Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iepirkšanās ceļvedis jeb kā izvēlēties labākās bezvadu austiņas

Bezvadu austiņas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas daļu to plašo priekšrocību un ērtuma dēļ. Tehnoloģijām attīstoties, nu jau tirgū plašā klāstā ir pieejamas arī austiņas ar bezvadu funkciju. Tās sniedz kustību brīvību, ļaujot pilnvērtīgi veikt ierastās ikdienas darbības iecienītās mūzikas ritmu pavadībā. Raksta turpinājumā ir apkopota noderīga informācija par bezvadu austiņām – to priekšrocībām un izvēles iespējām, lai Tu nepajuktu plašajā to klāstā un spētu izdarīt pareizo izvēli!

Bezvadu austiņu priekšrocības

Bezvadu austiņas ir ierīce, ko ir ļoti ērti un vienkārši savienot ar viedtālruni, izmantojot Bluetooth funkciju. Austiņas telefonam ir daudzfunkcionālas – tās ļauj ne vien klausīties mūziku, podkāstus, audiogrāmatas un vēl daudz ko citu, bet arī pārslēgt dziesmas un atbildēt uz telefona zvaniem, nepaņemot pat rokās viedtālruni. Lūk, vēl dažas no priekšrocībām, ko sniedz šāda veida ierīces:

  • Komforts. Šādas ierīces ir paredzētas tam, lai spētu sniegt ērtumu savienojumā ar augstvērtīgu skaņas nodrošināšanu jebkuros apstākļos un dzīves situācijā. Baudi mūziku, klausies pārraides vai skaties filmas neviena netraucēts.
  • Ilgāks kalpošanas laiks. Ikviens, kas kaut reizi mūžā ir izmantojis šāda veida ierīces ar vadu, zina to katinošo sajūtu, kad vads saplīst un tās vairs nedarbojas kā nākas. Izmantojot bluetooth austiņas, par šādu problēmu turpmāk varēsi aizmirst.
  • Neierobežotas kustības. Droši dodies ikvakara skrējienā, pastaigājies pa parku, veic mājokļa uzkopšanu vai jebko citu, neraizējoties par austiņām, kas varētu sapiņķerēties, izkrist vai pazust.

Bezvadu austiņu veidi

Jāatzīst, ka šobrīd tirgū plašā klāstā ir pieejamas dažāda veida bezvadu austiņas, tomēr daudzveidīgais piedāvājums var radīt apjukumu un ierīces iegādāšanas process var kļūt par īstu izaicinājumu, tādēļ raksta turpinājumā esam apkopojuši pašlaik populārākos un pieprasītākos modeļus.

Ausīs ieliekamās austiņas

Austiņas ir neliela izmēra, līdz ar to tās ir kompaktas, viegli lietojamas un ērti pārnēsājamas. Taču, neraugoties uz to izmēru, tās nodrošina lielisku klausīšanās pieredzi. Iegādājoties šāda veida bezvadu austiņas, komplektā saņemsi arī bezvadu uzlādes kastīti.

Austiņas ar stīpu

Šāda veida modeļi izmēra ziņā ir lielāki un nedaudz smagāki, salīdzinot ar ausīs ieliekamajām bezvadu austiņām, taču to konstrukcija ir veidota tā, lai piegulētu galvas un ausu formai, radot maksimālu komfortu un augstvērtīgu skaņas kvalitāti. Ar šīm austiņām varēsi veikt pat visintensīvāko treniņu, neraizējoties par to, ka tās varētu izkrist ārā vai traucēt.

Austiņas, kas stiprināmas aiz auss

Arī šis variants būs lieliski piemērota izvēle, ja esi aktīvās atpūtas un dzīvesveida piekritējs. Ierīce lieliski piegulēs ausīm, ļaujot aizmirst par to esamību un sniedzot iespēju Tev koncentrēties uz konkrētajā brīdī pašu svarīgāko.

Papildu faktori, ko vēl ņemt vērā

Kā jau noskaidrojām, šāda tipa ierīcēm ir daudz būtisku priekšrocību, tomēr pirms iegādes aicinām izvērtēt to parametrus, lai pirkums sagādātu patiesu prieku un neliktu vilties.

  • Iebūvēts mikrofons nodrošina kvalitatīvu un ērtu saziņu, vienlaikus sniedzot iespēju izmantot šāda veida ierīces kā brīvroku sistēmu. Austiņas ar mikrofonu būs piemērotas gan datorspēļu spēlēšanai, gan fizisko aktivitāšu laikā un braucot automašīnā.
  • Ūdensizturība būs svarīgs aspekts, ja vēlēsies ierīci lietot dažādos laikapstākļos vai atrodoties ūdenī. Kā jau noprotams, ūdensizturīgos modeļus nespēj ietekmēt un sabojāt nedz sviedri, nedz ūdens.
  • Darbības attālums jeb diapazons nosaka to, cik tālu būs iespējams atrasties no telefona, kas savienots ar bezvadu austiņām.
  • Darbības laiks nosaka to, cik ilgi šāda veida ierīce spēs darboties bez uzlādes. Šis ir svarīgs faktors, ko ņemt vērā, ja plāno doties kādā izbraukumā vai ceļojumā un zini, ka pa ceļam nekur nebūs iespējas ierīci uzlādēt.
  • Citas funkcijas, piemēram, apkārtējo trokšņu apslāpēšana, spēcīgāki basi, plašāks frekvenču diapazons un vēl citas priekšrocības ir pieejamas atsevišķiem modeļiem. Atliek vien izvērtēt sev svarīgās funkcijas un aplūkot pieejamos ierīču modeļus, kas spēj tās nodrošināt.

Kad ir iegūta informācija par bezvadu austiņu priekšrocībām, veidiem un faktoriem, ko ņemt vērā, var ķerties klāt nākošajam un galvenajam solim – austiņu iegādei.

Kāda ražotāja austiņas labāk izvēlēties

Kā jau noskaidrots, tirgū plašā klāstā ir pieejamas dažāda veida šāda tipa ierīces. Tās var iegādāties gan internetā, gan fiziskajos veikalos un pat degvielas uzpildes stacijās, taču, lai to kalpošanas laiks būtu maksimāli ilgs, vienlaikus nodrošinot augstvērtīgu skaņas kvalitāti, iesakām iegādāties pazīstamu un uzticamu ražotāju bezvadu ierīces. Patlaban tirgū atzīti ražotāji ir: JBL, Samsung, Sony, Apple, Beats, Jabra un Bose, taču, izvērtējot savu finansiālo situāciju un to, cik daudz līdzekļu esi ar mieru atvēlēt bezvadu austiņu iegādei, protams, vari iegādāties arī citu ražotāju ierīci. Aicinām ņemt vērā, ka tādas vienas labākās bezvadu austiņas nav – viss ir atkarīgs no Taviem mērķiem, vēlmēm un vajadzībām.

Apple ražotājs

Katrs no ražotājiem piedāvā dažādu modeļu un paaudžu austiņas bezvadu funkcijas nodrošināšanai. Piemēram, Apple ražotājs pavisam nesen klajā laida iphone austiņas – Airpods Pro –, kas ir aprīkotas ar trokšņu slāpēšanas funkciju, tām ir skaņas necaurlaidības režīms, pielāgojams izmērs un visas dienas garumā tiek nodrošināts komforts.

Samsung ražotājs

Arī Samsung austiņas – Galaxy Buds Pro – nodrošina līdzvērtīgu pieredzi. Turklāt tās ir arī aprīkotas ar ANC sistēmu, kas ļauj netraucēti pārslēgties starp trokšņu slāpēšanu un pielāgojamu apkārtējās vides skaņu. Šī ierīce spēj apslāpēt apkārtējās fona skaņas līdz pat 99 %.

JBL ražotājs

Salīdzinot ar iepriekšējiem ražotājiem, JBL austiņas cenas ziņā būs maciņam visdraudzīgākais variants. Arī šajā gadījumā atsevišķi modeļi ir aprīkoti ar trokšņu slāpēšanas funkciju, ļaujot Tev pilnībā koncentrēt uzmanību uz pašu galveno, turklāt ierīces bez papildu uzlādes var kalpot līdz pat 35 stundām. Tās ir ērti un kompakti salokāmas un pārnēsājamas.

Bezvadu ierīces bērnam – vai drošas?

Bezvadu austiņas bērniem arī daudzveidīgā un plašā klāstā ir pieejamas tirgū. Šāda veida modeļi ir speciāli radīti bērniem, gādājot par to drošību un labsajūtu. Piemēram, atsevišķām austiņām ir pieejami vairāki drošie klausīšanās režīmi ar ierobežotiem decibeliem katrā no tiem.

Bezvadu austiņās tiek izmantota integrēta skaņas kontroles sistēma skaļuma ierobežošanai līdz Pasaules Veselības organizācijas noteiktajam līmenim bērniem. Apkārtējo trokšņu bloķēšanas sistēma paredz, ka bērnam nebūs nepieciešamība nemitīgi palielināt skaļumu.

Turklāt šādām austiņām, kas paredzētas lietošanai bērniem, līdzi nāk arī uzlīmju komplekti, kas sniegs iespēju Tavai atvasei izpausties gana radoši, ļaujot pašam izrotāt savas bezvadu austiņas.

Arī šajā gadījumā iesakām izvēlēties tādu modeli, kas ir izgatavots no kvalitatīviem un atbilstošiem materiāliem, ievērojot visus nosacījumus, lai pēc iespējas samazinātu riskus, kas saistīti ar dzirdi un tās attīstību.

Bluetooth bezvadu austiņas nodrošina komfortu, vienlaikus radot arī brīvības sajūtu, ko iespējams baudīt iecienītās mūzikas pavadībā. Ieskaties interneta veikalā 1a.lv un atrodi sev vispiemērotāko bezvadu ierīci!

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti