Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cieņpilnas BMW series automašīnas

Parasti par BMW īpašniekiem kļūst aktīvi, veiksmīgi cilvēki. Kad jums pieder šāda automašīna, pret Jums nekavējoties sāk izturēties atšķirīgi. Ikviens redz, ka esat daudz sasniedzis šajā dzīvē, un tas raisa cieņu (un dažiem var būt skaudība, atkarībā no cilvēka).

Bet ķersimies pie paša auto. Šādai automašīnai nenoliedzami irļotidaudz priekšrocību. 
Plusi:
- pienācīga paātrinājuma dinamika
- ļoti efektīvs uzticams dzinējs,
- visu riteņu piedziņa
- lieliska transmisija.

Izskata stils un prestižs ir valdzinošas, acīmredzamas biznesa klases pazīmes. Ārējais dizains ir spēcīgs un iespaidīgs. Automašīna izraisa satiksmes dalībnieku cieņu.

Priekšrocības ietver kvalitatīva salona beznosacījuma komfortu, kā arī bagāžnieka ietilpību. Ergonomikas līmenis ir augsts. Automašīna ir slavena ar savu labo skaņas izolāciju. Aukstā laikā šis auto ļoti ātri ieslēdzas un tikpat ātri uzsilst.

Lielākajai daļai BMW zīmolu ir vairāki komplektācijas līmeņi, kas ļauj piešķirt tikai tās īpašības, kuras uzskatāt par nepieciešamām. Tas ietaupīs ievērojamu Jusu naudas summu, jo atteiksities no visām nevajadzīgajām papildu funkcijām.

BMW X5 G05                                               

Bet tagad gribētos pāriet uz mūsu galveno šī apraksta tēmu - un tas ir BMW X5 G05.
Tas ir slavenā vidējā izmēra krosovera BMW X5 ceturtā paaudze no Vācijas uzņēmuma BMW. Šī modeļa ražošana Eiropā tika uzsākta 2018. gada novembrī. Auto modeļa uzmanības centrā ir nevis radikālas izmaiņas visā, kas var būt tajā, bet gan tieši elementu attīstība, kas jau ir labi zināmi no iepriekšējās versijas. Piemeram ir radiatora režģa slēģi, kas atveras tikai tad, kad radiatoram nepieciešama gaisa plūsma (kas tiek darīts, lai samazinātu gaisa pretestību). Priekšējā optika jau ir "bāzē" - LED, ka arī ir pieejamas konfigurācijas ar lāzera-luminofora tālo gaismu, kas aptver 500 m attālumu. Būtiskas izmaiņas salīdzinājumā ar iepriekšējām versijām ir aizmugurējie lukturi, kas zaudējuši savu L formu.

Runājot par automašīnas izmēriem - ceturtās paaudzes BMW X5 ir palielinājies izmēros: garums ir 4922 mm (plus 36 mm), platums - 2004 mm (+ 66 mm), riteņu bāze - 2975 mm (plus 42 mm). Samazinājās tikai automašīnas augstums - 1745 mm (mīnus 17 mm).

Izmaiņas interjerā BMW X5 G05

Salona dizainā ir vairāk izmaiņu: parādījusies cita, mazāk masīva stūre, analogā instrumentu paneļa vietā 12,3 collu virtuāla (ar spidometra un tahometra skalām spoguļattēlā), izvirzīta multimediju sistēmas planšete (arī 12,3-collu diagonālu augšējā versijā) ir “atgriezta” uz priekšējo paneli. Klimata kontroles ekrāni atrodas starp centrālajiem deflektoriem.
Gaismas vadības bloks ar grozāmo kloķi tika nomainīts pret spiedpogu, turklāt mainījies arī selektoru un pogu izvietojums centrālajā tunelī (šeit pārcelta arī dzinēja palaišanas poga).

BMW X5 ir pieejamas divas benzīna un divas dīzeļdegvielas spēkstacijas. Pirmās ir versijas xDrive40i (3,0 litru V6 ar turbokompresoru ar 340 ZS un 450 Nm griezes momentu) un xDrive50i (4,4 litru divu turbo V8 ar 462 ZS un 650 Nm griezes momentu).
Dīzeļa versijas ir bāzes xDrive30d (3,0 litru turbodzinējs ar 265 ZS un 620 Nm) un augstākās klases M50d (3,0 litru dīzelis ar četriem turbokompresoriem, 400 ZS un 760 Nm).
Automašīna ar jaunāko dzinēju paātrinājumu līdz 100 km/h pabeidz 5,2 sekundēs.
Visas X5 versijas (izņemot dažas ASV tirgum paredzētās versijas) ir aprīkotas ar 8 pakāpju ZF automātisko pārnesumkārbu un pilnpiedziņu ar sajūgu priekšējiem riteņiem.

Krosovers ir veidots uz modulārās CLAR platformas, ko tas dala ar BMW 5. un 7. sērijas.
Tas nozīmē, ka automašīnai ir dubultā sviru balstiekārta priekšā un daudzsviras balstiekārta aizmugurē. Pēc izvēles iespējams iegūt pneimatisko balstiekārtu, kas pie ātruma 138 km/h) automobili automātiski nolaiž par 20 mm, turklāt krosoveru var arī pacelt un nolaist uz augšu un uz leju par 40 mm pēc vadītāja pieprasījuma. Ir iespējams pasūtīt arī elektroniski bloķējošu aizmugurējo diferenciāli, stūres aizmugurējos riteņus un aktīvo aizmugurējo stabilizatoru.

Vai vēl kaut kas ko aizmirsam pieminēt?

Ja jūs nolemjat izmantot X5 bezceļa, modelim pirmo reizi ieviestā Off-Road pakete ir īpaši izstrādāta Jums un Jūsu komfortam (rūpnīcas aizsardzība priekšā un aizmugurē, diferenciāļa bloķēšana, pilnpiedziņas darbības režīmi un konfigurētas palīgsistēmas braukšanai pa smiltīm, akmeņiem, granti vai sniegu).

Auto var būt aprīkots ar riteņiem ar izmēru no 18 līdz 22 collām, panorāmas jumtu, visapkārtējam kamerām, četru zonu klimata kontroli, projekcijas displeju, 1500 vatu Bowers&Wilkins audio sistēmu ar 20 skaļruņiem, kā arī kā paplašināto elektronisko drošības sistēmu klāstu.
Vairāk informācijas meklē pie mums - BRC autocentra. Gaidām Jūs ar prieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti