Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jaunais Apple iPhone SE – 2020. gada izlaidums

Tehnoloģiju uzņēmums Apple 2020. gada 15. aprīlī izlaida apgrozībā jaunu “veco” modeli jeb otrās paaudzes iPhone SE viedtālruni. Pirmais iPhone SE iznāca 2016. gadā un bija īpaši populārs ar savu zemo cenu, salīdzinot ar citām Apple viedierīcēm. Līdzīgi var teikt par jauno SE ierīci – cena ir iepriecinoša un telefona funkcijas arī. Par to, kas labs atrodams 2020. gada iPhone SE modelī, stāsta IT uzņēmums “Capital”.

Kam līdzinās iPhone SE viedtālrunis?

Lai arī jaunajam iPhone SE viedtālrunim ir dots tāds pats nosaukums kā pirmajam modelim, kas izdots 2016. gadā, tā funkcijas ir vairāk pielīdzināms iPhone 8 vai iPhone 11 darbībai. Jaunajam iPhone SE ir 4,7 collu liels ekrāns, tas vizuāli līdzinās iPhone 8, bet tā programmatūra un detaļas ir līdzvērtīgas iPhone 11.

Moderns, bet ne vismodernākais

Jaunais iPhone SE ir ļoti interesants modelis, jo tas tehnoloģijas ziņā nav aprīkots ar visām jaunākajām iPhone  funkcionālajām īpatnībām. Tomēr tas nav arī vecmodīgs, jo tajā ir iekļautas svarīgākās funkcijas, kas noderēs mūsdienīgam telefona lietotājam.

Touch ID

Jaunais iPhone SE ir “zaudējis” sejas atpazīšanas funkciju jeb Apple Face ID, kas tagad ir ierasta lieta jaunākajos viedtālruņos, bet ir saglabājis TouchID, kas atvieglo gan telefona atbloķēšanu, gan dažādu finanšu lietotņu izmantošanu, piemēram, Swedbank vai ApplePay.

Mājas poga

Jaunajā iPhone SE telefonā ir “atgriezusies” mājas poga, kas liek tam izskatīties kā daudz vecākam modelim. Visiem pārējiem iPhone modeļiem sākot no 2017. gada sen jau vairs nav pogu telefona priekšpusē, palikušas vien sānu pogas – telefona atbloķēšanai un skaņas regulēšanai.

Ekrāns

Arī ekrāns nav pats modernākais kāds pieejams Apple tehnoloģiju klāstā. Jaunajam iPhone SE ir lieliskais LCD IPS 1334 x 750 pikseļu izšķirtspējas ekrāns, tomēr pārējiem jaunākajiem Apple viedtālruņu modeļiem standarts jau ir Retina displejs. Tomēr jāatzīmē, lai arī ekrāna tips nav modīgākais, tas vēl aizvien ir kvalitatīvs un neliks vilties.

Akumulators

Reizē ar salīdzinoši mazo izmēru, arī iPhone SE baterija ir nedaudz mazāka, nekā jaunākajiem modeļiem, piemēram, iPhone X vai iPhone 11. Tas ietekmē arī telefona lietošanas ilgumu ar vienu uzlādi – tas būs jālādē nedaudz biežāk, nekā citi 2020. gada iPhone modeļi.

Procesors

Jaunais iPhone SE ir aprīkots ar jaunākas paaudzes Apple procesoru A13 Bionic, kas nozīmē to, ka jaudas ziņā, tas neatpaliek no iPhone 11.

Kamera

Arī kameru ziņā iPhone SE ir “spēris soli atpakaļ”, jo tam ir tikai viena kamera, salīdzinot ar citiem jaunākajiem iPhone modeļiem. Tomēr kamera pilda savas funkcijas un uztver lieliskas kvalitātes attēlus dienasgaismā.

Tehnoloģijas ekspertu viedoklis

Tehnoloģiju eksperti iPhone SE vērtē kā ļoti labu ierīci par attiecīgo cenu. Šis ir lielisks telefons, ko iegādāties tiem, kas vēl aizvien lieto iPhone 5, vai tiem, kas vienmēr ir sapņojuši par iPhone viedierīci, bet nevēlas maksāt par jaunu Apple viedtālruni vairāk nekā 1000 eiro. Jaunajā iPhone SE ir visas Apple viedtālruņa klasiskās funkcijas, kā arī aktuālākās no modernajām funkcionālajām īpašībām.

Jauno iPhone SE vari iegādāties Capital.lv  internetveikalā vai veikalos klātienē. Varēsi izvēlēties iPhone SE krāsu (baltu, melnu vai sarkanu), kā arī datu ietilpību (64GB, 128GB vai 256GB). Ienāc un aplūko piedāvājumu!

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti