Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Budžeta plānošana 2020.gadā - triki un ieteikumi

Galvenais noteikums finansiāliem panākumiem: tērējiet mazāk, nekā nopelnāt. Un labākais veids, kā to izdarīt, ir sekot līdzi naudas plūsmai.

 

Lūk, triki un ieteikumi, kas palīdzēs nākamā gada budžeta plānošanā:

Sāciet atkal un atkal !

Ja sastādāt budžetu, taču tas nedarbojas, sāciet no jauna! Uzdodiet sev dažus pamata jautājumus:

  • Cik Jūs katru mēnesi tērējat rēķinu apmaksai?
  • Cik daudz Jūs esat gatavs strādāt, lai sasniegtu mērķus?
  • Cik daudz un kam Jūs vēlaties iekrāt?

Kad esat sadalījis savu naudu šajās pamatkategorijās, Jums ir diezgan labs pamats, lai izveidotu efektīvu budžetu pat tad, ja Jums nav regulāru un stabilu ienākumu.

Sadaliet finanses

Daži cilvēki izmanto apgrieztā budžeta shēmu, taču ienākumu sadalīšana kategorijās ir labākais veids, kā pārliecināties, ka viss tiek kontrolēts. Piemēram, ja Jūsu finanses pašreiz noslogo naudas aizdevums internetā, katru mēnesi izmantojiet aploksni un ielieciet tajā tik naudas, cik mēnesī nepieciešams tā atmaksai. Tā dariet ar visiem obligātajiem tēriņiem! Tas palīdzēs Jums iztērēt vien tik, cik nepieciešams, ļaujot ietaupīt.

Atzīmējiet itin visu

Vienmēr un visur atzīmējiet darbību, ko veicat ar naudu. Tas izklausās pārāk pedantiski, taču tā Jums būs vieglāk ievērot savu budžetu. Tas nenozīmē, ka, lai kaut ko pierakstītu, Jums visu laiku jātērē. Pierakstiet arī to, cik Jums ir brīvo līdzekļu.

Rūpīgi sekojiet līdzi naudas plūsmai, jo tas palīdzēs nodrošināt to, ka budžets ir efektīvs.

Neaizmirstiet savas vēlmes

Kad cilvēks domā par budžetu, galvenokārt tiek ņemtas vērā primārās izmaksas —mājokļa īre, pārtika, apģērbs u.tml. Plānojot budžetu, padomājiet par Maslova vajadzību piramīdu: vissvarīgākās ir Jūsu fizioloģiskās vajadzības (pārtika, apģērbs, patvērums), kam seko drošība (apdrošināšana). Lai gan mazāk svarīgas, taču piramīdā iekļautas arī tādas cilvēka vēlmes, kā izklaide, lielāki pirkumi.

Ja Jūs vēlaties veikt lielāku pirkumu, taču tas nav ieplānots budžetā, uzziniet, kā pieteikties aizdevumam internetā. Atcerieties, ka bagātība nav saistīta ar lietām, bet gan ar brīvību darīt to, ko Jūs patiesi vēlaties! Noteikti ņemiet vērā, ka jebkurš aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ plānojiet savu budžetu tā, lai spētu aizdevumu atmaksāt.

Ņemiet vērā savas vājības

Daļa no uzvaras un panākumiem budžeta plānošanā ir savu vājību apzināšanās. Jāatzīst, ka mums visiem ir vājības - materiālisms tiešā veidā ietekmē mūsu kultūru un dzīvesveidu.

Plānojot un veidojot savu budžetu, īpašu uzmanību pievērsiet tām darbībām, kuras negatīvi ietekmē Jūsu finanses — vai tā ir regulāra ēšana ārpus mājas, impulsīva iepirkšanās vai pat atkarība no iepirkšanās. Stipriniet savu spēku pret šiem kaitīgajiem ieradumiem, un Jums noteikti izdosies!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti