Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Budžeta vs Premium riepu klase: vai skopais maksā divreiz?

Brīdī, kad nepieciešamas jaunas riepas automašīnai, izvēles iespējas ir ļoti plašas – sākot ar pavisam lētām riepām no nezināma ražotāja un beidzot ar Premium klases ražotāju sortimentu. Vai ir vērts maksāt vairāk, izvēloties apavus automobilim? To lūkosim noskaidrot šajā rakstā.

 

Kas ir budžeta klases riepas?

Kā jau priekšā pasaka to nosaukums, šīs klases riepas izceļas ar zemu cenu, taču tas arī ir vienīgais to pluss. Budžeta klasē esošās riepas parasti ātrāk nodilst, kā arī nespēj piedāvāt tik labu veiktspēju un drošību, kā augstāko klašu riepas. Izvēloties jaunas ziemas riepas vai vasaras riepas no šīs klases, vajadzētu pameklēt informāciju par konkrēto ražotāju un riepu modeli, lai noskaidrotu, cik uzticamas tās ir.

Kas ir Premium klases riepas?

Premium klases riepas izceļas ar ļoti augstu veiktspēju un braukšanas komfortu. Pie šo riepu izstrādes notiek ļoti nopietns darbs, nemitīgi meklējot labākos risinājumus gumijas sastāvam, protektora zīmējumam, riepas uzbūvei un daudziem citiem aspektiem, tāpēc īstermiņā tās ir dārgākas. Riepas no šīs klases ir zināmas teju ikvienam (Goodyear, Pirelli, Michelin, Continental, un citas).

Kāpēc ir vērts maksāt vairāk, izvēloties jaunas riepas?

Meklējot jaunas vasaras riepas vai ziemas riepas, ikviens no mums grib iztērēt pēc iespējas mazāk, taču jāņem vērā, ka preces kvalitāte, tostarp arī riepu, iet roku rokā ar cenu. Turklāt nedrīkst aizmirst, ka automašīnas riepas vienīgās nodrošina transportlīdzekļa saķeri ar ceļu. Tāpēc ir vairāki iemesli, kādēļ vajadzētu iegādāties patiešām kvalitatīvas riepas:

  • labāka saķere un vadāmība – par to rūpējas gan gumijas sastāvs, gan protektora raksts (un ziemā – lameļu dizains), līdz ar to braukšana ir drošāka un komfortablāka; īpaši to iespējams izjust izaicinošos laika apstākļos;
  • īsāks bremzēšanas ceļš – viens no galvenajiem parametriem, kurā Premium klases riepas uzrāda labākus rezultātus. Lieki piebilst, ka pat nepilnu metru īsāks bremzēšanas ceļš nereti var mainīt ļoti daudz;
  • ilgāks mūžs – to nodrošina kvalitatīvāks gumijas sastāvs, kas riepas padara izturīgākas pret nolietošanos.

Līdz ar to iespējams secināt, ka gadījumos, kad pārvietoties sanāk daudz un intensīvi (un pasliktinātos laika apstākļos, kā arī pa vietām, kur nav perfekts ceļa segums), ieteicams iegādāties augstākas klases riepas.

Kādos gadījumos budžeta klases riepas ir piemērota izvēle?

Jaunas riepas no budžeta klases ir optimāls risinājums gadījumos, kad ar automašīnu plānots pārvietoties salīdzinoši nedaudz un pa labi uzturētiem ceļiem. Bet kā rīkoties, ja riepu iegādei pieejamā summa ir ierobežota – izvēlēties lietotas riepas, vai tomēr pirkt jaunas, bet budžeta klases?

Atbildēt uz šo jautājumu viennozīmīgi nevar, jo, atrodot mazlietotas un joprojām kvalitatīvas riepas no Premium ražotāja, tās savu uzdevumu pildīs ļoti labi. Taču jaunas riepas protektora dziļums jebkurā gadījumā būs lielāks, un, riepas iegādājoties pie atbildīga pārdevēja, varēsi būt drošs, ka tās pareizi uzglabātas. Vēl viens jaunu riepu pluss – tām pieejama garantija, savukārt, iegādājoties lietotas riepas, savā ziņā nākas spēlēt laimes spēli.

Rezumējot visu iepriekš minēto, jāsecina, ka Premium klases riepas, protams, izceļas ar augstāko kvalitāti, taču arī budžeta klasē pieejamas ļoti labas riepas, tikai tās būs rūpīgāk jāmeklē, pievēršot uzmanību ražotājam un iepazīstoties ar riepu testiem un atsauksmēm par tām. Zelta vidusceļu savukārt iespējams atrast, ielūkojoties vidējās un biznesa klases piedāvājumā.

Neatkarīgi no tā, vai vēlies savu auto aprīkot ar Premium vai budžeta klases riepām, meklē tās Riepas1.lv. Šeit noteikti atradīsi savai automašīnai piemērotu riepu komplektu, turklāt – ar bezmaksas piegādi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā atpazīt un novērst auto eņģu nodilumu

Automašīnas eņģēm ir svarīga loma auto drošībā un funkcionalitātē, tie ļauj durvīm, motora pārsegam un bagāžniekam netraucēti atvērties un aizvērties.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti