Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceļvedis Toyota iegādē - kas jāņem vērā?

Toyota auto marka ir viena no vispārdotākajām visā Baltijā, veidojot aptuveni 18% no tirgus. Rezultāts panākts ar cilvēkam visa nepieciešamā komforta sabalansēšanu par adekvātu cenu. Patērētāji ir iemīļojuši šo auto marku un šim auto zīmolam uzticas.

Kas jāņem vērā iegādes brīdī?

Ir cilvēki, kuriem svarīgs faktors automašīnas iegādē ir cena. Citiem - dzinējs, automātiskā ātrumkārba, salona ekstras vai citas neminētas priekšrocības. 2019. gadā Toyota Baltijā tika pārdoti vairāk kā 13 tūkstošu modeļu, kas ierindoja to starp pārdotākajiem auto. Visā Baltijas tirgū šī marka aizņēma 18 % tirgus daļu. Pēdējos gados Toyota sākusi piedāvāt hibrīdauto klāstu. Pētījumi pierādījuši, ka gandriz katra otrā pārdotā šī auto marka ir hibrīdauto.

Toyota kā auto ir daudz būtisku priekšrocību.

  • Ekonomisks degvielas patēriņš. Aptuvenais degvielas patēriņš šīs auto markas modeļiem būs ap 5-6 L uz 100 kilometriem, kas tik tiešām ir vērtīgs ieguvums.
  • Komforts. Daudzi šīs auto markas modeļi aprīkoti ar gaumīgu salonu, kurš ir komfortabls, kā arī piedāvā dažādas ekstras.
  • Automašīnu ražošanā tiek izmantoti otrreiz pārstrādājamie materiāli, kas norāda uz uzņēmuma ilgtspējīgu domāšanu.
  • Auto aprīkots ar mūsdienīgu virsbūves un salona dizainu.
  • Daudzās no tām iestrādātas mūsdienu tehnoloģijas kā atpakaļskata kamera, parkošanas sensori, dažādi displeji un citas ērtības.

Jāsecina, ka liela daļa no Toyota auto nebūs piemēroti lielām ģimenēm, jo, piemēram, Auris un Yaris modeļi ir pietiekami kompakti, kamēr sedana un hečbeka tipa auto būs Corolla modeļi. Pirms jebkuras auto iegādes jāņem vērā nobraukums, veiktās apkopes un servisa grāmatiņas esamība, kā arī tās tehniskais stāvoklis. Gadījumā, ja tā ir jauna, tad ieteikums izbraukt pāris testa braucienus, lai sajustu, vai tas ir auto, kuru esi vēlējies iegūt savā īpašumā. 

Foto: Gautam Sudarsan. Pexels.com 

Populārākie modeļi un to atšķirības 

Foto: Brcauto.eu

Toyota Auris

Auris ir viens no populārākajiem un pārdotākajiem Toyota modeļiem. Tas pieejams gan ar kompaktu virsbūvi, gan kā universālis. Pārsvarā šis auto būs pieejams ar automātisko ātrumkārbu un ar 1.6 līdz 1.8 litru benzīna motoru. Liels ieguvums, ka jaunākās paaudzes Auris būs aprīkoti ar apakaļskata kameru un borta kompjūteru. Atpakaļskata kamera ļaus precīzi noparkot auto pat visgrūtākajās vietās, ja arī neesi sevišķi pieredzējis autobraucējs. Lietotiem šāda tipa auto nobraukums var būt visdažādākais, tomēr ieteikums ir izvēlēties tādus, kuriem tas ir līdz 200 tūkstošiem kilometru.

Foto: Brcauto.eu

Toyota Corolla

Corolla tiek uzskatīts par populārāko šīs markas zīmolu. To šim auto nodrošina fakts, ka šī ir dabai draudzīga mašīna. Tāpat Corolla modelis savu popularitāti iemantojis ar to, ka tai ir trīs dažādi virsbūves tipi, kā arī divi ir hibrīda elektroauto. Populārākais no modeļiem ir sedans, kā arī hečbeks. Abi šie modeļi aprīkoti gan ar automātisko, gan mehānisko ātrumkārbu. Auto ir ar četrām durvīm, taču atšķīrībā no Auris, ne visi modeļi ir aprīkoti ar atpakaļskata kameru. Arī motors būs mazāks - iespējams pat  1.4 litru dīzeļdzinējs. Līdzīgi kā ar Auris, ieteikums lietotu auto tirgū izvēlēties šo modeli ar nobraukumu līdz 200 tūkstošiem kilometru.

Foto: Toyota.lv

Toyota Yaris

Yaris modelis ir mazākais no šiem trim, taču populārs sava kompaktuma dēļ. Pārsvarā aprīkots ar benzīna dzinējiem no 1.0 līdz 1.5 litru vai 1.4 litru dīzeļdzinēju. Benzīna aprīkotiem Yaris vidējais benzīna patēriņš būs ap 5.5 līdz 6 litri uz 100 kilometriem, kamēr dīzeļdzinēja aprīkoti būs krietni ekonomiskāki - 4.4 litri uz 100 kilometriem. Četras no Yaris versijām pieejamas ar mehānisko ātrumkārbu, kamēr tikai viena ar automātisko ātrumkārbu. Yaris modeli ieteikums ir iegādāties pēc iespējas nenolietotu. Ap 100 tūkstoši kilometru nobraukums būs labākais iespējamais variants.

Foto: Gregory Costa. Pexels.com

Ko ņemt vērā remontu gadījumā un rezervju daļu pieejamībā?

Kā jebkuru auto arī Toyota modeļiem atsevišķos brīžos būs nepieciešamas apkopes un remonts kā, piemēram, pirms ikgadējās tehniskās apskates. Remontu gadījumā vislabāk ir atrast īsto servisu. Latvijā pieejami daudz autoservisu, kuri specializējas tieši uz Toyota auto modeļu remontu, ieskaitot oficiālā dīlera servisu.

Rezerves daļas arīdzan visā Latvijā ir viegli pieejamas, Google.lv ierakstot atslēgvārdus Toyota rezerves daļas. Viegli un ērti varēsi atrast sev labākos variantus no vairāk kā desmit dažādiem piegādātājiem.

Toyota popularitāte ļauj šo auto saukt par vienu no pieejamākajiem Latvijā. Arī no servisa un apkopes viedokļa var atrast labākos iespējamos variantus, lai šīs markas auto kalpotu ilgi.

Vai arī Tevi interesē iegādāties Toyota? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd esi auto meklējumos, pareizā vieta, kur lūkoties pēc lietota vai mazlietota auto, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un atrodi savu nākamo auto jau tagad!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti