Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Drošākie auto pasaulē

Lai gan ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits pēdējā laikā ir samazinājies, Latvija šajā statistikā joprojām ir viena no ES līderēm. Galvenokārt negadījumu cēlonis ir riskanta transportlīdzekļa vadīšana, piemēram, ātruma pārsniegšana, neuzmanība, utt. Tomēr auto ražotāji vairāku gadu garumā izstrādājuši veidus, kā projektēt drošākus auto – uzlaboti drošības spilveni, attīstītas modernās vadības ekstras. Tāpat ražošanas eksperti noteikuši stingrākus standartus. Lūk, apkopoti daži no drošākajiem auto pasaulē.

Top 5 drošākie auto

1.Alfa Romeo

Drošības rādītājs 9.5/10

Alfa Romeo līniju veido trīs modeļi: “4C”, “Giulia” un“ Stelvio”. Šie auto standarta komplektācijā aprīkoti ar aizmugurējās stāvvietas sensoriem, sadursmes brīdinājuma signālu, automātisku ārkārtas bremzēšanu.

Tāpat atsevišķiem modeļiem ir arī tādas drošības sistēmas kā aklo punktu sensori, joslu brīdinājuma signāls, automātiskie tālās gaismas lukturi, priekšējās stāvvietas sensori un adaptīvā kruīza kontrole. Lai arī drošība ir šīs auto līnijas galvenā prioritāte, jāņem vērā, ka tai nav veikti drošības (sadursmes) testi, tādēļ vērtējums ir subjektīvs.

2.Audi A6, Audi Q3

Drošības rādītājs 9.56/10

Jaunie Audi modeļi koncentrēti nevis uz jaunām, bet gan uzlabotām drošības funkcijām. Par spīti Vācijas autoražotāju daudzveidīgajām līnijām, gandrīz katrs transportlīdzeklis aprīkots ar automātisku avārijas bremzēšanas sistēmu, tai skaitā Audi A6 un Audi Q3 modeļi.

Tipiski šiem modeļiem ir arī gājēju sensori, nakts redzamības palīgsistēma, aktīvo joslu palīgsistēma, stāvēšanas palīgsistēma un adaptīvā kruīza kontrole ar apstāšanās, braukšanas un sastrēguma palīgsistēmu.

Droši ir arī A3, A4, A7 un Q8 Audi modeļi, tomēr A6 un Q3 veikti drošības testi un tie ieguvuši “top Safety Pick +” balvu.

3.Hyundai Kona

Drošības rādītājs 9.63/10

Daudzi Hyundai modeļi drošības testā nesen saņēma “top Safety Pick +” balvu. Tas ir liels sasniegums, jo, tāpat kā Kia zīmols, Hyundai tika uzskatīts par budžeta auto.

Hyundai Kona drošības sistēma ietver sevī sadursmes sensorus, joslu vadības palīgsistēmu un standarta transportlīdzekļa vadītāja uzmanības monitoru.

Citi modeļi aprīkoti arī ar adaptīvo kruīza kontroli, automātisko avārijas bremzēšanu un gājēju sensoriem. Lai arī drošības funkciju klāsts šim auto nav tik plašs kā citiem auto, tā drošības rādītājs noteikts ar testa palīdzību.

Kopumā Hyundai Kona ir ne tikai budžeta, bet arī drošs auto.

4.Acura RDX

Drošības rādītājs 9.64/10

Acura RDX piedāvā pilnu drošības sistēmas komplektu ar uzlabotām autovadītāja palīdzības funkcijām. Tas tiek dēvēts par AcuraWatch un ietver sevī ievērojamu un bagātīgu funkciju klāstu: automātiskie tālās gaismas lukturi, joslu palīgsistēma, sadursmes sensori, automātiskā avārijas bremzēšana, adaptīvā kruīza kontrole un ceļa pārvaldības kontrole.

Visi Acura automobiļi, izņemot netestēto NSX, drošības testos saņēmuši augstus vērtējumus, tomēr tikai RDX modelis pārliecinoši kvalificējies “top Safety Pick +” balvai.

5.Tesla

Drošības rādītājs 9.8/10

Teslas pašreizējā līnijā ietilpst trīs modeļi: the Model 3, Model X un Model S. Visi šie modeļi aprīkoti ar standarta drošības sistēmām, papildu drošībai aprīkoti arī ar automātisko avārijas bremzēšanu, gājēju sensoriem, aklo punktu sensoriem, sānu sadursmes novēršanu.

No trīs modeļiem, “top Safety Pick +” balvu ieguvis tikai Tesla Model 3, tomēr jāņem vērā, ka visi trīs modeļi saņēmuši piecu zvaigžņu vērtējumu avārijas testā (apgāšanās tests). Teslas smagā baterija un zemais smaguma centrs apgrūtina apgāšanos, ko nevar apgalvot par citiem SUV auto.

Diemžēl ne katrs uz ceļa redzamais auto ir drošs. Iegādājoties auto un domājot par drošību, svarīgi pārliecināties arī par derīgu apdrošināšanas polisi, tādēļ noskaidro, kas jāzina par OCTA, mainoties auto īpašniekam - uzzināt vairāk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti