Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Duškabīne ikvienai gaumei

Jaunas dušas ierīkošana vannas istabā nekavējoties piešķir telpai pilnīgi jaunu izskatu, padarot to modernāku un funkcionālāku. Tiesa, ne visi dušas modeļi der katram no mums. Kāds dod priekšroku duškabīnei, cits apvieno vannu ar dušu, vēl kāds ierīko tikai dušas statīvu. Izvēles iespēju ir pietiekoši daudz, tāpēc apskatīsim mazliet tuvāk šos veidus, lai saprastu, kurš no tiem ir piemērots tieši tev.

Duša vannā
Šī alternatīva ir pazīstama daudziem no mums. Un, ja tā padomā, kādēļ gan neapvienot patīkamo ar lietderīgo? Ir tik jauki pagulēt siltā vannā, atpūsties no ikdienas steigas un nemiera. Taču nākamajā dienā saprotam, ka esam aizgulējušies un vannoties nav laika. Šādās situācijās ļoti noderīga ir dušas galva ar turētāju, kā arī, protams, aizkariņi vai vannas siena, kas pasargā no ūdens noplūdēm vannas istabā. Kad vēlies, ej vannā vai dušā. Ļoti praktiski! Turklāt šī opcija īpaši patiks tiem, kuriem ir nelielas vannas istabas.

Dušas kabīnes
Neatkarīgi no tā, vai tava vannas istaba ir pietiekami plaša vai arī tai nepieciešams kompakts plānojums, ir iespējams atrast duškabīnes, kas atbilst visām vēlmēm un vajadzībām. Kvadrātveida dušas kabīne būs piemērota nelielai vannas istabai, jo tās dizains un bīdāmās durvis palīdz ietaupīt vietu. Arī salokāmās durvis būs laba opcija ierobežotām platībām.

Nozīmīga duškabīnes daļa ir paliktnis, kas nodrošina ērtu mazgāšanos, kā arī pasargā no paslīdēšanas. Ja dušas paliktnis nav ietverts komplektā, to iespējams iegādāties arī atsevišķi, taču tad īpaša uzmanība jāpievērš parametriem. Paliktņi lielākoties veidoti no akrila, akmens masas un tērauda. Ilgāk no šiem visiem varētu kalpot tērauds, jo tas ir ļoti ciets un grūti saskrāpējams. Akmens masas un akrila paliktņu kvalitāte ir līdzīga, taču akrils mazāk slīdēs, kā arī būs vienkāršāk uzstādāms, jo nav tik smags. Savukārt akmens masas dušas paliktņi izceļas ar savu eleganci un formu daudzveidību.

Izvēloties duškabīni, uzmanība jāpievērš arī stikla biezumam. Protams, jo tas būs biezāks, jo dārgāk maksās dušas kabīne. Lielākoties sastopamas duškabīnes ar 4 mm biezu stiklu, kas arī ir ekonomiski izdevīgākā alternatīva, taču, ja vēlies ko drošāku, vari iegādāties modeli ar 6 mm biezu stiklu, kas arī būs izturīgāks pret triecieniem un ilgāk kalpos. 8 mm biezs stikls ir ļoti biezs, kā arī dārgs, taču tā cena atspoguļo arī augstu kvalitāti un izturību.

Dušas stūris
Šis ir iecienīts variants vannas istabās, kurās ir mazāk vietas. Dušas stūris parasti sastāv no paliktņa un pusapļa bīdāmām durvīm, vai arī divām stikla sienām. Tas nozīmē, ka dušas divas sienas veido flīzētā vannas istabas telpas daļa. Dušas stūru izmērs var atšķirties – tie var būt platāki, šaurāki, īsāki un garāki. Populārākais dušas stūra izmērs ir 80 x 80, taču tie var būt arī 90 x 90 un 100 x 100 utt. Protams, jo tas būs lielāks, jo ērtāka būs mazgāšanās, taču pirms iegādes noteikti nepieciešams pārbaudīt, vannas istabā ir pietiekoši daudz vietas.

Dušas galvas un dušas jaucējkrāni
Tā kā neviens nevēlas dušu, kurā ir slikta ūdens pievades sistēma, īpaša uzmanība jāpievērš dušas galvas, statīva un jaucējkrāna izvēlei. Pirmais uzdevums, kas jāpaveic, pirms izvēlies īsto modeli – jānosaka, kāds ir ūdens spiediens tavā mājoklī. Kad tas būs skaidrs, dušas sastāvdaļu izvēli varēsi veikt daudz vienkāršāk.

Dušas galvas
Mūsdienās pieejami divu dušu galvu veidi – fiksētās un rokas dušas. Tās pieejamas dažādos izmēros, dizainos, formās un krāsās, kā arī darinātas no daudzveidīgiem materiāliem. Fiksētā dušas galva parasti tiek stiprināta vai nu pie griestiem vai arī pie sienas, izmantojot pagarinājumu. Tās piešķir vannas istabai ļoti elegantu izskatu, kā arī padara mazgāšanos par īstu piedzīvojumu, liekot justies tā, it kā cilvēks stāvētu lietū. Savukārt rokas duša ir daudz vienkāršāka, kā arī funkcionālāka, to parasti piestiprina pie statīva, kas pieskrūvēts pie sienas. Parasti rokas duša ir ieliekama speciālā statīvā, kuru var slidināt uz augšu un leju pa stieni.

Dušas jaucējkrāni
Ir pieejami divu veidu dušas jaucējkrānu sistēmas – ar manuālo regulāciju un termostatu. Manuālā regulācija izpaužas tā, ka viens un tas pats ūdens maisītājs kontrolē gan temperatūru, gan ūdens plūsmu. Tam nav termostatiskās kontroles, un līdz ar to, ja virtuvē tajā pašā laikā, kad kāds ir dušā, atgriež krānu, vannas istabā var sākt tecēt ļoti karsts vai auksts ūdens.
Savukārt termostatiskā dušas sistēma nodrošina nemainīgu ūdens temperatūru, kā arī parasti šādos gadījumos temperatūras regulācijai un ūdens plūsmas regulācijai ir atsevišķi krāni.

Ja esi ieinteresēts papildināt savu vannas istabu, vai arī veikt tajā remontu, vannas vietā izvēloties dušu, ir vērts ieskatīties Prof.lv piedāvājumā, jo tur atradīsi ne tikai dušas kabīnes, stūrus, paliktņus un maisītājus, bet arī pat gatavas sistēmas un visu pārējo santehniku un piederumus, kas nepieciešami vannas istabas iekārtošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti