Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Dārza mēbeles – kā iekārtot āra atpūtas stūrīti?

Lai gan liekas, ka līdz pavasarim vēl ir laiks, ņemot vērā šī gada silto ziemu, tas var pienākt nemanot, tāpēc daudzus šim gadalaikam raksturīgos darbus vērts plānot jau tagad! Viens no šiem darbiem ir sava dārza vai iekšpagalma iekārtošana. Lielu daļu piemājas zemes pleķīša kopskata veido dažādas dārza mēbeles, tāpēc šajā rakstā aplūkosim to veidus un sniegsim padomus sava āra atpūtas stūrīša iekārtošanai!

Dārza mēbeļu veidi

Līdzīgi kā ar daudzām citām mums it kā ierastām lietām, arī dārza mēbeļu pasaule izrādās daudz plašāka, kā daudziem varētu šķist. Kad pienācis laiks iegādāties dārza mēbeles, iespējas ir ļoti plašas. Zemāk uzskaitītas dažas no mēbelēm, kuras var rast vietu Tavā dārzā vai pagalmā:

  • dārza dīvāni;
  • ēdamgaldi un krēsli;
  • atpūtas krēsli un soli;
  • zviļņi;
  • saliekamās gultas;
  • šūpuļkrēsli;
  •  grila galdi;
  • u.c.

Izvēloties sev piemērotas dārza mēbeles, viens no svarīgākajiem faktoriem, kurš jāņem vērā ir iekārtojamā platība. Ja Tavs iekšpagalms ir neliels, labākā opcija būs kompakti dārza mēbeļu komplekti, kā, piemēram, dārza galds ar četriem līdz sešiem krēsliem. Turpetim, ja vietas dārzā vai iekšpagalmā ir vairāk, ir vērts apsvērt ārtelpu dīvānu vai pusdienu mēbeļu komplektus. Pieejamā platība lielā mērā noteiks piemērotu dārza mēbeļu izvēli.

Tikpat liela nozīme dārza mēbeļu izvēlē ir to plānotajam pielietojumam – ja Tev patīk gozēties pavasara saulītē lasot grāmatu, tam lieliski derēs labs un ērts zvilnis, taču, ja vairāk rušinies pa dārzu un mēbeles ir nepieciešamas vien īsam atelpas brīdim, labāk izvēlēties labu dārza solu vai krēslu. Nosakot dārza mēbeļu pielietojumu savā dārzā vai pagalmā, iegādāties sev piemērotu komplektu vai mēbeli būs daudzkārt vieglāk!

Pareizo materiālu izvēle Tavām dārza mēbelēm

Katram materiālam, kurš izmantots dārza mēbeļu izgatavošanā ir gan savas priekšrocības, gan trūkumi. Zemāk aplūkosim dažus no izplatītākajiem materiāliem, kuri tiek izmantoti dārza mēbeļu ražošanā.

Koka mēbeles

Koka mēbeles ir izturīgas, it sevišķi ja tās ir veidotas no blīva koka, piemēram, oša vai ozola. Tām ir nepieciešama zināma kopšana, lai koks saglabātu lielisku stāvokli, taču atskaitot šo nelielo neērtību, labs koka dārza mēbeļu komplekts ir prātīgs ieguldījums, jo kalpos vēl daudzus gadus! Kā mīnusu koka mēbelēm var minēt to salīdzinoši augsto cenu, par kvalitatīviem šādu mēbeļu izstrādājumiem.

Pītās dārza mēbeles

Pītās dārza mēbeles tiek izgatavotas vai nu no dabīgām palmu u.c. šķiedrām vai tiek pītas no sintētiskiem materiāliem. Lai arī dabīgi pītās mēbeles var izmantot ārtelpās, tās nav tik izturīgas pret ekstrēmiem laikapstākļiem kā to sintētiskie analogi. Mēbeles, kuras veidotas no mākslīgām šķiedrām ir ūdensizturīgas un, iespējams, ir izturīgākās pret laikapstākļu ietekmi no visiem šeit aplūkotajiem materiāliem. Tās, tāpat, pateicoties ražošanas tehnoloģiju iespējām, ļauj veidot mēbeles daudzos un dažādos elegantos stilos.

Metāla dārza mēbeles

Dārza mēbeles, kuras izgatavotas no metāla izskatās stilīgi, taču lielākā daļa metālu un to sakausējumu (ja tie nav krāsoti vai pārklāti ar aizsargmateriāliem) ir pakļauti rūsēšanas procesam, kas nav praktiski, ja mēbeles atradīsies zem klajas debess. Šeit gan kā izņēmums jāmin alumīnijs – tas ir ūdensdrošs un to gatavotās mēbeles dārzā var atstāt visu gadu!

Plastmasas dārza mēbeles

Plastmasas mēbeles ir vieglas, salīdzinoši lētas un neprasa īpašu kopšanu. Tās gan ir pakļautas iespējai izbalēt Saulē, kā arī daži plastmasu materiāli smērējas, taču, ja Tavs budžets ir ierobežots, plastmasas mēbeles ir lielisks risinājums dārza vai iekšpagalma iekārtošanai. Tikai neaizmirsti tās nostiprināt vai ienest iekšā stipra vēja vai vētras laikā, citādi var nākties tās meklēt visai tālu no vietas, kur tās atstāji.

Domā par sava dārza vai iekšpagalma atsvaidzināšanu laikus!

Lai arī kalendārs joprojām vēsta, ka ir ziema, ir skaidrs, ka pavasaris vairs nav aiz kalniem, tāpēc neatliec sava dārza vai pagalma iekārtošanu uz pēdējo brīdi! Aplūkot stilīgas un praktiskas mēbeles dārzam vari jau tagad – ienāc www.1a.lv! Šeit atradīsi visu atpūtai mājās un dārzā – krēsli, galdi, dārza mēbeļu komplekti un daudz kas cits par lieliskām cenām Tevi gaida interneta veikalā 1a.lv! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti