Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Darbs no mājām – kā uzsākt karjeru IT nozarē?

Laikmetā, kuri raksturo strauji tehnoloģiskie uzlabojumi, informācijas tehnoloģiju (IT) nozare ir svarīga ekonomikas sastāvdaļa. Latvija, ar savu aizvien pieaugošo jaunuzņēmumu (start-up) skaitu un ārvalstu investīcijām tehnoloģijās, nav izņēmums. Šis raksts ir kā ceļvedis tiem, kuri vēlas iegūt profesiju IT jomā Latvijā, pat ja nav formālas izglītības šajā jomā.

Darbs no mājām IT nozarē

Industriju un pakalpojumu digitālā transformācija ir padarījusi IT par neatņemamu mūsdienu dzīves daļu. Sākot ar veselības aprūpi un beidzot ar finansēm, IT profesionāļi spēlē kritisku lomu sistēmu uzturēšanā un uzlabošanā, kas uztur sabiedrību darbībā.

Latvijā tehnoloģiju nozare ir piedzīvojusi ievērojamu izaugsmi pēdējos gados, piedāvājot ne tikai darba drošību, bet arī plašas karjeras izaugsmes iespējas. Pēdējo gadu notikumi ir pierādījuši plašākai sabiedrībai, ka ir iespējams arī darbs no mājām. Un IT nozare ir viena no tām, kur šāds darbs tiek atbalstīts pilnībā vai vismaz daļēji.

Balstoties uz dažādiem statistikas modeļiem, vidējā mēneša alga IT nozares profesionāļiem Latvijā svārstās no 1 500 līdz 4 000 eiro. Specializētās jomās, piemēram, kiberdrošībā, datu analīzē un programmatūras izstrādē, bieži vien ir iespējams nopelnīt pat vairāk.

Alternatīvi ceļi karjerai IT jomā

Lai arī grāds datorzinātnē ir noderīgs un atvieglo centienus uzsākt karjeru IT, tas nav obligāts nosacījums. Lūk, dažas alternatīvas, kā ir iespējams “ielēkt” IT jomā:

Tiešsaistes kursi

Daudzas tiešsaistes platformas, piedāvā kursus dažādās IT apakšnozarēs. Šie kursi bieži vien pēc to pabeigšanas izsniedz sertifikātus, nodrošinot reālu pierādījumu par jūsu prasmēm.

IT nozarē ir pieejams plašs skaits kā maksas, tā arī bezmaksas kursu. Pēdējos no minētajiem visbiežāk organizē starptautiski un lieli IT uzņēmumi, lai “izaudzinātu” jaunus kolēģus.

“Bootcamp” – intensīvi kodēšanas kursi

“Bootcamp” ir intensīvas apmācības programmas, kas ir paredzētas dalībnieku apmācībai prasmēs, kas nepieciešamas karjerai programmatūras izstrādē vai datu analīzē. Bieži vien pēc šādiem intensīviem kursiem tiek piedāvātas arī darba iespējas kādā no IT nozares uzņēmumiem.

Tīklošanās IT pasākumos

Profesionālā tīklošanās ir svarīga jebkuras karjeras veidošanas sastāvdaļa. Piedalieties nozares pasākumos, tiešsaistes semināros un sazinieties ar profesionāļiem nozarē, lai paplašinātu savu tīklu un, iespējams, “iekāptu” IT nozarē.

Latvijas IT nozarē ir iespējams būvēt veiksmīgu karjeru ar augstāku algu nekā vidējo valstī. Lai arī izglītība šajā jomā ir svarīga, ir vairāki alternatīvi veidi tiem cilvēkiem, kuriem šādas kvalifikācijas nav.

Mācoties tiešsaistes kursos, “bootcamp” intensīvajās apmācībās un tīklojoties, topošie IT profesionāļi var apgūt nepieciešamās prasmes un pieredzi, lai gūtu panākumus šajā dinamiskajā nozarē.

Kamēr pilnveidojat savas prasmes ar kursiem un “bootcamp” apmācībām, lai “ielēktu” informāciju tehnoloģiju nozarē, ir vērts padomāt arī par citām iespējām, kā pelnīt naudu attālināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti