Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Drošs atvaļinājums ir vērtība

Dodoties atvaļinājumā, domājam par to, ko liksim čemodānā, pie kā atstāsim suni vai kaķi, kuram uzticēsim mājokļa atslēgu, lai laiku pa laikam aplaistītu istabas augus... Viss atkarīgs no tā, uz cik ilgu laiku dodamies ceļojumā – nedēļu, mēnesi vai varbūt uz krietni ilgāku laika posmu, atļaujot sev paceļos divus un vairāk mēnešus.

Protams, visas svarīgākās lietas, kas nepieciešamas mājās, sakārtojam laikus, jo, ilgāku laiku esot prom no mājām, vienmēr taču uztraucamies, ka neatgadās kas slikts. Retāk gan padomājam, ka nepatīkamas situācijas un nelaimes var gadīties arī ceļojuma laikā.

Būtībā, nav svarīgi, vai dodamies ceļojumā uz mēnesi vai tikai darba braucienā uz pāris dienām, nedēļas nogales atpūtā uz kalniem, lai paslēpotu un noķertu pēdējos sniega un ziemas momentus, galvenais, lai došanās braucienā būtu droša, patīkama un mēs atgrieztos mājās ar labām sajūtām, ne zaudējumiem, traumām un nepatīkamām atmiņām.

Ceļojuma apdrošināšana, būtībā, sākas no sīkumiem. Esam taču pamanījuši, ka arī pērkot lidmašīnas biļeti kādam braucienam, varam papildus iegādāties bagāžas apdrošināšanu, veselības apdrošināšanu, lidojuma izdevumu apdrošināšanu un tā tālāk. Protams, dodoties īsākā ceļojumā nav lielas vajadzības apdrošināties “līdz zobiem”, pietiks vien ar parastu bagāžas apdrošināšanu, ja nevēlamies piedživot nepatīkamus brīžus, ja bagāža “aizklīst neceļos” vai ar lidojuma izdevumu apdrošināšanu (ja nu atceļas vai kavējas reisi, kuru dēļ nokavējam nākamo pārsēšanos, svarīgu tikšanos vai pēkšņi mainās plāni un pie reizes, izlidošanas datums) – tie ir nelieli izdevum, kurus vienkārši apdrošināt, lai izvairītos no liekām galvas sāpēm un nepatīkamām situācijām, skaidrojoties ar aviokompānijām un raizējoties par zaudētiem līdzekļiem. Bagāžas nozaudēšana vai aizkavēšanās, protams, ir daudz nepatīkamāka, arī tad, ja dodamies vien pāris dienu darījumu braucienā (tiesa, tad lielākoties aprobežojas ar rokas bagāžu, kuras pazušana jau vairs nav atkarīga no aviokompānijas).

Dodoties tālākā ceļojumā uz ilgāku laika sprīdi (arī nedēļas skaitās kā ilgāks laika sprīdis, jo tajā var notikt gana daudz, arī nepatīkamu notikumu), ir praktiski padomāt par ceļojumu apdrošināšanas polises iegādi – tajā iekļautie punkti pasargās ikvienu ceļotāju no daudzām nepatīkamām un sarežģītām situācijām. Protams, ceļojumu apdoršināšana nav tā, kas pasargās no garnadža rokas mūsu kabatā vai saslimšanas ceļojuma laikā, tomēr tā krietni vien spēs atvieglot nepatīkamās situācijas, nodoršinot daudz komfortablākus un patīkamākus ceļojuma apstākļus arī nestandarta situācijās.

Medicīniskie izdevumi ceļojot – no saslimšanas nav pasargāts neviens, arī tad, kad doamies ceļojumā, varam attapties nepatīkamā situācijā, kur saskaramies ar veselības problēmām un traumām. Ja mājās šīs problēmas risināt ir vienkāršāk (zinām kur un kā vērsties), tad svešā valstī tas var būt izaicinājums, turklāt, veselības aprūpes izmaksas var būt stipri vien augstākas, nekā mūsu valstī. Un, ja neesam rēķinājušies ar šādiem papildu izdevumiem ceļojuma laikā, tā izmaksas var kļūt stipri dārgākas, nekā būtu vēlējušies. Plus vēl nepatīkamās un stresa pilnās sajūtas. Pērkot ceļojumu apdrošināšanu, noteikti vajadzētu noskaidrot, kādus tieši medicīnoskos izdevumus sedz polise, kā jārīkojas attiecīgajā situācijā un tā tālāk.

Ceļojumu apdrošināšana ietver dažādus palīdzības punktus, kas nozīmē, tiek apdrošināti dažādi aspekti no Jūsu ceļojuma, iepriekš padomājot par situācijām, kur var rasties nepieciešamība pēc palīdzības – apdoršināšanas polises. Tas attiecas gan uz personīgo mantu nosūtīšanu, mājdzīvnieku un bērnu aprūpi, dokumentu atjaunošanas izdevumiem (ja tie nozaudēti vai nozagti ceļojuma laikā), juridiskā palīdzība vai tulka pakalpojumi – izvērtējot dažādas situācijas un nepieciešamās palīdzības formas, kas var būt nepieciešamas ceļotājam, sastopoties ar dažādām problēmām un grūtībām vai veselības ierobežojumiem. Palīdzības apdoršināšana atšķiras dažādu apdrošinātāju polsēs, tāpēc pirms ceļojuma apdrošināšanas polises iegādes noteikti der izjautāt apdrošināšanas aģentu, noskaidrojot visus polises nodrošinājumus un situācijas, kad šie nodrošinājumi var noderēt vai būt nepieciešami.

Būtiskas ir arī jau minētās ceļojuma izmaiņas vai bagāžas apdrošināšana, kas iekļautas ceļojumu apdrošināšanā, nodoršinot, ka, ja ceļojuma laikā tiek pazaudēta, sabojāta vai aizkavējusies bagāža, polise sedz zaudējumus (tajā skaitā pirkumus, kas aizvieto nozagtajā bagāžā esošos – pirmās nepieciešamības). Izmaiņas lidojumā, kas var radīt zaudējumus polises turētājam, arī atmaksā ceļojumu apdoršināšana. Par šiem punktiem jautājam apdoršinātājam, ļaujot izstāstīt detaļas.

Par īpaši būtiskiem tiek uzskatīti tādi apdrošināšanas punkti, kā mājokļa apdrošināšana (īpašuma apdrošināšana, kamēr saimnieks ir ceļojumā, kā arī mantas apdrošināšana, kas atrodas mājoklī – noder, ja esam projām nedēļu un ilgāk, kas var likties īpaši kārdinoši garnadžiem), nelaimes gadījuma apdrošināšana, kas saistās ar nopietnu nelaimes gadījumu (ar letālu iznākumu) ceļojuma laikā, nodrošinot apdrošināšanas izmaksas tuviniekiem un aizgājēja mirstīgo atlieku atgādāšanu uz mītnes zemi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti