Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Daikin Altherma 3 siltumsūknis - mūsdienīgs risinājums komfortablai apkurei

Pagājušā gada nogalē mēs jau iepazīstinājām ar Daikin jaunākās paaudzes gaiss-gaiss siltumsūkņu sēriju OH4. Tā ievadīja jauno produktu sēriju Bluevalution, kas darbojas ar dabai draudzīgāko aukstuma aģentu (freonu) R32. Šogad Daikin apliecināja savu vispasaules klimata tehnikas līdera statusu un ir laidis klajā jaunu siltumsūkņu sēriju Altherma 3, kas apsteidz visus ar savu vadības vienkāršību, funkcionalitāti, un parametriem.

Altherma 3 sērija iekļauj sevī jaunākos dalītā tipa gaiss-ūdens siltumsūkņus ar nominālo siltuma jaudu 4, 6 un 8 kW, kas atbilstoši var tikt izmantots ēku un telpu apkurei līdz pat 170m2. Lietotāju ērtībai pieejami siltumsūkņi ar un bez rūpnieciski iebūvētām karstā ūdens tvertnēm. Tas ļauj tos izmantot dažādām apkures sistēmām un hidrauliskiem slēgumiem.

 

Altherma 3 – jau pieejams un augsti pieprasīts.

Šī sērija sevī iemieso jaunākos dizaina un tehnoloģiju sasniegumus. Tas ir vienīgais siltumsūknis gaiss-ūdens ar Energoefektivitātes novērtējumu A+++ saskaņā aŗ direktīvu 811/2013 (ar iebūvētu vadības paneli, siltumsūknis kā vienīgais apkures avots).

Siltumsūknis izstrādāts Eiropas reģionam, kā arī tiek ražots Eiropā. Tas satur būtiskākās Eiropas patērētajam nepieciešamās funkcijas, dizains, izmēri un strāvas parametri ir atbilstoši Eiropas tirgum un, kas ir īpaši svarīgi, tas atbilst Eiropas, tai skaitā Baltijas un Skandināvijas klimata prasībām.

 

Jauna paaudze – jauni dizaina standarti

 

Daikin īpašu vērību ir pievērsis jaunās sērijas dizainam un par savu veidolu jau ir ieguvis starptautiski nozīmīgo dizaina balvu iF design Award 2018. Papildus ārējā dizaina uzlabojumiem, tam ir virkne praktisku uzlabojumu, kas sniegs papildus ērtības uzstādītājam un lietotājam.

Daikin siltumsūknis aizņem vēl mazāk vietas kā iepriekš. Iekārta ar iebūvētu 180 vai 230l karstā ūdens tvertni uz grīdas aizņem vien 60x 60 cm. Iekārtas veidols veidots tā, lai tā iekļautos jebkurā interjerā. Līdzīgi kā cita sadzīves tehnikai, ir pieejamas versijas ar baltu vai pelēku korpusu.

Iekārtā iekļauts viss, kas nepieciešams standarta ēkas apkures nodrošināšanai, kā ,piemēram: jaudīgs cirkulācijas sūknis, viegli kopjams magnētiskais filtrs, izplešanās trauks, drošības aprīkojums un pat saražotās siltumenerģijas uzskaite. Tādā veidā pasūtītājam izpaliek neprognozējamie izdevumi par papildus akumulācijas tvertnēm un to apsaistes materiāliem, un tam nav nepieciešama papildus vieta. Kompakto mājokļu īpašniekiem, tas ir dubults ieguvums.

Jaudīgs Invertera Swing kompresors pielāgos savu darbību nodrošinās nominālo jaudu līdz pat -23oC. Tas ir labākais sniegums gaiss- ūdens siltumsūkņu tirgū.

 

Labākie parametri tirgū, plašāks pielietojums.

 

Jaunā sērija spēj nodrošināt līdz pat +65oC izejošo siltumnesēja temperatūru bez papildus sildelementiem. Tas paver iespējas to izmantot arī klientiem ar augstas temperatūras radiatoriem, piemēram, tur kur iepriekš bija malkas vai dīzeļa apkure un tādā veidā iegūt ekonomisku, mūsdienīgu apkuri un prognozējamu iekštelpu klimatu katru dienu.

Protams, Daikin gaiss- ūdens un gaiss- gaiss siltumsūkņi joprojām ir plaši pieprasīts siltuma avots vasarnīcās, vasaras mājās un dzīvokļos ar krāsns apkuri, kur ierīkot zemes siltumsūkņus ir dārgi vai ierobežotās platības dēļ neiespējami.

Daikin unikālais brīvi stāvošais siltummainis ļauj izvairīties no enerģijas patēriņa brīžos, kad ierīce netiek izmantota, kā arī saglabāt siltummaini brīvu no ledus un veikt drošu atkausēšanos, nepatērējot papildus enerģiju.

 

Intuitīvs vadības panelis, kas saprotams ikvienam.

 

Vadības panelis ir pilnībā modernizēts, tagad vadīt iekārtu ir tikpat viegli, kā rīkoties ar cepeškrāsni vai veļas mašīnu. Vadība ir intuitīva, krāsains displejs ataino visas darbības ar atbilstošiem apzīmējumiem.

Iekštelpu bloks ir aprīkots ar viedo aci, kas ļauj ‘’garāmejot’’ pārraudzīt tās statusu. Iekārtas vadība iespējama latviešu, krievu, angļu valodās bez papildus aksesuāriem vai piemaksām. Mūsdienu tehnoloģiju piekritējiem ir pieejama arī ‘’dzimtā’’ Daikin izstrādātā bezmaksas tālvadība, kas jums ļaus caur aplikāciju nodot komandas, ielūkoties aktuālajās temperatūrās un sastādīt darbības grafikus.

Zaļās enerģijas piekritējiem tālvadības modulis ļaus maksimāli izmantot savu solāro bateriju saražoto enerģiju un panākt enerģijas maksimālu pašpatēriņu.

 

Latvietis praktiskais

 

Igaunijas un Lietuvas siltumsūkņu tirgus vairakkārt pārsniedz Latvijas statistiku, taču šogad apkures segmentā vērojamas būtiskas pārmaiņas.

Pagājusī apkures sezona bija gara un āra gaisa temperatūra ilgstoši turējās zem nulles. Ziemas sezonā granulu cena, kvalitāte ļoti svārstījās un brīžiem tās pat nebija pieejamas.

Tas palīdzēja daudziem, kas iepriekš lietoja granulas vai malkas apkuri, nosvērties par labu siltumsūkņa ierīkošanai, gan jaunbūvēs, gan senāk būvētajās privātmājās.

Visi iepriekšējos gados uzstādītie Daikin zemes, gaiss-gaiss un gaiss–ūdens siltumsūkņi tika galā ar uzdevumu un nodrošināja pietiekamu siltuma daudzumu, pat ja āra temperatūra noslīdēja līdz -25oC.

Tas ir ražotāja standarts – uzticams sniegums pat visskarbākajos apstākļos.

Mums ir patiess prieks, ka arī jaunās sērijas Altherma 3 siltumsūknis jau ir izpelnījies zināmu ažiotāžu arī Latvijā un tam ir patiesi liels pieprasījums.

 

Siltumsūkņa izvēle nav viegls uzdevums, taču pirms pieņemt lēmumu ir jāapzinās, ka:

Siltums mūsu klimata joslā ir primārā nepieciešamība, tas ir nepieciešams katru dienu, 24 stundas diennaktī (tas ir daudz biežāk kā jaudīgs dators vai platekrāna TV)

Pareizi izvēloties un ierīkojot apkuri, tā Jums ļaus atpūsties (vai arī nodarbinās) nākamos 10-15 gadus. Tas, kas tagad šķiet neliels vingrojums, vēlāk var pārvērsties par nepadarāmu paša spēkiem vai apgrūtinājumu apkārtējiem.

Siltumsūknis ir produkts, kas pakļauts tehnoloģiskajam progresam. Ikdienas lietošanā jaunākie produkti sniegs lielāku ekonomiju un samazinās atmaksāšanās termiņu. Nav rentabli iegādāties tehniku, kas atpaliek jau par veselu paaudzi.

Daikin Altherma ir tirgus līderis pasaules mērogā un tas garantē tā ilgtspēju un nepieciešamības gadījuma tehnisko atbalstu un rezerves daļu pieejamību visiem Daikin produktiem ilgtermiņā.

 

Tiem, kas vēl domā, kuru iekārtu izvēlēties vai nevar izlemt par konkrētā risinājuma piemērotību, lūdzam apmeklēt mūsu biroju klātienē, iepazīties ar pilnu produkta aprakstu vietnē www.airwave.lv vai tikties ar mums un Daikin montāžas speciālistiem izstādē Māja/ Dzīvoklis 2018.

Personalizētu piedāvājumu sistēmas ierīkošanai var iegūt arī zvanot pa tālruni 675 666 07 vai aizpildot anketu mājas lapā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti