Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iepirkšanās gids: Uzziniet visu svarīgāko par dīvāna iegādi

Dzīvojot savā vai īrētā dzīvoklī vai mājā, Jums, visticamāk, ir savs dīvāns. Un, ja tāda nav, tad pastāv iespēja, ka plānojat šīs mēbeles iegādi. Dīvāns ir viens no centrālajiem mājokļa objektiem, kas tiek aktīvi izmantots. Uz tā atpūšamies pēc garas darba dienas, pavadām laiku ar tuviniekiem un uzņemam ciemiņus. Lai ieguldījums būtu tā vērts, dīvāni jāizvēlas pārdomāti un nesasteigti. Tādēļ šajā rakstā mēs esam apkopojuši svarīgus padomus, kas Jums palīdzēs nopirkt tieši tādu dīvānu, kāds Jums nepieciešams.

 

Ievads dīvāna iegādē

Neatkarīgi no izmēra dīvāns parasti ir telpas centrālais objekts, kuru nereti iegādājas kā vienu no pirmajām mēbelēm, pārējo pielāgojot pakāpeniski. Meklējot jaunu dīvānu, Jūs noteikti padomāsiet par to, kur tas tiks novietots. Pievērsiet uzmanību tam, vai telpai ir klasisks plānojums, vai arī, piemēram, ir apvienota ar virtuvi (studio tipa dzīvoklis)? Iztēlojieties, vai dīvāns palīdzēs Jums veidot mājoklī noteiktas zonas, vai arī vienkārši kalpos kā centrālais telpas objekts?

Mērīšana

Ja maināt esošo mēbeli pret jaunu, Jums noteikti jau ir izpratne par to, kāda izmēra dīvāni Jūs interesē. Aplūkojot mēbeļu piedāvājumu tirdzniecības vietās, tai skaitā interneta veikalā 220.lv - https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/viesistabas-mebeles/divani, ir svarīgi vispirms piefiksēt dīvāna izmēru un, lai saprastu, cik daudz vietas tas aizņems telpā, uzlīmējiet uz grīdas ar līmlenti mēbeles modeli. Varat arī izmantot kartona kastes un citas mantas, lai radītu telpiskuma sajūtu un pārbaudītu, kā dīvāna augstums iekļausies istabā. Padomājies, vai vēlaties likt dīvānu pie sienas vai telpas centrā. Ņemiet vērā durvju ailes, nišas, kāpnes un citus objektus.

Budžets

Nav noslēpums, ka budžets ievērojami ietekmē to, kādus pirkumus veicas, tai skaitā, kādas mēbeles iegādājamies. Labā ziņa ir tā, ka mūsdienās ir pieejams plašs dīvānu klāsts par pieņemamām cenām. Piemēram, interneta veikalā 220.lv pieejami vairāki simti dīvānu modeļu katrai gaumei un budžeta iespējām. Tāpat atcerieties, ka dīvāns ir pamatīgs ieguldījums nākotnē, tādēļ jāpārdomā arī tas, kādas kvalitātes mēbele Jums ir nepieciešama, lai tā kalpotu ilgi un saglabātu savu izskatu.

Dīvāna veids

Vēl viens svarīgs aspekts dīvāna izvēlē ir tā forma. Mūsdienās pircējiem tiek dota iespēja atlasīt sev tīkamāko no vairākiem variantiem. Piemēram, stūra dīvāni būs vienlīdz labi piemēroti gan mazākām, gan lielākām telpām. Šāda mēbele patiks gan pāriem, gan lielākām ģimenēm, gan arī tiem, kam bieži ciemos nāk viesi. Uz stūra dīvāna vietas pietiks visiem, turklāt ar komunikācija būs ērta, jo to nodrošina mēbeles dizains. Turklāt, ja vēlaties, interneta veikalā 220.lv - https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/viesistabas-mebeles/stura-divani - varat iegādāties stūra dīvānu ar guļamzonu, proti, nepieciešamības gadījumā dīvānu var izvilkt un pārveidot par plašu un ērtu gultu ciemiņiem, kas pie Jums nakšņo.

Protams, stūra dīvāni nav vienīgie, kurus varat iegādāties savam mājoklim. Pieejami arī klasiskie dīvāni, kuriem ir taisnas līnijas forma, tāpat atrodami arī lieli U-formas dīvāni un modeļi ar maināmu dizainu, piemēram, daļu no dīvāna var viegli noņemt un pievienot otrā mēbeles pusē, mainot tās formu. Atšķiras arī sēdvietu skaits. Mazākajos dīvānos ir divas sēdvietas savukārt lielākos modeļos pietiks vietas pat astoņām personām.

Dīvāna sēdekļi

Ja dīvāna formas un lieluma izvēle ir pamatīgs izaicinājums, noteikti neaizmirstiet arī par sēdekļiem! Tie lielā mērā ietekmē, cik ērti jutīsimies, sēžot dīvānā. Mūsdienās dīvānu sēdekļiem var būt dažādi pildījumi, tai skaitā, poliuretāna putas, putnu spalvas, poliesters, vatelīns un citi materiāli. Katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Piemēram, poliuretāna putas ir viens no izplatītākajiem pildījumiem dīvānu matračos, un tās pieejamas ar atšķirīgām cietības pakāpēm.

Ūdensputnu spalvas nodrošina maigu, pufīgu dīvāna sēdekļa polsterējumu, tomēr ar laiku tās var sākt velties un veidot nevienmērīgu sēdvietas formu. Poliestera šķiedras nereti izmanto budžeta klases dīvānu ražošanā, un arī pieejamas ar dažādiem cietības līmeņiem.

Ārējā apdare – āda vai audums?

Vēl viens lēmums, kas jāpieņem, iegādājoties dīvānu. Dabīgā vai mākslīgā āda iederēsies modernā telpas iekārtojumā, taču jāņem vērā dīvāna lietotāji. Ja mājoklī ir mazi bērni vai mājdzīvnieki, gudrāk dot priekšroku viegli tīrāmiem un kopjamiem materiāliem un tekstūrām, uz kurām nevarēs pamanīt nelielus traipus vai bojājumus, kas radīsies laika gaitā.

Tagad Jūs esat iepazinušies ar svarīgāko, kas jāzina, lai nopirktu sev labu dīvānu. Lieciet lietā jaunās zināšanas un izvēlieties mēbeles no bagātīgā interneta veikala 220.lv piedāvājuma!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti