Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ieteikumi, kā bērnu istabu padarīt funkcionālu un gaumīgu

Laiks, kad bērnam tiek atvēlēta pašam sava istaba, ir atkarīga gan no mājvietas lieluma, kur dzīvojam, gan no bērna vecuma un rakstura. Viens savā istabā guļ jau pirmās savas dzīves naktis, taču cits tiek iekārtots savā istabā trīs gadu vecumā vai pat vēlāk. Lai istaba būtu funkcionāla un arī mājīga un skaista, nepieciešams to atbilstoši iekārtot.

Ja bērna istaba ir ļoti maza, tad visatbilstošāk būtu izvēlēties transformējamās mēbeles, kuras labi kalpos, nesamazinot istabu. Dienas laikā vajadzētu būt brīvai telpa rotaļām, bet vakaros, nolaižot gultu, istaba pārvērstos par vietu sapņiem. Izvēloties transformējamās mēbeles, vari gultu apvienot, piemēram, ar galdu vai plauktiem.

Ja telpa ir plaša, tad var izvēlēties bērnu gultiņu pēc saviem ieskatiem. Pēdējos gados arvien populārākas kļūst mājiņas gultiņas, kas ļauj bērniem justies īpaši arī gulētiešanas brīžos. Ja vēl neesi izvēlējies gultas bērniem, ieskaties mājas lapā 220.lv, kur pieejams plašs bērnu gultu sortiments zemās cenās un labā kvalitātē. Tas ir ļoti ērti un vienkārši - varēsi izvēlēties mēbeles savai bērnu istabai pat neizejot no mājām.

Gulta parasti ir būtiskākais istabas elements, un pēc tās izvēles seko viss pārējais, ko pieskaņot gultas gaumei. Ja istabu iekārto zīdainim, tad svarīgi būtu, lai istabā atrastos paklājs, uz kura mazulis varētu attīstīt savas pirmās velšanās, rāpošanas un staigāšanas prasmes.

Jebkura vecuma bērniem funkcionāli noderēs aizveramas mantu kastes, kurās salikt savas lietas, mantas un nosargātu tās no putekļu krāšanās.

Skapis bērna drēbēm un lietām noteikti jāiekļauj pērkamo lietu sarakstā, lai bērnam būtu sava pasaule, savā istabā. Visērtākie un ietilpīgākie ir skapji ar bīdāmām durvīm. Šādus skapjus iespējams arī individuāli pasūtīt pie kāda meistara, attiecīgi pēc saviem nepieciešamajiem izmēriem, izvērtējot pie kuras sienas un cik dziļus skapjus vēlies.

Skolas vecuma bērniem iekārto ērtu vidi mācībām ar kārtīgu galdu un ērtu krēslu, galda lampu un plauktu grāmatām. Izvēloties krēslu, vajadzētut izvēlēties krēslu ar regulējamu augstumu, lai tas kalpotu ilgākam laikam, un tajā pašā laikā būtu ergonomisks – katru brīdi varētu pielāgot nepieciešamajā augstumā, atkarībā no bērna auguma.

Bērniem noteikti vajadzētu arī nakts lampiņu. Katrs vecāks ir piedzīvojis mirkļus, kad bērniņš guļ pie gaismas, jo izjūt bailes no tumsas. Mūsdienās ir pieejamas ļoti gaumīgas lampiņas, kas būs ne tikai funkcionālas, bet arī piedos istabai īpašu noskaņu.

Lai attīstītu bērnu fizisko aktivitāti, ja atrodas brīva vieta pie sienas, ieliec bērnu istabā zviedru sienu. Tā attīstīs gan roku, gan kāju spēku un veiklību. Pašiem mazākajiem jau vien uzrāpšanās būs izaicinājums, bet lielāki bērni un arī pieaugušie pie zviedru sienas varēs pildīt dažādus vingrinājumus.

Jautriem mirkļiem kā dizaina elementu, vari nokrāsot bērnu istabas durvis vai kādu citu virsmu ar tāfeles krāsu, kas kalpotu kā tāfele. Tas ļautu bērniem gan mākslinieciski izpausties, gan mācīties rakstīt un vēlākā vecumā šī tāfele varētu kalpot par vietu, kur bērns plāno savu laiku un raksta dienas grafiku.

Ja plāno iekārtot bērnu istabu no jauna, iesakām ieskatīties 220.lv mājas lapā, kur pieejamas visas nepieciešamās lietas, lai veiksmīgi varētu sakombinēt gaumīgu, funkcionālu bērnu istabu. Iepirkties internetā ir ērti un droši, jo visām precēm tiek pielāgota arī garantija.

 

 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti