Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izplatītākās kļūdas, iekārtojot virtuvi

Virtuve ir ikvienas dzīvesvietas centrālais kodols, kur sanāk kopā visa ģimene, kopīgai laika pavadīšanai un gastronomisku baudu gūšanai. Pat ja dzīvojam vienatnē, tad tā, pavisam noteikti, ir apmeklētākā vieta dzīvesvietā, ja neskaita guļamistabu. Realitātē ir vēl kāds fakts par virtuvi, par kuru izvēlamies nerunāt skaļi, tā ir arī bīstamākā vieta dēļ neskaitāmajām lielajām un mazajām sadzīves iekārtām, ierīcēm, kas tiek izmantotas ikdienā, kā arī dēļ nepareiza izkārtojuma.
  • Neatbilstošs grīdas segums

Virtuve ir vieta, kur tiek novietota smaga sadzīves tehnika un mēbeles, kā, piemēram, virtuves iekārtas mēbeles, ledusskapis, cepeškrāsns utt., kas gadiem ilgi stāvēs novietotajā vietā, tādēļ ir vērts ieguldīt vairāk līdzekļus, vēlams grīdas segumu izvēlēties biezāku, ar pretslīdes īpašībām.

  • Veļas mašīna virtuvē

Nereti dzīvesvietās vannas istabas ir tik šauras, ka pietiek vietas tikai izlietnei un dušai, tādēļ veļas mašīnu novieto virtuvē, bet pēc neilga laika jau būs manāmi trūkumi šajā izvietojumā:

  1. Veļas mašīnai griežoties tā vibrē, kas nozīmē, ka grīda, ja vien tā nav flīžu grīda, vibrēs līdz ar to;
  2. Troksnis, kurš traucē komunicēt pie tējas krūzes;
  3. Neestētiski, dēļ pusatvērtajām durvīm;
  4. Nedroši un nehigiēniski, jo tiek izmantota veļas mazgāšanai ķīmija, kā veļas pulveris utt., tātad var iekļūt nejauši ēdienā;
  5. Nejauša noplūde, kas var sabojāt koka grīdu.

Ja ir vismazākā iespēja novietot veļas mašīnu vannas istabā vai citā, piemērotā telpā, tad vēlams šādu iespēju izmantot.

  • Par maz kontaktligzdu

Vairākas lielās sadzīves tehnikas, kā, piemēram, ledusskapis, veļas mašīna un trauku mazgājamā mašīna, kuras vienlaicīgi izmanto vienu kontaktligzdu, var radīt īssavienojumu elektrības padevē un var izraisīt vadu degšanu.

  • Par tuvu izvietoti skapīši, atvilknes un sadzīves tehnika

Var tikt bloķēta pieeja pie skapīšiem, atvilknēm vai sadzīves tehnikas dēļ nepareiza durvju plānojuma, t.i. vienu atverot nobloķējas otrs, nevar atvērt vienlaicīgi, tikai katru atsevišķi.

  • Trauku mazgājamā mašīna atrodas pārāk tālu no izlietnes

Pirms traukus ievietot trauku mazgājamā mašīnā, tos vēlams noskalot, gadījumā, ja izlietne atrodas par tālu, tiks samitrināta grīda. Sekas var būt maznozīmīgas traumas, paslīdot, kā arī lieks darbs, uzkopjot to.

  • Trūkst tvaika nosūcējs

Ventilācija ir būtiska lieta virtuvē. Gatavojot visdažādākos ēdienus un dzērienus, karsējot ēdienu, rodas smarža vai smaka un tvaiks, tvaika nosūcēja neesamība. rada pelējuma iespējamību dēļ lielā mitruma, kā arī ēdiena smarža izplatīsies pa visu dzīvesvietu.

  • Nepietiekošs apgaismojums

Nepietiekošs apgaismojums var būt traucējošs vēlā pēcpusdienā vai vakarā gatavojot uzkodas, ar laiku rodas lieks stress, aizkaitinājums, maznozīmīgas traumas, piemēram, nejauši savainojoties ar nazi. Funkcionalitāte apgaismojuma izvietojumā un izvēlē ir primāra nozīme, estētiku novirzot otrajā plānā. Apgaismojumu vēlams izvietot nedaudz sev sev priekšpusē, nevis tieši virs galvas. Ideālā variantā var izvēlēties apgaismojumu ar regulēšanas iespēju.

            Virtuve, prioritāri, ir praktiska telpa, kur laiks tiek pavadīts gatavojot brokastis, pusdienas vakariņas, tiek mazgāti trauki, tiek gūtas gastronomiskas baudas, tiek izmantota veļas mašīna un tiek veikti citi darbi. Tādēļ iekārtojot konkrēti šo telpu vēlams paļauties uz skaidro saprātu, atmetot stereotipus par moderniem un stilīgiem dizainiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti