Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau laikus papētīt, ko piedāvā gaisa kondicionieri un kādas ir to cenas. Iespējams, tieši šobrīd varat atrast mājoklim vai darba vietai piemērotu kondicionieri par labāku cenu nekā karstākajā sezonā.

Savlaicīgi rīkojoties, nereti var ietaupīt pieklājīgu summu un nopirkt tieši to preces modeli, ko vēlaties. Šī likumsakarība attiecas ne tikai uz kondicionieriem, bet jebkurām citām precēm. Iepirkties nesezonā ir finansiāli izdevīgi un, ja līdzekļi ļauj, to noteikti ir vērts izmantot. Jūnija beigās un jūlijā jau var būt par vēlu. Nāksies pirkt nevis to, ko gribat, bet to, kas ir pieejams.

Gaisa kondicionieru izvēles grūtības

Gaisa kondicionieru veidi, pielietojums un cenas ir ļoti atšķirīgas. Tāpat izvēli noteiks plānotais ierīces pielietojums. Vai plānojat to izmantot tikai vienā telpā, piemēram, darbistabā, vai arī gribat ar vienu kondicionieri atdzesēt vairākas telpas. (Visus kondicionierus varat aplūkot Gaisa1 tīmekļa vietnē.)

Mobilie gaisa kondicionieri ir pārvietojami mājokļa ietvaros un arī no vienas ēkas uz citu. Kondicionierim apakšā ir piestiprināti ritentiņi, kas atvieglo tā transportēšanu. Kopējais svars parasti nepārsniedz 30 kg un to var ērti ievietot automašīnā, lai pārvestu uz lauku māju, vasarnīcu, biroju vai izlīdzētu kādam ģimenes loceklim.

Pārvietojamais kondicionieris ir vizuāli pievilcīgs un neaizņem daudz vietu. Kad beidzas sezona, varat to novietot mantu glabātuvē vai kādā kaktā, kur tas netraucēs. Mobilie kondicionieri, kas ietver apsildes funkciju noderēs arī gada vēsākajos mēnešos, lai padarītu uzturēšanos istabā komfortablāku.

Split jeb sienas kondicionieri ir redzami pie lielām biroju ēkām, kafejnīcām un sabiedriskajām ēkām. Iekārta sastāv no divām daļām, kas ir savstarpēji savienotas ar vadiem un caurulēm. Ēkas ārpusē ir redzama salīdzinoši liela ventilatora kaste. Ja dzīvojat pilsētā, pirms kondicioniera montāžas var būt vajadzīgs saskaņojums no mājas iedzīvotājiem vai pašvaldības. Pašu montāžu vēlams uzticēt profesionāliem speciālistiem, nevis veikt saviem spēkiem.

Kuru izvēlēties?

Cenu amplitūda kondicionieru modeļiem ir gana plaša, taču vairumā gadījumu mobilie kondicionieri ir lētāki. Tiem, kas plāno vai vismaz vēlas izmantot kondicionieri vairāku istabu atvēsināšanai, labāka izvēle būs tieši mobilais kondicionieris. Varēsiet atvēsināt dzīvojamo vai bērnistabu un pēc tam novietot to guļamistabā vai dodoties atpūsties uz laukiem paņemt līdzi un izmantot vasaras mājas dzesēšanai.

Nevēlaties iedziļināties un meklējiet konkrētu modeli? Adolus Arctic būs labs variants. Šim kondicionierim ir dzesēšanas, apsildes, ventilācijas un gaisa sausināšanas funkcijas. Varēsiet izmantot gan vasarā, gan dienās, kad vēl nav pieslēgta centrālā apkure. Iekārta piemērota telpām līdz 26 m2, aprīkota ar bērnu aizsardzību, taimeri, LED displeju, pulti, nakts režīmu u.c. noderīgām funkcijām.

Vai kondicionieri rada veselības problēmas?

Pašas karstākās vasaras dienas ir īpaši nepatīkamas cilvēkiem, kas dzīvo vai strādā nenosiltinātos mājokļos, ar logiem vērstiem uz dienvidiem. Temperatūra istabā šādās reizēs var pārsniegt 30 grādu atzīmi. Īpaši apdraudēti ir cilvēki ar novājinātu imunitāti, hroniskām, kā arī sirds un asinsvadu slimībām.  

Gaisa kondicionieris šādās dienās var pat izglābt dzīvības, taču ar gaisa dzesēšanu nevajag arī pārspīlēt. Lieciet kondicionierim dzesēt telpu, vēršot gaisa plūsmu prom no sevis. Pūšot aukstu gaisu tieši sev virsū pastāv risks saaukstēties. Arī pārlieku liels kontrasts starp istabas un āra temperatūru var radīt problēmas, ja staigāsiet iekšā ārā.

Troksnis ir otrs faktors par ko cilvēki mēdz uztraukties, taču modernās iekārtas ir atrisinājušas šo problēmu. Jau pieminētais Adolus Arctic nav skaļāks par 53 db un tam var uzstādīt arī nakts jeb kluso režīmu, kas padarīs kondicioniera darbību vēl diskrētāku. Gaisa1 kondicionieri ir piemēroti lietošanai mājās, darba telpās, kafejnīcās un jebkur citur, kur vēlaties uzlabot telpas mikroklimatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti