Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ceļojums ar auto uz Kurzemi - noderīgi ieteikumi un apskates objekti

Kurzeme ir lielisks jūras piekrastes galamērķis, kur sev interesējošus apskates objektus un izklaides iespējas noteikti atradīs jauni un veci, draugu kompānijas un ģimenes ar bērniem. Tas ir viens no tūristu iecienītākajiem Latvijas novadiem, kur iespējams baudīt gan mierpilnu, gan aktīvu atpūtu, turklāt katru reizi atklājot ko jaunu.

Latvijā ir patiesi daudz nozīmīgas un elpu aizraujošas apskates vietas!

Ieinteresējis Kurzemes maršruts un plānot doties ceļojumā ar auto? Tad Jums ļoti noderēs mūsu ieteikumi, kā sagatavot auto ceļam un ko apskatīt - vairāk par to lasiet šī raksta turpinājumā!

Auto sagatavošana

Diemžēl nekad nav iespējams paredzēt, kad auto var piedzīvot tehniskas ķibeles. Bet zinot, ka paredzēts doties garākā izbraucienā, auto vajadzētu pienācīgi sagatavot!

Lūk, pāris padomi, kā to izdarīt:

Pārbaudiet auto riepas!

Pārbaudiet - Jūsu auto riepas ir atbilstošas sezonai un laikapstākļiem? Latvijā likumdošana nosaka, ka no 1. oktobra līdz 1. maijam auto drīkst izmantot ziemas riepas ar radzēm, savukārt no 1. marta līdz 1. decembrim auto drīkst izmantot vasaras riepas. Tomēr likumā nav noteikts, kad tieši ziemas riepas ir jāmaina pret vasaras riepām - tā ir katra auto īpašnieka individuāla izvēle, kas būtu jāveic, vadoties pēc laikapstākļiem.

Pārbaudiet - Jūsu auto riepām ir pietiekams protektors un tās ir tehniskā kārtībā? Ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir 4mm, savukārt vasaras riepu minimālais protektora dziļums ir 1,6 mm. Tāpat svarīgi veikt vizuālu apskati, lai secinātu, vai riepām nav kādi bojājumi, kas ir bīstami braukšanai, piemēram, caurumi, dziļi plēsumi u.c.

Pārbaudiet apgaismojuma ierīces!

Pārbaudiet - Jūsu auto apgaismojuma ierīces ir darba kārtībā? Tās ir svarīgas gan, lai Jūs redzētu ceļa virsmu, gan arī, lai citi autovadītāji redzētu Jūsu auto. Laika gaitā lukturiem var izdegt lampiņas vai, piemēram, braucot pa Latvijas ceļiem, kas atsevišķos posmos ir pat ļoti nelīdzeni, apgaismojuma ierīces var būt izregulējušās. Laba doma ir pirms brauciena noregulēt visas apgaismes ierīces, kā arī turēt auto rezerves lampiņas.

Pārbaudiet šķidrumus!

Pārbaudiet - Jūsu auto šķidrumi ir pietiekamā līmenī un atbilstošā konsistencē? Pievērsiet uzmanību ne tikai motoreļļas līmenim, bet arī logu mazgāšanas, bremžu, stūres pastiprinātāja un dzesēšanas šķidrumam! Visi šie šķidrumi ir atbildīgi par auto veiktspēju, tādēļ, lai tie pildītu savas funkcijas, tiem jābūt ne tikai pietiekamā līmenī, bet arī atbilstošā konsistencē, t.i. biezumā un krāsā.

Pārbaudiet tehnisko darbību!

Pārbaudiet - Jūsu auto darbojas kā nākas? Galvenokārt pievērsiet uzmanību auto motoram, kas ir auto sirds un nodrošina visus galvenos darbības procesus! Dodieties izbraucienā, kura laikā pievērsiet uzmanību sekojošām lietām: auto vienmērība, neierastas skaņas, citi aizdomīgi tehnisko problēmu vēstneši. Ja pēc tam ir kaut mazākās aizdomas, tad laba doma ir nogādāt auto uzticamā servisā, kur tam tiks veikta diagnostika un vajadzības gadījumā tehniskās ķibeles tiks novērstas vēl, kamēr tās nav pāraugušas nopietnās problēmās.

Parūpējieties par aptieciņu un papildu aprīkojumu!

Diemžēl mēs nevaram paredzēt visas situācijas, taču ir labi, ja esam gatavi dažādiem notikumu pavērsieniem, tādēļ jo īpaši dodoties garākā izbraucienā auto vajadzētu glabāt pilnvērtīgu aptieciņu, kā arī ņemt līdzi citu papildu aprīkojumu, kas varētu noderēt SOS situācijā.

Aptieciņa:

  • Pretsāpju zāles un citi nepieciešamie medikamenti;
  • Vienreizlietojamie cimdi;
  • Spraužamadatas;
  • Šķēres;
  • Mākslīgās elpināšanas maska;
  • Pārsējs, leikoplasts, brūču plāksteri, marles saites, marles komprese, pārsienamās paketes;
  • Folijas sega.

No likuma viedokļa, pirmās palīdzības aptieciņai jāatbilst Latvijas Republikas Ministru kabineta 2010. gada 3. augusta noteikumiem Nr. 713.

Papildu aprīkojums:

  • Ugunsdzēšamais aparāts;
  • Trose;
  • Avārijas trīsstūris;
  • Atstarojošā veste;
  • Rezerves riepa;
  • Domkrats;
  • Instrumentu komplekts.

3 apskates objekti Kurzemē

Ja plānojas ceļojums ar auto uz Kurzemi, tad mēs atvieglojam Jūsu plānošanas darbus tā, lai varat izbaudīt mūsu Latviju pilnvērtīgi - 3 populāras un elpu aizraujošas vietas Kurzemes piekrastē, kuras noteikti ir vērts apskatīt Kurzemes ceļojuma laikā:

1.Ventas rumba

Ventas rumba ir Eiropā platākais ūdenskritums, kas atrodas Kuldīgā, uz Ventas. Kuldīgas iedzīvotāji un viesi izsenis ir rumbu izmantojuši kā pāreju pār upi, un folklorā ir daudz teiku un nostāstu par to, kā šis Kurzemes dabas brīnums radies. Ventas rumba ļoti iecienīta gan gluži vienkārši dabas mīļu, peldētāju, cilvēkiem, kas tic šī ūdenskrituma ārstnieciskajām spējām, kā arī makšķernieku starpā. Katru rudeni un pavasari Ventas rumba pārsteidz ar elpu aizraujošiem skatiem, kā nārstojošas zivis cenšas uzveikt rumbu un pārlekt tai pāri, savukārt visu gadu var apbrīnot Ventas rumbas daili, kā ūdens šalkoņa mijas ar vēstures elpu, seno ķieģeļu tiltu pār Ventu. Sajūtas gluži kā Venēcijā!

2.Ziemeļu forti

Ziemeļu forti ir nocietinājumi, kas atrodas tagadējās Karostas teritorijā, Liepājas centrā un pie dienvidu robežas. Agrāk, padomu laikā, Ziemeļu forti tāpat kā Karosta bija slēgta militāra teritorija, bet mūsdienās daļēji saspridzinātie forti pieejami ikvienam interesentam. Ziemeļu forti pārsteidz ar maģisko vēstures sajūtu un elpu aizraujošiem skatiem, kā pie jūras paveras plašais horizonts un pret vēsturiskajām celtnēm bangojas atklātās jūras viļņi, turklāt uz nocietinājumu sienām ir skatāmi vairāki lielformāta sienu gleznojumi. Sajūtas gluži kā filmā! Bet, atrodoties šeit, ieteicams būt ļoti uzmanīgiem, īpaši bērniem - stāvkrasts Karostā ir bīstams, un krasts var iebrukt, tādēļ aizliegts doties zem fortu drupām. 

3.Kolkasrags

Kolkasrags ir Kurzemes pussalas tālākais punkts, kas atrodas Talsu novada Kolkas pagastā. Tas atdala Baltijas jūru no Rīgas līča. Šī ir viena no rakstu avotos vissenāk pieminētajām vietām Latvijas teritorijā. Kolkasrags pārsteidz ar savu varenību un elpu aizraujošiem skatiem, kā virs jūras migrē neskaitāmas putnu sugas un, saskaroties jūras un līča ūdeņiem, veidojas ūdens virpuļi. Sajūtas gluži kā pasakā! Bet, atrodoties šeit sliktos laikapstākļos, mēs iesakām būt ļoti uzmanīgiem, īpaši peldētājiem - viļņi dažkārt ir pat ļoti augsti, turklāt virpuļi var ieraut dzelmē. 

Ceļojums ar auto pieprasa patiesi rūpīgu plānošanu un gatavošanos, tomēr tam ir vairākas būtiskas priekšrocības - iespēja pašam plānot savu laiku un noteikt dienas plānu, ņemt līdzi vairāk bagāžas, jebkurā brīdī novirzīties no maršrutiem u.c. Pirms dodaties ceļā, neaizmirstiet parūpēties par tādu svarīgu lietu kā auto apdrošināšana! Sods par braukšanu bez OCTA polises ir patiesi bargs, tādēļ ikvienam auto īpašniekam regulāri būtu jāveic OCTA derīguma termiņa pārbaude. Jāatceras, ka OCTA polises cenu nosaka daudz un dažādi faktori, t.sk. Bonus Malus klase - ienāciet Octas.lv un pārbaudiet savas polises cenu jau tūlīt pat! Mēs vēlam veiksmīgu ceļu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti