Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Datori spēlēm, darbam, mācībām – kādu izvēlēties?

Dators ir mūsdienu dzīves nepieciešamība – to izmantojam gan darbam, gan mācībām, gan izklaidei. Kad pienācis laiks jauna datora iegādei, aktuāls var kļūt jautājums par to, kādam datoram dot priekšroku. Lai izvēli izdarīt būtu vienkāršāk, esam sagatavojuši informāciju par datoru veidiem un svarīgākajiem kritērijiem, kam pievērst uzmanību, meklējot piemērotāko risinājumu.

Stacionārie datori

Stacionārais dators ir visnotaļ universāls risinājums, jo noderēs gan skolēniem mācību procesā, gan strādājošajiem veicot darba pienākumus. Šī var būt laba izvēle arī tad, ja vajadzīgs personālais dators spēlēm. Ar to spēlēt spēles ir daudz ērtāk, nekā, piemēram, izmantojot portatīvo datoru.

Stacionāriem datoriem ir virkne priekšrocību, piemēram, to komponentes nomainīt ir salīdzinoši viegli – vienkārši jāiegādājas nepieciešamā detaļa (piemēram, videokarte, cietais disks, procesors utt.) un ar to jāaizvieto vecā detaļa, kas savu laiku jau ir nokalpojusi. Jāpiebilst, ka stacionārais dators var būt arī finansiāli izdevīgāks pirkums – stacionārais dators visbiežāk izmaksās lētāk nekā tādas pašas veiktspējas portatīvais dators. Šādu datoru ir arī viegli personalizēt, aprīkojot to ar sev tīkamu klaviatūru, peli, monitoru u.c.

Kopumā stacionārais dators ir laba izvēle, ja to plāno izmantot vairāki cilvēki dažādām vajadzībām.

Portatīvie datori

Neskatoties uz stacionāro datoru daudzajām priekšrocībām, milzu popularitāti iemantojuši arī portatīvie datori. Un tas ir arī saprotams – portatīvais dators sniedz lielāku brīvību. Tas ir viegli pārnēsājams, tādēļ tiek plaši izmantots gan darba, gan mācību vajadzībām.

Portatīvo datoru piedāvājums ir patiešām iespaidīgs. Lai saprastu, kāds dators ir piemērotākā izvēle, vajadzētu izvērtēt, kādam mērķim tas pamatā tiks izmantots. Piemēram, ja datorā plānots skatīties filmas, ieteicams izvēlēties ierīci ar lielāku ekrānu. Savukārt, ja dators paredzēts tikai kā laika kavēklis ceļojumu laikā, iespējams, pietiks ar mini datoru – sava mazā izmēra dēļ, tie ir daudz ērtāk pārnēsājami.

Uzmanību vajadzētu pievērst arī datora operētājsistēmai un atmiņai. Ja pirmais aspekts vairāk ir gaumes jautājums, tad otrais atkarīgs no tā, cik daudz informācijas datorā plānots glabāt.

Portatīvo datoru var izmantot arī spēlēm – tādā gadījumā priekšroka būtu jādod īpaši jaudīgam un ātram datoram.

Lai saprastu, kurš no datoriem būs piemērotākais, vērts izvērtēt gan savas iespējas un vajadzības, gan piedāvājumu. Ja nepieciešams, var jautāt padomu ekspertiem, kas spēs ieteikt labākos risinājumus.

Daudzveidīgs datoru klāsts interneta veikalā 220.lv

Neatkarīgi no tā, kādu datoru meklē, Tu noteikti to atradīsi interneta veikalā 220.lv. Veikala piedāvājumā plašs datoru klāsts – gan stacionārie, gan portatīvie datori visām prasībām:

  • Personālie datori;
  • Portatīvie datori;
  • Spēļu portatīvie datori;
  • Spēļu personālie datori

Iespējams iegādāties arī datoru komponentes un datortehnikas aksesuārus.

Datortehniku interneta veikalā 220.lv iegādāties ir ērti – pasūtījumu iespējams noformēt vien dažu minūšu laikā, neizejot pat no mājām. Izdevīgi ir arī piegādes nosacījumi – par preci iespējams norēķināties arī pasūtījuma saņemšanas vietā, turklāt var izvēlēties arī izdevīgāko pasūtījuma saņemšanas veidu – 220.lv veikalos Rīgā, tuvākajā pasta nodaļā vai arī ar piegādi uz norādīto adresi.

Dators ir mūsdienu dzīves nepieciešamība. Ja esi jauna datora meklējumos, ieskaties arī interneta veikala piedāvājumos! Tā ir iespēja iepirkties ērtāk un izdevīgāk, turklāt noformējot pirkumu tiešsaistē spēkā ir distances līgums, kas nozīmē, ka iegādāto preci 14 dienu laikā iespējams atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst pircēja prasībām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti