Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ieteikumi no Tormans, kas jāņem vērā izvēloties flīzes

Viens no nemainīgi iecienītākajiem dažādu virsmu segumu veidiem ir flīzes. No funkcionālām līdz dekoratīvām flīzēm, tās rotā gan tādas ierastas telpas, kā vannas istabas, saunas un baseinus, gan dažādas ārtelpas un pat dzīvojamās telpas. Kādas flīzes izvēlēties konkrētajai virsmai, kuras būs paredzētas ilgai kalpošanai vai drošībai pret slīdēšanu?

Esam apkopojuši tormans.lv pieredzējušo speciālistu ieteikumus, kas jāņem vērā, ja plānojat izvēlēties flīzes jebkurai virsmai, savienojot estētisko ar praktisko.

Flīzes – grīdai vai sienām?

Izvēloties flīzes, viens no galvenajiem nosacījumiem ir definēt telpas funkcijas. Tomēr tikpat svarīgi ir ņemt vērā  vai flīzes domātas klāšanai uz sienām vai grīdām. Ja flīzes paredzētas klāšanai uz grīdām, tad jāņem vērā telpas funkcija – koridors, vannas istaba, halle daudzstāvu ēkā, halle privātmājā utt. Uz sienām drīkst klāt gandrīz jebkuras flīzes, jo nav paredzama mehānisku slodžu iedarbība. Visbiežāk flīzes tiek iedalītas divās lielās grupās – keramiskās flīzes un akmens masas flīzes. Akmens masas flīzes ir piemērotas seguma izveidei ārā, piemēram, uz terasēm, balkoniem un lieveņiem, jo tās ir sala izturīgas, noturīgas pret krasi mainīgiem laika apstākļiem, kā arī tās neplaisā. Savukārt keramiskās flīzes piemērotas iekštelpās – tās ir vannas istabas flīzes, virtuves flīzes, kā arī haļļu flīzes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti