Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Husqvarna Automower® 100 testa dienas sakoptai Latvijai

Husqvarna Automower® dodas sakopt zālienu īpašās vietās Latvijā. Pasaules vadošais tirgus līderis dārza, meža un zāliena kopšanas tehnikas ražošanā Husqvarna uzsāk kampaņu “100 testa dienas sakoptai Latvijai”. Projekta ietvaros, kas tiek veltīts Latvijas simtgadei, Husqvarna sešām publiskām vietām Latvijā piešķir robotizēto zāles pļāvēju Automower, lai tas patstāvīgi rūpētos par zāliena kopšanu.

Vietas, kur iespējams redzēt robotu darbībā:

Šīs muižas, pilis, dārzs un dabas parks ir vietas, kuras jebkuram cilvēkam ir vērts apskatīt dzīvē. Katra ar savu šarmu un raksturu, dažas sniedz pat iespēju sajust vēsturisko ģimeņu grezno ikdienu. Visas šīs vietas ieskauj lielas platības, kuru kopšanai nepieciešams smags darbs, tieši tāpēc Husqvarna piedāvā Automower palīdzību!

Jaunmoku pils ainavu arhitekte Guna Mikute pirms robotizētā palīga uzstādīšanas stāsta: “Iepriekš savā pieredzē ar šādu robotu neesmu saskārusies, tāpēc nepacietīgi gaidīšu rezultātus. Mēs Jaunmoku pilī sagaidām vēl skaistāku apkārtni – gludu, skaistu, koptu zālienu. Ceram, ka robota palīdzība sniegs iespēju saimniecības vīrus norīkot citiem pienākumiem, jo robots darbosies patstāvīgi. Mēs arī paredzam, ka ilgtermiņā tas atmaksāsies gan laika, darba, naudas, gan tehnikas ziņā, jo ikdienā lielo tehniku, kas ir traktori lielāko platību pļaušanai, īrējam.”

Husqvarna Latvija tirdzniecības pārstāvis Armands Šatrovskis komentē: “Publiski apmeklējamās vietās ir svarīgi, lai pļaušanas darbi tiek darīti klusām, apmeklētājam pat nepamanot, ka tie tiek veikti, tādēļ parasti šādās vietās ir rūpīgi jāizvērtē, kad darīt dažādus dārza darbus. Turklāt pils, muižu un publisko dārzu teritorijām vienmēr jāizskatās perfekti, zālienam jābūt koptam un gludam. Automower ir ideāls palīgs šādiem gadījumiem, jo tas ir neticami kluss, izveido nevainojamu mauriņu un sniedz vairāk brīva laika citiem darbiem.”

Husqvarna Automower darbības teritorija tiek iezīmēta ar ierobežojošu vadu, to viegli ierokot zemē. Robots izcili strādā arī lietainā laikā. Jaunākie X-line sērijas roboti ir aprīkoti ar signalizāciju un GPS sensoriem, kas tos pasargā pret nozagšanas iespēju. Kampaņas “100 testa dienas sakoptai Latvijai” ietvaros objektos tiek uzstādīti 315X, 450X un 550 Automower modeļi, kas darbojas klusi, sasniedzot tikai 60 decibelu trokšņa līmeni, spēj pļaut līdz 5000 m2 lielu platību, darbojas pat 45% slīpumos un pļauj zālienu 2-6 cm augstumā. Jaunākie Automower aprīkoti arī ar LED gaismām, lai tie vienmēr būtu pamanāmi, un gumijas bamperiem, kas pasargā robotus no neparedzētām sadursmēm.

Par “Husqvarna Group”

“Husqvarna Group” ir pasaulē lielākais āra darbu un dārza tehnikas, tostarp robotizēto zāles pļāvēju, dārza traktoru, motorzāģu un trimmeru ražotājs. Eiropā „Husqvarna Group” ir līderis patērētājiem paredzētu apūdeņošanas produktu jomā un ir viens no pasaules līderiem celtniecības un akmens apstrādes industriju griešanas aprīkojuma un dimanta instrumentu ražošanā. „Husqvarna” produkcija caur izplatītāju tīkliem un vairumtirgotājiem tiek izplatīta vairāk nekā 100 pasaules valstīs. 2017. gadā „Husqvarna Group” neto pārdošanas ieņēmumi sasniedza 39 miljardus SEK, un grupa nodarbināja vidēji 13000 darbinieku vairāk nekā 40 valstīs.

Kontakti:

„Husqvarna Latvija” 

Tel. +371 67520515

E-pasts: [email protected]

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

SILTUMSŪKŅI GAISS-GAISS

Siltumsūkņi gaiss-gaiss ir energoefektīvs sildīšanas un dzesēšanas risinājums, kas izmanto dabīgos resursus, lai saražotu siltumu vai nodrošinātu dzesēšanu. Siltumsūknis gaiss-gaiss ir ļoti ērts risin...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti