis ergonomiskais risinājums sniedz ne vien augstu pielāgojamību ikviena darbinieka augumam, bet nodrošina arī iespēju mainīt ķermeņa pozīciju darba laikā un strādāt gan sēdus, gan stāvus. Augstumā regulējami galdi ir universāls risinājums arī tad, ja vienu galdu pamīšus izmanto vairāki darbinieki. Piemēram, ja uzņēmums strādā vairākās maiņās.

Savukārti, izvēloties biroja krēslus jāpievērš uzmanība to pielāgojamībai un nodilumizturībai. Kvalitatīvs biroja krēsls nodrošina ergonomisku ķērmeņā pozu un ir plaši pielāgojams individuāli ērtākai sēdus pozīcijai. Tas ļauj samazināt gan fizisko, gan garīgo nogurumu un uzlabo asinsriti, tādēļ labs biroja krēsls ir tiešā veidā saistīts ar darbinieku labsajūtu visas dienas garumā.

Iekārtojot darbavietas, svarīgi ņemt vērā visus ergonomikas pamatprincipus, iespējams, ir jāpārlasa darba aizsardzības noteikumi vai jākonsultējas ar darba drošības speciālistu, lai izveidotu vidi, kurā katrs strādājošais jūtas ērti un var strādāt produktīvi.

Kad galdi un krēsli izvēlēti, jāpadomā arī par šķietamiem sīkumiem, kas ikdienu padarīs vienkāršāku. Pie katra galda vēlams novietot papīrgrozu, jāparūpējas, lai darbiniekiem būtu vieta, kur uzglabāt kancelejas preces vai personīgās lietas, tāpēc varbūt nepieciešamas atvilktņu blokivai biroja plaukti. Zem biroja krēsla vēlams novietot arī paklājiņu, kas grīdas segumu pasargās no iespējamajiem biroja krēslu ritenīšu bojājumiem.

Īpašas prasības var būt arī konkrētu profesiju pārstāvjiem, piemēram, grāmatveži joprojām mēdz savā tuvumā uzglabāt salīdzinoši daudzas mapes, bet tirdzniecības aģentiem var būt nepieciešamība uzglabāt dažādus preču paraugus.

Kopīgi lietojamās zonas

Katrā birojā ir arī zonas, ko lieto visi kolēģi un arī viesi. Tās ir recepcijas zona , konferenču zāle,virtuve un atpūtas telpa.

Konferenču zālē būs nepieciešams salīdzinoši lielāks galds un konferenču krēsli, iespējams, arī tāfele un pakaramais drēbēm, ja tāds neatrodas pie ieejas durvīm. Var noderēt arī kādi nelieli plaukti vai skapīši, kuros izvietot interjera priekšmetus, augus, grāmatas vai citas lietas.

Svarīgi parūpēties par labu akustiku sapulču telpā izmantojot akustiskos sienas vai griestu paneļus, polsterētas mēbeles, paklājus, lai fona trokšņu netraucē sapulces dalībniekiem sarunāties un skaidri uztvert informācju.

Jebkurā gadījumā vēlams iegādāties mēbeles birojam, kas ir ne tikai vizuāli pievilcīgas, bet arī funkcionālas un izturīgas, kas ir īpaši svarīgi tad, ja birojā strādā liels skaits cilvēku un/vai bieži ierodas apmeklētāji.

Ja nepieciešamas mēbeles, taču nav ideju, kā tās labāk savstarpēji saskaņot, var noderēt biroja mēbeļu komplekti, kuros ietilpst vairākas, savstarpēji saskaņotas mēbeles. Jau gatavi mēbeļu komplekti birojam atvieglos  izvēli, ietaupīs naudu un laiku.

Kādām jābūt biroja mēbelēm?

Biroja mēbeles lielākoties ir izgatavotas no izturīga lamināta, jo šim materiālam piemīt mājīga aura un vienlaikus arī pietiekami augsta izturība. Dažkārt urbānā tipa birojos tiek izmantoti arī dažādi metāla elementi, piemēram, skapīši un plaukti, dažādi netradicionāli materiālu salikumi.

Lai gan jebkurš birojs pilda arī reprezentācijas funkciju un ir kā sava veida uzņēmuma vizītkarte, tomēr nedrīkst aizmirst arī par lietošanas ērtumu. Labāk izvēlēties viegli kopjamas un izturīgas mēbeles, lai strādājošie telpās justos iespējami komfortabli. Jo labāk būs iekārtota darba vide, jo ērtāk tajā jutīsies katrs no darbiniekiem, jo augstāka būs viņu produktivitāte.

Domājot, kur iegādāties biroja mēbeles, ieteicams izmantot tirgū jau zināmus un pieredzējušus uzņēmumus, jo viņi ne tikai nodrošinās garantijas laiku, bet nepieciešamības gadījumā tur varēs arī iegādāties kādu papildu aprīkojumu, saskaņojot to ar jau esošajām mēbelēm. AJ Produkti ir viens no vadošajiem biroja mēbeļu un aprīkojuma tirgotājiem Latvijā. Uzņēmums nodrošina plašu sortimentu, kā arī lielākajai daļai preču grupu dod 7 gadu garantiju. Aprīkojot savu biroju, noliktavu, ražotni vai darbnīcu ar mēbelēm un aprīkojumu no AJ Produkti sortimenta, iegūsiet kvalitāti un ilgmūžību, kas nodrošina sirdsmieru.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti